řekl hráč, který obléká dres s číslem 61. Při své premiéře na domácím ledě se uvedl dobrým výkonem a ukázal, že by mohl být platným hráčem ústeckého kádru. V havířovském dresu se ukazali tři bývalí Lvi - Patrik Fink, Petr Lipina a Přemysl Sedlák.">
Ú s t í n/L. - V sobotním zápase s Havířovem se domácím divákům poprvé představil Tomáš Micka. 190 centimetrů vysoký hráč by měl v Ústí působit do konce sezóny. "Zatím to tak je. Uvidíme, jak se mi bude dařit," řekl hráč, který obléká dres s číslem 61. Při své premiéře na domácím ledě se uvedl dobrým výkonem a ukázal, že by mohl být platným hráčem ústeckého kádru. V havířovském dresu se ukazali tři bývalí Lvi - Patrik Fink, Petr Lipina a Přemysl Sedlák.

Tomáš Micka odehrál utkání v lajně s Markem Ivanem a Jiřím Kudrnou. Ve stejném složení bojovali i v Berouně, kde Micka odehrál první zápas za Ústecké. Jak sám říká, tato spolupráce mu vyhovuje: "Jsem spokojený, myslím, že je to taková agresivní lajna. Když nám to tam začne padat, tak to bude výborné." A jak se cítil v prvním zápase v domácí aréně? "Mně se hrálo velmi dobře, protože je tady super parta, kluci bojují. Publikum je skvělé. Doufám, že je takhle budeme těšit dál. Když se vyhrává, tak je to paráda," pokračoval v optimistickém tónu.

Extraligu poprvé okusil na Slavii, ale většinů zápasů v nejvyšší soutěži odehrál právě v dresu Havířova. Poté odešel zkusit štěstí do zámoří. "Byl jsem draftovaný v roce 2003 Edmontonem. Řekl bych, že jsem měl zrovna smůlu. Když jsem měl šanci hrát na farmě, tak zrovna přišel ten lock out," popisuje méně radostné chvíle své kariéry. "Takže jsem musel jít do té East coast ligy. Další rok, když jsem věřil, že se na farmu dostanu, tak Edmonton svojí farmu zrušil."

Proto se rozhodl zamířit zpátky do Evropy. Jako své další působiště si vybral slovenský extraligový Trenčín. Jako další hráči, kteří přišli do Ústí z této soutěže, ani on nevidí velký rozdíl v porovnání s naší první ligou. "Možná trošku v rychlosti. Technicky jsou všichni vyspělí hráči, takže je to vlastně jenom o tom nasazení do zápasu." Se svými novými spolubojovníky je plně spokojen: "Spoluhráči jsou super, je to super tým. Zapadl jsem dobře. Znám pár kluků ze Slavie, takže v pohodě."

A s jakými cíli do Ústí přišel? Při této otázce ani chvilku nezaváhá. "Samozřejmě postoupit do extraligy!" A pokračuje: "Chtěl bych dát co nejvíce gólů a prostě pomoci klůkum dostat se nahoru."


Na druhé straně barikády se ocitli někteří bývalí hráči Ústí. Asi nejvíce byl vidět neproduktivnější hráč Panterů Petr Lipina, který zde působil v letech 2003 - 2005.

Havířovští přijeli do Lví arény s novým trenérem Aloisem Chlustinou. "Máme už třetího trenéra v sezóně. Přijeli jsme sem s hodně mladými hráči, protože někteří jsou zranění. Chtěli jsme tu uhrát kvalitní zápas. Myslím, že se nám to podařilo. Bylo to i tím, že nám Ústí trochu pomohlo. Nemyslím si, že by nás dostávali pod nějaký šílený tlak, takže jsme to jakžtakž zezadu ubránili, ale nedali jsme žádný gól, takže vyhrát nemůžeme. I když jsme v podstatě dali dva. První jsem dal já, druhý náš obránce, takže jsme vlastně vyhráli 2:1," dodal s úsměvem, ale vzápětí dodal, že to nebylo poprvé: "Takhle se to s námi táhne už měsíc. Myslím, že dneska jsme to zezadu trošku zlepšili, takže do budoucna to snad bude dobré."

A jak on vidí současnou ústeckou hru? "Já jsem slyšel, že Ústí nehraje ideálně, ale opravdu jsem byl překvapený. Tady vždycky byl takový vítr, ale nic takového dneska nebylo. Nehráli vůbec dobře."

Až tak špatně nevidí výkony Lvů jejich další bývalý spoluhráč Patrik Fink: "Samozřejmě jsme věděli, že Ústí spoustu zápasů vyhrálo o gól, ale ono vyhrát o gól je kolikrát cennější, než když se vyhraje 7:0." Velká marodka se dotkla i jeho. "Rozpadly se nám dvě pětky. Honza Fadrný, který se mnou hraje v útoku, si zablokoval záda dneska na rozcvičce. Takže vypadl i on, což nebylo příjemné."

Fink přišel do Havířova v průběhu sezóny ze Slovenska a už zažil výměnu trenéra. "Doufám, že pod novým trenérem se nám výsledkově bude více dařit a vystoupáme v tabulce do play-off, což je cíl našeho vedení. Jsem v Havířově tři týdny. Se všemi týmy z té špičky už jsem hrál, ale myslím, si, že je úplně jedno, jestli ty body uděláte s Třebíčí nebo v Ústí."

Zkušený bojovník působil v dresu Ústeckých Lvů v předcházejích dvou ročnících. "Já vzpomínám na ty sezóny velice dobře. Vedení, fanoušci i parta v mužstvu, všechno zde bylo skvělé. Akorát jsme bohužel vždycky skončili před branami toho, co jsme měli vytyčené. To mě mrzí," dodal se smutným výrazem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže