Ú s t í n/L. - Devět nastřílených branek za poslední čtyři zápasy. Přestože v nich Slovan posbíral tři výhry a osm bodů, proti úvodu sezony mu značně zvlhl střelecký prach.
Pro srovnání: Za úvodní čtyři mače ročníku nasázel branek dvacet (tři z oněch soků byli stejní), z toho plných deset v přesilovkách. A ty nyní Lvům nejdou. Za 242 minut hry proměnili jedinou. Ze šestatřiceti pokusů! Neprosadili se ani v několika dvojnásobných převahách, naposled proti Jihlavě celé za dvě minuty. „Vytočily se tři lajny, hráli jsme tragicky. Místo abychom to zlomili, ještě víc nás srazila,“ zoufal po zápase trenér Pavel Hynek.
Hynek si všímá špatné produktivity svých svěřenců v poslední době: „Posledních pět zápasů máme tragickou koncovku, nedaří se přesilovky. Naše hra je křečovitá a upracovaná, chybí nám lehkost.“ Na druhou stranu poděkoval alespoň za srdce, s nímž Lvi vydřeli poslední body. „Když se nedařilo, bojovali jsme, lehali do střel.“ Nestalo se poprvé, že jeho svěřenci nezvládli dokonce dvojnásobnou převahu. Tu poslední, dvouminutovou sehráli úpně nejhůř. Téměř se nedostali se do pásma. „Měli jsme odskočit na dva nula. Vytočily se na ní tři lajny, hráli jsme tragicky. Místo abychom to zlomili, ještě víc nás srazila a pak jsme bojovali až do konce a bránili výsledek,“ postěžoval si kouč.

Po deseti zápech měli Lvi až nadpozemnskou úspěšnost využití přesilovek. Že doma vyhrávali zápasy čtyřbrankovým rozdílem byla právě zásluha výborné produktivity při hře v nestandardním počtu hráčů. Nyní je vše jinak. „Nepodařilo se nám ani nastřelit, ani zavést puk. Je to stále stejná písnička, malý důraz. Jestli jsme měli úspěšnost 30 % , za posledních pět zápasů jsme spadli na dvacet. Musíme se zlepšit,“ ví trenér Hynek. Příležitost k tomu mají v následujících dvou zápasech. Dvakrát hostí soupeře ze spodku tabulky. I taková utkání však zvláště pro Lvy nebývají jednoduchá.

Využití přesilovek Slovanu:
Prvních deset zápasů: 22 využitých přesilovek / 102 možností
Posledních šest zápasů: 2 využité přesilovky / 59 možností

Nedaří se centrům

Kde hledat příčiny poklesu střelecké formy? Pavel Hynek připomíná, že hra mužstva stojí na práci středních útočníků a těm se podle něj úplně nedaří. „Zranil se Pazourek, Honza Klobouček je bez letní přípravy a padá na něj únava, Láďa Slížek je zatím hodně za loňskou formou a hraje nám až třetí centr. Martinec má aspoň úspěšnost na vhazování. Centři jsou dispečeři a musí dělat hru a to nám nejvíc chybí. Proto pak je to víc boj než hokej,“ poznamenává ústecký kouč. Věří, že výkon v zápasech může zlomit branka navíc, kterou mužstvo odskočí. „Mužstvo se zklidní a bude předvádět jiný hokej, chybí nám taková lehkost, je to všechno upracované, pak ani ty nejvyloženější šance nedáme a to nás sráží.“

Hulva specialistou na penalty

Slavia má Vlasáka. Ústí Jakuba Hulvu. Mladý střelec se v sezoně postavil k somostatnému nájezdu a třikrát uspěl. A pokaždé jinak. V Jihlavě se prosadil střelou, kličkou do bekhendu, doma pak stejnému soupeři i brankáři provedl kličku do forhendu. Vzpomínáte, jak v pěti přípravných zápasech ústečtí střelci vyhořeli v penaltových rozstřelech? „Jsme rádi, že hraje pukem a ne tenisákem,“ nebyl nijak nadšený nad zavedením nového pravidla Pavel Hynek. Žádná remíza, když se nerozhodne v normálním čase ani v pětiminutovém prodloužení, dojde na rozstřel. Lvi se v něm zatím představili jenom jednou. Na Vysočině neuspěl ze střelců pouze Jakub Grof. A ten si to zase vynahradil gólově v jiných zápasech. Zbylé dvě remízové partie obrátili Lvi na svou stranu už v prodloužení. V Brně a naposled doma proti Mladé Boleslavi. „Zatím nám to jde, hlavně abychom to nezakřikli,“ říkal po zápase brankář Michal Fikrt. Zatím mají Lvi nejlepší bilanci z celého prvoligového peletonu. Jenom Hradec Králové a Kadaň ještě v nastavení neztratili, uspěli však pouze ve dvou resp. jednom pokusu. Taková Boleslav má pasivní bilanci a Brno si už zahrálo prodloužení pětkrát. Bonusový bod vyválčilo třikrát.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže