Jan Klobouček, který přidal další dvě branky a dovedl Lvy k vítězství. ">
Ú s t í n/L. - Znovu se stala vyloučení v zápase Lvů s Prostějovem rozhodujícím faktorem a znovu ne tak, jak bývá zvykem. Lvi vstřelili dvě branky v oslabení, čímž rozhodli utkání. "Dva góly v oslabení? Jó? To sem nevěděl…no to je taková naše specialita, my to teď dost trénujeme,“ vtipkoval po utkání Jan Klobouček, který přidal další dvě branky a dovedl Lvy k vítězství.

To se ale nerodilo lehce, v první třetině byly ataky domácích bezzubé, branku přinesla až nenápadná akce v 29. minutě, a když Prostějov v polovině třetí části vyrovnal, leckdo se ještě bál o výsledek. „S výsledkem jsme spokojeni, ale výkon mohl být lepší. Hlavně v první třetině jsme netrefovali vůbec bránu, a když ano, tak do gólmana. Naštěstí se to ve druhé třetině zlomilo, začali jsme dávat góly a šlo to. Myslel jsem si, že budou kousat víc. Oni jsou specialisti na brejky, na to my jsme si dali pozor a oni si žádný tlak nevytvořili. V první třetině nás trápil Radovan Biegl, i když jsme ale hodně stříleli mimo,“ popisuje průběh nelehkého utkání jeho ústřední postava Jan Klobouček. Ten vstřelil v utkání s Prostějovem již svůj desátý, resp. jedenáctý gól. Na každém zápase ho z hlediště podporuje manželka Andrea s dcerou Aničkou, kterou si Klobouček ke konci rozhovoru vzal do náruče. “Určitě jsem se dvěma brankami spokojený, to se nestává často. Jeden byl z obrany, kde jsem letos hrál poprvé,“ zmiňuje pozice, ze kterých pálil. Klobouček je znám svou univerzálností, tento zápas se v obraně objevil letos poprvé. „Mně ta univerzálnost vyhovuje, člověk se dostane na jiné myšlenky. To mi opravdu nedělá problém, stačí se přeorientovat a začít couvat,“ vtipkuje. „Naopak třeba když vedeme, už ten zápas jen nedohrávám, ale je to nový impuls,“ hledá na náhlé změně postu v rozehraném utkání plus.

Dva góly ze čtyř vstřelili Ústečtí ve svém vlastním oslabení, od začátku ledna je bilance jejich využitých přesilovek s brankami v oslabení vyrovnaná – 6:6. Úctyhodná suma potrestaných chyb soupeře. „Dva góly v oslabení? Jó? To sem nevěděl…no to je taková naše specialita, my to trénujeme,“ znovu laškuje univerzál. Jak je ale vynikajících 6 branek v oslabení, o to hůř se kouká na využité přesilovky. „V tom oslabení do toho asi každý dává víc, aby ubránil, a soupeř to třeba i podcení. Přesilovky jsme teď neměli dobré, ale když se podíváte na celou sezonu, tak je to pořád nahoru dolů. Pár zápasů z nich dáme dva tři góly, pak zase útlum. Není to v tom, že bychom netrénovali nebo nechtěli, je to sport a buď se daří, nebo ne,“ hovoří už poněkud vážněji Klobouček.

Třemi získanými body se Lvi zase o kousek vyšvihli v popředí tabulky a zvýšili svůj náskok, všichni rivalové z dalších čtyř míst ztratili. “Dává nám to klid, protože se za sebe nemusíme koukat, jestli nás někdo honí. A doufám, že budeme takhle v klidu moct dohrát zbytek sezony,“ směřuje myšlenkami už k play-off borec s třiadvacítkou. Lvy ale čeká náročný zápřah, v sobotu štreka do Brna. „V Brně bude zase hodně lidí, kteří řvou, a je jedno jestli pro vás nebo proti vám, je to dobrá atmosféra,“ těší se jedinec ze lví smečky. Po souboji v Brně se utkají Ústečtí doma s Chomutovem a po týdenní přestávce bude následovat boj s Boleslaví, ani další utkání v Třebíči nebude med. Jak hodně napoví tato střetnutí o rozložení sil do play-off a jak hodně na nich závisí psychika mužstva? „Tyhle zápasy hrajeme pořád vyrovnaně, asi samozřejmě hraje roli výsledek, protože v psychice se pak v play-off projeví, jestli jste ten tým porazil třikrát nebo čtyřikrát. Trochu to tam je, ale není to zásadní,“ nebojí se Klobouček.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže