Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi, kterým se nepodařilo rozloučit se se základní částí domácím vítězstvím, se pokusí potvrdit pozici nejsilnějšího mužstva venku v Kadani. Kadaňským, podobně jako Slovanu, již několik týdnů o nic neběží, zápas by se tedy měl odehrát v poklidném duchu. Jaká však bude skutečnost, rozluští samotní aktéři v pondělí 20. února od 18:00 hod.
Porovnání týmů

15-3-8-2-23 celková bilance 30-3-6-1-11
3-0-6-1-11 zápasy venku 11-2-4-1-7
12-3-2-1-7 zápasy doma 19-1-2-0-4
12. postavení v tabulce 1.
61 získané body 103
88:118 skóre 164:93
9 utkání bez vstřelené branky 3
9 utkání se shut-outem 9
5:1 (Havířov) nejvyšší výhra 7:0 (OLO, HAV)
0:7 (Prostějov) nejvyšší prohra 1:5 (Jihlava)
M. Postl; 24b (5+19) nejproduktivnější hráč Pazourek; 36b (14+22)
P. Derfler; 10 nejlepší střelec V. Jankových; 17
M. Postl; 19 nejvíce asistencí Pazourek; 22
R. Hlavatý; 74 nejtrestanější hráč V. Jankových; 114
J. Hübl - 93,94% úspěšnost brankáře R. Málek - 92,17%
J. Hübl - 2,13 průměr inkas. branek R. Málek - 1,76
26 góly v přesilovkách 50
10,08%% využití přesilovek 20,08%
1 góly v oslabení 6
6,62% střelecká úspěšnost 8,49%

Základní část 2005/2006

Během základní části se Kadaňští na vyrovnanost formy rozhodně spoléhat nemohli. Vítězství, porážka, remíza, to vše kolem kadaňské kabiny rotovalo s železnou pravidelností.
Po první čtvrtině soutěže uzavírala Kadaň se 17 body postupovou osmičku, velké díky za průběžnou figuru zajišťující účast v play-off patřilo především kadaňským divákům. S jejich podporou narazila na tvrdý kámen kosa držená Jihlavou, Hradcem Králové či Mladou Boleslaví. S blížícím se poločasem základní části však kouzlo kadaňského stánku pozbývalo na účinnosti, Kometa, Třebíč či Slovan by mohly vyprávět. V součtu s nulovou produkcí na ostatních štacích 1. ligy z toho rezultovalo po 26 kolech 11. místo.
V úvodu druhé prvoligové půle dokázala Kadaň prolomit prokletí cizích prostředí, mimo tří bodů v Jindřichově Hradci zahřálo kadaňskou hokejovou veřejnost bezpochyby vítězství na půdě Komety. Kadaň se poté vrátila do kolejí výsledkových rozptylů, kdy například dokázala ve 33. kole zaskočit své příznivce domácí porážkou 0:3 s Mladou Boleslaví, aby poté o 13 kol později zvítězila na ledě stejného soupeře 2:1. Minisérii bodových zářezů si zažili Severočeši mezi 42. až 47. kolem, která Kadani přinesla 10 bodů. Ani tato šňůra ovšem na skutečnosti, že Kadaň nepozná radost play-off ani stres záchranářských prací, nezměnila vůbec nic, z čehož možná vyplývá aktuální forma Severočechů. V posledních čtyřech střetnutích si Kadaňští připsali pouhý bod, což za nepovedenou sezónou, jejíž začátek doprovázely smělé hlasy hovořící o play-off, udělalo symbolickou tečku.

Pohyby v kádru

V nicneřešících patrech tabulky pobývající Kadaň mohla svému kádru během ledna pustit žilou. Play-off bylo příliš daleko a barážový strašák nebyl z kategorie reálných. Do Plzně putoval nejpilnější střelec mezi obránci Milan Vobořil, do Chomutova se pak vrátil půjčený Stanislav Stavenský. Kadaň mohla na druhou stranu přivítat navrátilce ze smečky havířovských Panterů beka Roberta Plačka.
Stavenskému dělal doprovod na cestě do Chomutova kapitán Kadaně Miloš Kajer, na jehož hokejové umění budou Chomutovští spoléhat především v play-off.

Opory mužstva

Největší persónou Kadaně je bez debat brankářský mág Jaroslav Hűbl, muž, kolem kterého kroužilo jako orel před uzávěrkou přestupů nejedno prvoligové mužstvo. A není se čemu divit, nejvyšší úspěšnost zákroků a nejvíce utkání s čistým štítem z celé 1. ligy byly pro velké oči prvoligových manažerů velmi šťavnatou návnadou.
Nejofenzivněji laděným bekem Severočechů je v současné době Martin Klaus (2+9), statistiky +/- pak staví v kadaňském dresu nejvýše Jakuba Lašeka (1+1, +7).
Po odchodu dvou tahounů kadaňské ofenzivy Kajera a Oliveriuse se rázem stali nejproduktivnějšími forvardy Martin Postl (5+19) a Petr Derfler (10+11).

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí - Kadaň 4:2 report
Kadaň - Ústí 0:3 report
Ústí - Kadaň 4:0 report, preview

Předpokládané sestavy

Kadaň: Hübl - Hlavatý, Hlubuček, Kloz, Lašek, Plaček - Žák, Derfler, Postl - Zika, Valčák, Polanský - Řepík, Hlusička, Hubínek.

Ústí n./L.: Málek - Kudrna Jan, Hájek, Mazanec, Pavlas, Hořava, Evan, Klobouček - Eiselt, Pazourek, Antoš - Fink, Kuchler, Červenka - Havel, Slížek, Klimt - Lopuski, Kloz, Jech.

Ostatní zápasy 51. kola

Sareza - Jindřichův Hradec
Chomutov - Třebíč
Mladá Boleslav - Jihlava
Prostějov - Olomouc
Kometa - Beroun
Hradec Králové - Beroun

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže