Ú s t í n/L. - Sobota 18.11. se opět ponese v duchu hokeje. Ústečtí Lvi od 17 hodin na svém ledě přivítají Havířov. Po kolísavých výsledcích domácího týmu je jasné, že nic není předem rozhodnuto. Nebude lehké potvrdit roli favorita ani proti jedenáctému celku tabulky, který už čtyři utkání v řadě nevyhrál a jehož hlavní trenér po "nedobrých výsledcích" ve středu odstoupil.
Porovnání týmů

14-3-0-5 celková bilance 5-3-2-12
6-2-0-3 zápasy venku 3-0-0-7
8-1-0-2 zápasy doma 2-3-2-5
3. postavení v tabulce 11.
48 získané body 23
79:46 skóre 57:74
1 utkání bez vstřelené branky 1
4 utkání se shut-outem 0
8:1 (Olomouc) nejvyšší výhra 7:3 (Jihlava)
3:6 (Kadaň) nejvyšší prohra 0:6 (Kadaň)
J. Grof; 22b (9+13) nejproduktivnější hráč P. Lipina; 30b (7+23)
J. Grof, J. Vítek, M. Antoš; 9 nejlepší střelec P. Sedlák; 12
J.Grof, L.Slížek; 13 nejvíce asistencí P. Lipina; 23
J. Klobouček; 68 nejtrestanější hráč > D. Galvas; 39
J. Zikmund - 94,59% úspěšnost brankáře M. Novotný - 90,82%
J. Zikmund - 1,59 průměr inkas. branek M. Novotný - 2,79
35 góly v přesilovkách 25
22,88% využití přesilovek 14,71%
3 góly v oslabení 6
11,42% střelecká úspěšnost 7,62%

Dosavadní průběh soutěže

Havířov vstoupil do sezóny utkáním proti nováčkovi ligy a doma s Havlíčkovým Brodem prohrál. Už z příštího zápasu si připsal alespoň dva body, když v prodloužení přehrál Prostějov. Vzápětí ho ale čekala těžká série proti Kometě Brno, Chomutovu a Mladé Boleslavi, ani jeden z favoritů si nenechal sáhnout na body. Teprve v utkání s Jihlavou to vypadalo, že se začíná blýskat na lepší časy, tu Panteři porazili 7:3. A i z dalšího utkání, ve kterém hostili Třebíč, na ně čekali body, i když pouze dva za výhru v prodloužení. Ale další zlepšování se nekonalo, v příštích čtyřech zápasech opět vyšel Havířov naprázdno a navíc utrpěl i zatím nejvyšší porážku, stalo se tak proti Kadani. První čtvrtinu soutěže zakončili Panteři výhrou nad Berounem. V další části sezóny začal Havířov podobně jako tu první. Odveta s Havlíčkovým Brodem mu nevyšla, prohrál 7:3. Ale tentokrát dokázali Panteři potrápit favority, i když z ostatních utkání i nadále ztráceli body, Kometu Brno porazili na nájezdy a Mladou Boleslav v základní hrací době. V posledních čtyřech utkáních se ale výhry nedočkali.

Opory týmu

Pozice brankářské jedničky patří Markovi Novotnému, který zatím nastoupil do devatenácti utkání a svou úspěšnost drží nad devadesáti procenty. V obranných řadách zatím vyniká Ctirad Ovčačík, který se může chlubit šesti góly a stejným počtem asistencí, navíc byl přítomen u jedenadvaceti branek Havířova. Z dalších beků by nálepku ofenzivní mohl nést ještě Tomáš Klimeš, který si doposud připsal jedenáct bodů. Nejlepší mušku v týmu má Přemysl Sedlák, z jeho hole přešlo do branky dvanáct střel. V řadách Panterů se pohybuje i elitní nahrávač Petr Lipina, jehož dvaadvacet asistencí a sedm gólů ho řadí na pozici nejproduktivnějšího hráče týmu. Ve středu klub z Havířova zaznamenal personální změny, ze své pozice odstoupil trenér Petr Folta a s klubem se rozloučil i dosavadní sportovní manažer Vítězslav Víteček.

Vzájemné zápasy

2006-2007
Havířov – Ústí 2:4 report

Předpokládané sestavy

Ústí nad Labem: Zikmund - Grof, Nádašdi, Hořava, Zápotočný, Jan Kudrna, Pojkar, Kolafa - Ivan, Slížek, Antoš - Janků, Martinec, Klimt - Klobouček, Bauer, Jiří Kudrna - Kloz, Micka.
Havířov: Novotný - Zientek, Ovčačík, Vavruša, Peštuka, Krisl, Klimeš - Sedlák, Lipina, Seman - Rozum, Zdeněk, Fink - Fadrný, Heider, Brynecký – Lhotský

TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Tomáš Nádašdi

23.kolo - sobota 18.listopadu










Kadaň - Beroun 1
„Myslim, že jednotka. Kadaň teraz hrá celkom dobre.“

Olomouc - Prostějov 1
„Olomouc teraz vyhlál posledné dva zápasy, tak jednotka.“

Ostrava - Kometa 0
„Tam to bude zaujimavé, ale myslim si remíza.“

Třebíč - Mladá Boleslav 2
„Dvojka.“

Jihlava - Chomutov 2
„Dva.“

Hradec Králové - Havlíčkův Brod 1
„Jedna.“

Ústí nad Labem - Havířov 1
„Vyhráme. Verim nážmu mužstvu.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže