nechává se slyšet Roman Málek, možná rozhodující zbraň Ústeckých Lvů pro nadcházející play-off. ">
Ú s t í n/L. - V utkání s Hanáky se pět minut před koncem řádné hrací doby vystřídal v ústecké svatyni s Lukášem Sáblíkem. Několik vteřin si užíval ovace domácích tribun, aby poté rozehranou exhibici nechal dochytat stávající jedničku Slovanu. "Mým cílem je pomoct Ústí do nejvyšší soutěže," nechává se slyšet Roman Málek, možná rozhodující zbraň Ústeckých Lvů pro nadcházející play-off.
Romane, jak se vám zamlouval výkon spoluhráčů proti Olomouci?
Viděl jsem to jen ze střídačky, ale řekl bych, že kluci hráli výborně. Ostatně výsledek 7:0 za to jasně mluví.

Jak byste po střetnutí s Olomoucí srovnal úroveň utkání 1. ligy se zápasy v extralize?
Těžko hodnotit, já to znám spíše z ledu, ale podle mého byla úroveň dnešního zápasu opravdu dobrá.

To vaše střídání asi bylo domluvené předem.
Přesně tak, šlo jen o to, abych měl započítaný start. Navíc jsme se s trenérem dohodli, že na led nepůjdu od začátku, protože včera jsem přijel dost pozdě a vůbec poslední dva dny byly opravdu hektické. Takže domluva zněla na jedno střídání, abych měl první čárku a stačil do případné baráže posbírat potřebných patnáct utkání.

Vedle Slovanu jste zvažoval i jiné nabídky?
Ve hře bylo například Švédsko, ale upřednostnil jsem zůstat doma, především abych mohl pomoct Ústí.

Co rozhodlo, že jste po prvním odmítnutí nabídky z Ústí nakonec souhlasil s angažmá ve Slovanu?
Tak znám Davida Šaffera, s jeho bratrem Adamem jsem hrál ve Slavii. Také s trenéry se znám a i s několika hráči Slovanu už jsem dříve hrával. Poslední rozhodnutí bylo ovšem na klubech, záleželo, jak se domluví Ústí s Plzní a to jsem dozvěděl až včera po zápase ve Vsetíně.

S Hanáky předvedlo Ústí vynikající výkon, jak vnímáte sílu ústeckého celku?
Je tu spousta kvalitních hráčů s extraligovými zkušenostmi. A to, že po 45. kolech vede Slovan 1. ligu o třináct bodů, svědčí prakticky o všem. Zdejší kádr je bezpochyby kvalitní.

Zlepšilo vám dnešní vítězství alespoň částečně náladu po nepovedené sezóně v Plzni?
Jediným cílem Plzně bylo v letošním ročníku postoupit do play-off, což se tedy splnit nepodařilo, takže samozřejmě je to velké zklamání. To se nedá tak rychle vypustit, mě samotného to velmi mrzí.

Teď, když budete pravidelně nastupovat, byste na to mohl přeci jen zapomenout o něco rychleji.
V Ústí je o co hrát, Slovan má atraktivní cíl. Pokud by se toho opravdu povedlo dosáhnout, tak bych sezónu hodnotil jako úspěšnou.

Jste spokojen s místním prostředím?
Dlouho jsem tu nebyl, naposledy to bylo s Berounem a tenkrát jsem tu dostal asi sedm gólů. Musím ale říct, že jsem to tu vůbec nepoznal, když jsem ráno přijel.

Přijde vám v pořádku, že se kluby, které už v extralize nemají šanci dosáhnout na play-off, zbavují tolika hráčů?
Já jim to nijak nezazlívám. Extraliga je finančně náročná, takže to naprosto chápu. Samozřejmě je to nefér vůči fanouškům, ale na tuhle problematiku by se měli zaměřit hlavně ti, co vymýšlejí přestupové termíny. Kdyby se to uzavřelo třeba 5. nebo 10. ledna, tak žádné mužstvo nikoho nepustí a liga by se dohrála, tak jak má. Hlavně kdyby letos nebyla Olympiáda, tak ty termíny jsou naprosto dostačující. Bylo by odehráno zhruba o deset zápasů méně a těžko by pak nějaký tým pouštěl své hráče jinam.

Uvědomujete si, že jste v tuto chvíli prakticky největší hvězda 1. ligy?
Tohle strašně nerad komentuji. Já podobnou publicitu nemám příliš rád a snažím se jí vyhýbat. Rozhodně určitá tíha tu je a brankář to má možná ještě o trochu těžší. Je to ale mé povolání a s tím se musím srovnat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže