Ú s t í n/L. - Přelom roku zvládli ústečtí hokejisté s výsledkovou noblesou. Rozjeli nejlepší sérii v letošním ročníku. Drží už sedm vítězství v řadě, a jelikož soupeři ztrácí, vybudovali na čele soutěže už slušný desetibodový náskok. Zda-li trhák bude rozhodující, významně napoví následující dva týdny. V nich Lvi vyzvou tři ze čtyř nejvážnějších soků v boji o čelo. Postupně se poměří s Brnem, Chomutovem a Mladou Boleslaví. „Asi hodně napovědí, ale je před námi ještě 15 zápasů, v nich půjde o hodně bodů,“ nepřeceňuje příchozí dny ústecký trenér Pavel Hynek.
Současná bilance Lvů nabádá k optimismu. Vždyť proti loňsku se ve srovnávaném období výrazně polepšili. Posuďte: loni ze sedmi mačů na přelomu roku (od 17. prosince do 16. ledna, nepočítáme kontumovaný duel v Havířově) utržili čtyři porážky a posbírali 8 bodů. A letos? (od 16. prosince do 17. ledna) v sedmi utkáních sedm výher = 20 bodů (jednou až v prodloužení).

Dva ze tří důležitých duelů sehrají Ústečtí doma. Vysněný přísun plného bodového ohodnocení by jistě znamenal navýšení současného bodového odstupu pronásledovatelů a o vítězi základní části by, podobně jako loni, mohlo být s předstihem téměř rozhodnuto. „Devět samozřejmě,“ odpovídá trochu nasupeně Jan Klobouček, jaký bodový zisk by jej proti trojici silných uspokojil. „Přeci nebudeme říkat: Né, my devět nechceme, chceme šest, protože jsme moc dobrý. Bylo by to hezké. Mohli bychom to dohrávat s vědomím, že budeme první. Na druhou stranu se pak těžko motivuje na zápasy, ve kterých o nic nejde. Hlavně pro nás, když i tak máme se slabšími soupeři problémy. Nedělalo by to dobrotu a do play off by nás to moc nepřipravilo,“ předkládá ústecký střelec posledních dní pozitiva i negativa. Trenér Pavel Hynek jednoznačně říká: „Hrajeme na to, abychom vyhráli základní část.“ Že by jeho celek k cíli nasměrovaly právě úspěchy v následujících třech kolech? „Takhle nespekulujeme. Je před námi 15 zápasů. To je hodně bodů. Poslední čtvrtinu se musíme dobře připravovat a směrovat k play off.“

Do konce základní části už týmy naladí pravidelný rytmus zápasů středa – sobota. Žádné vložené pondělky. „Možná je dobré, že kluci se občas dostanou při volné neděli domů. Více prostoru zbude pro trénink, ale i tak chceme vytížit co nejvíce hráčů,“ nastiňuje ústecký lodivod plány do poslední patnáctky duelů. Zároveň přidává, že i přes úspěšnou vítěznou šňůru se ne vše týmu daří: Stěžoval si na přístup hráčů v posledním duelu. Žehral nad příliš vysokým počtem vyloučených. Věří však v kompaktnost mužstva: „Nikdo neodešel jako jinde, kde vyhazují hráče po dvou porážkách nebo nevydařených zápasech. Snažíme se držet kádr pohromadě. Snad se nám to vrátí a vyplatí.“

Bilance Slovanu v soubojích s nejbližšími soupeři:

letos: 4:3 pp. a 3:2
loni: 4:1, 3:1, 2:5 a 1:2
letos: 2:4 a 4:1
loni: 2:2, 4:1, 3:2 a 3:2pp
letos: 8:6, 2:1pp a 4:5pp
loni: 3:3, 3:1, 2:0, 4:1, 0:6, 3:1, 2:0, 4:2

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže