Ú s t í n/L. - Ústečtí hokejisté se před Vánocemi vyšvihli na vytoužené první místo druhé nejvyšší soutěže v republice. To, že loňskou sezonu strávili v pozici lídra téměř celou, každý ví. Předloňskou zase naháněli České Budějovice a vánoční pauzu strávili jediný bodík za esy z NHL nabitými Jihočechy. Během ledna a února náskok Budějovic ještě narostl. Ovšem loňské povánoční postavení na špici od dob samostatné ČR nebylo premiérové. Už v sezoně 2003/04 se Slovan kraťounce ohřál na pozici lídra soutěže! Sice to bylo o chviličku později. Udělejme malý exkurs do historie.
Historický okamžik si z ústeckého dresu pamatují jediní dva účastníci: útočník Jiří Kudrna, který se tehdy asistencí podílel na vítězné trefě Tomáše Sýkory, a Jiří Zikmund, jenž jako druhý brankář naskočil v poslední minutě na pár vteřin do branky, aby nasbíral potřebný počet startů nutný pro účast v případné baráži… V tehdejší sestavě se ještě objevil Jakub Evan, která se v Ústí rozehrával i na začátku letošní sezony.

28. ledna 2004 se po vítězství 5:2 (branky dávali Hodek a Sýkora po 2 a Koudelka) nad Mladou Boleslaví vydrápal ústecký Slovan čtyři kola před koncem základní části na první místo. Nevydržel na něm dlouho. Jediné kolo. Zbývající čtyři mače prohrál a nakonec skončil čtvrtý. V play off pak v dramatické sérii vyřadil Olomouc (3:2 na zápasy) a v semifinále ztroskotal na Berounu (0:3 na zápasy).

Jak vypadala sestava Ústí v památném utkání, po němž se katapultoval na pozici, na níž by letos chtěl skončit?
Lukáš Sáblík (od letošní sezony v Karlových Varech) – Radim Skuhrovec (po sezoně zamířil do Litvínova, kde hraje dodnes), Aleš Pavlas (od letošní sezony na Kladně), Václav Kočí (minulou sezonu v Litvínově – dlouho zraněn, letošní v Liberci), Ondřej Kříž (druhou sezonu působí v Olomouci), Robert Pospíšil (15 zápasů odehrál v Ústí, hostoval z Prostějova), Václav Drábek (od letošní sezony v Mladé Boleslavi), Radek Mrázek (exlitvínovský obránce už nehraje), Jakub Evan (hráč Kladna jako i nyní a letos též absolvoval střídavé starty v Ústí) - Daniel Hodek (loni v Jihlavě, letošní sezonu v Brně), Martin Koudelka (druhou sezonu v Hradci Králové), Daniel Tvrzník (v průběhu sezony se vrátil do Ústí z Itálie, loni působil chvíli v Hradci a ve Vrchlabí, nyní hraje krajský přebor) – David Appel (po sezoně odešel do Brna, kde působí dodnes), Tomáš Sýkora (opora Ústí až do loňského, kdy přestoupil do Mladé Boleslavi), Jiří KudrnaPavel Zdráhal (hostoval 9 zápasů z Havířova, kde působil až do letošní sezony, nedávno se přemístil do Mladé Boleslavi), Petr Lipina (odehrál v Ústí ještě jednu sezonu, pak sezonu a půl v Havířově, nedávno přesídlil do Mladé Boleslavi), Michal Dragoun (hráč Sparty, i další sezonu vypomáhal v Ústí, další rok v Berouně, nyní je již pevným článkem v kádru extraligového mistra) – Jan Šulc I. (kmenový hráč Litvínova v sezoně hostoval v Hradci Králové a 11 zápasů odehrál v Ústí), Martin Liba (odchovanec Sparty pomohl v jedenácti zápasech)

Další platní hráči tehdejšího kádru:
Jiří Zikmund (druhý brankář se blýskl především v play off) a Milan Buďa (zápas nehrál, protože byl nemocný, platným členem byl ještě další dvě sezony, v polovině se té loňské se zranil a z Ústí odešel)

dále v Ústí nastupovali:
obránci: Ondřej Malinský (hostoval na 18 zápasů z Prostějova, nyní hraje v Chomutově), Jaroslav Kasík (sedm zápasů), Ondřej Staněk (osm zápasů, nyní hraje v Kadani)
útočníci: Martin Tvrzník (24 zápasů, v průběhu sezony byl poslán do Havířova na hostování, po sezoně skončil v Berouně, kde hraje dodnes), Přemysl Sedlák (už v průběhu sezony hostoval v Havířově, kde působí dodnes), Viliam Čacho (slovenský rychlík odešel po jedenácti odehraných zápasech po neshodách s trenéry zpět na Slovensko), Tomáš Netík (osm zápasů, jinak v Karlových Varech, nyní již třetí sezonu ve Spartě), Daniel Volráb (tehdejší junior dostal příležitost v jedenácti zápasech, v letní přípravě nepřesvědčil a přes Děčín a Nymburk se dostal do Hradce Králové, kde úspěšně působí dodnes)

Perličky. Také se v tehdejší sezoně mihli v ústeckém dresu:
Miha Rebolj (slovinský obránce odehrál v Ústí tři zápasy)
Marek Posmyk (obrovitý bek se v ústeckém dresu představil dvakrát)
Aleš Havlík (obránce na dva zápasy vypomohl z Děčína)
Adam Šaffer (tehdy jen tři zápasy, rok poté celou sezonu, další strávil v Litvínově a nyní je zpět v Plzni)
Martin Adamský (plzeňský forvard se v Ústí mihl ve čtyřech utkáních)
Jaroslav Hašek (inventář děčínského hokeje jednou naskočil i v Ústí, nyní se nejproduktivnější hokejista druhé ligy snaží prosadit do sestavy Chomutova)
Martin Morvay (v jediném zápase, ukončil kariéru)

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže