Ú s t í n/L. - S devětašedátkou ve včerejším derby brázdil kluziště. Obličej ukrýval pod celoobličejovou mřížkou. Po ledě létal jako nadržený junior. Dal gól, připravil si několik dalších vyložených šancí. Že by skauti Slovanu lapili do svých sítí nový objev ještě junáckého věku? Omyl. Natěšený forvard Tomáš Klimt po téměř měsíčním půstu s chráničem zraněného obličeje si užíval návrat do sestavy Lvů. „Už jsem byl na zápas natěšený. Zápas je to, kvůli čemu hokej děláme,“ vykládal po zápase.
Ústecký forvard Tomáš Klimt byl jedním z nejlepších mužů zápasu. Soupeřům několikrát ukázal záda. Po ledě doslova létal. „To určitě ne,“ odmítal pochvalu. „Všichni jsme hráli dobře. Je důležité, že jsme v nového roce dobře začali. Když budeme hrát takhle všichni jako mančaft, bude to dobré.“

Klimt nuceně absentoval od 11. prosince, kdy v utkání v Jihlavě nevydržela náraz jeho čelist. „Otočil jsem se s pukem za bránou. Neviděl jsem protihráče, který objel bránu. Ani to nebyla žádná velká rána. Ramenem mě trefil na ucho a praskla mi čelist,“ popisoval smolný okamžik.

Nyní mu zraněné místo chrání celoobličejová mřížka. Takovou nosí mládežníci. Dočká se Klimt i v kabině narážek týkajících se věku? Že by na něj spoluhráči halekali: „Juniore“? „To se mi zaplať pán bůh nestalo. Dělají si ale srandu, to je normální,“ přiznává. Proč si vybral mřížku a ne plexisklo, se kterým se třeba nedávno v extralize proháněl ještě o rok starší Kladeňák Martin Procházka? „Když jsem byl mladší, s plexisklem jsem nemohl pořádně dýchat, tak jsem zkusil toto, i když naposled jsem v tom hrál někdy v osmnácti letech,“ usmál se ústecký levý křídelník.

Dnes jej čekal rentgen. Chránič ale i tak bude ještě nějakou dobu nosit. „Myslím, že tři týdny s tím hrát budu. Každý den je znát a je to lepší. V zápasech to člověk ani nevnímá. Je to určitě lepší než při tréninku,“ nestěžuje si na vynucenou „ozdobu“.

Třiatřicetiletý forvard je i přes své zranění žádaným artiklem. Na podzim po něm a dalších třech plejerech z první ligy (ústeckém Hulvovi, boleslavských Zdráhalovi a Eiseltovi) sáhla zraněními decimovaná Sparta Praha. Po vánoční pauze se jí opět zranil Martin Štrba, a tak Sparťané do Ústí volali znovu. Vybrali si nyní jen Klimta, a tak ústecký křídelník odehrál svůj první novoroční zápas před natřískanými ochozy na extraligové scéně. Po podzimním mači v Pardubicích si v úterý zahrál s Pražany v Českých Budějovicích. Ve druhém útoku si zabruslil poměrně dost. „Byl jsem za to rád, snad jsem jim aspoň trochu pomohl. Hraje se tam trošku jiný hokej. Ve Spartě jsou výborní hráči a pro mě je to plus,“ říkal skromně. Dlouho odpočíval, ale nyní si hokeje užije dosyta. O víkendu se nejdřív bude s Ústím prát o prvoligové čelo v Hradci Králové, v neděli ho čeká výlet do Třince, kde znovu oblékne sparťanský dres. V šesti dnech tak zvládne slušnou porci čtyř zápasů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže