Dvaadvacetiletý obránce Richard Záruba nastoupil ve žlutomodrém dresu v loňské sezoně k jednatřiceti utkáním. Rodák z Klášterce nad Ohří bude pokračovat v dresu Slovanu i v příští sezoně a bude chtít pomoci obranným řadám i v druholigové sezoně.

Richarde, zůstáváte ve žlutomodrém dresu, co rozhodlo o vašem setrvání?

Oslovilo mě, že mě klub ihned kontaktoval po sezóně a projevil zájem o mém setrvání. Velkou roli hrálo také to, že Slovan zůstává po sportovní stránce profesionálním klubem.

Byl jste u sestupu Slovanu, jak těžké bude, vrátit se zpět?

Bude to hodně těžké. Konkurenční mužstva zbrojí, chtějí se poprat také o postup, mají srovnatelné kádry se Chance ligou.

Už je odtajněno několik jmen pro novou sezónu, co říkáte na tvořící se kádr?

Jsem mile překvapen, že pokračují ve Slovanu zkušení hráči jako Jakub Trefný, Martin Tůma, Jiří Drtina nebo Lukáš Cikánek. Jde vidět, že jsou to srdcaři a současná situace jim není lhostejná.

V sezóně čeká na Slovan i několik regionálních derby, na jaké zápasy se nejvíc těšíte?

Těším se na regionální derby s Chomutovem a Mostem, který bude mít také zajímavý kádr. Nelze opomenout sílu kádru Děčína, kde budou působit hráči se kterými jsem hrál minulou sezónu právě v dresu Slovanu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže