Ú s t í n/L. - V hitu kola s Mladou Boleslaví se poprvé ve Lví aréně představila nejčerstvější posila Slovanu Róbert Liščák. A přestože byla znát jistá nesehranost s novými spoluhráči, uvedl se bývalý útočník Skalice pěknou gólovou přihrávkou, při které předložil Davidu Pazourkovi gól jak na stříbrném podnosu. “Škoda, že nebyl vítězný,” mrzelo Róberta Liščáka. Poprvé si také mohli Ústečtí ověřit, jak je to s gloriolou okolo hvězdné posily Boleslavských Richarda Krále. Ten proměnil rozhodující nájezd a spokojeně kvitoval: ”Dva body z Ústí jsou super.”
Nová akvizice Ústeckých Lvů Róbert Liščák nastoupila v duelu s Mladou Boleslaví poprvé ve slovanistických barvách na levém křídle prvního útoku a hned navázala na produktivitu, kterou prokázala v mateřském klubu. Ze čtyřiceti letošních utkání si za Skalici připsal Liščák přesně čtyřicet bodů. A bod na zápas dodržel i tentokrát. ”Pěkně mi to tam posunul obránce, myslím Pojkar, oni trochu couvli dozadu, takže jsem měl prostor. Pak už jsem to posunul Pazimu a ten dal ten gól. Škoda, že nebyl vítězný.” Tak popisoval slovenský útočník svojí přihrávku, díky které měl Pazourek již snadnou úlohu a která znamenala obrat na 2:1 pro domácí.
Další stopu v utkání, v tomto případě již ne tak úspěšnou, udělal Liščák při samostatných nájezdech. Jako první se rozjel na Altrichtera, ale neuspěl. ”Nepovedl se mi tak, jak jsem chtěl, škoda.” I přesto byl se svým prvním lvím zápisem vcelku spokojen: Ještě tam musím nějaké věci doladit. Myslím si, že to celkem fungovalo. Uvidíme, jak to viděl trenér, jestli to nechá tak, nebo mě zkusí někde jinde.” A jak vyznívá podle Liščáka srovnání slovenské extraligy s českou první ligou? ”Je to trochu těsnější než slovenská extraliga. Více se brání, míň se napadá, ale jinak je to velice blízko až vyrovnané. Pokud jde o Ústí a Boleslav, oba týmy by určitě byli v první osmičce,” věří oběma favoritům letošní první ligy.
Skalický forvard chtěl svůj mateřský klub opustit již před startem nové sezóny, nakonec to ale klaplo až v lednu. ”Já jsem měl zájem odejít již na začátku sezóny. Bylo tam Kladno a Znojmo. Měl jsem ale jiného agenta, který byl jedna ruka s vedením Skalice a ti to asi také pozdržovali. Teď jsem si našel nového a ten měl pro mě za měsíc čtyři nabídky. Nebylo ale jednoduché ze Skalice odejít. Měli jsme výbornou lajnu s Petrem Kocákem a René Školiakem. Sbírali jsme hodně bodů, tahali jsme mužstvo,” připomíná skvělou souhru s oběma útočníky. Přesun do Slovanu tak nebyl zcela jednoznačný. ”Byly tam i jiné nabídky. Měl jsem i nabídku z Krefeldu. Jim se tam zranil Jan Alinč a oni nevěděli, jak dlouho bude pryč. Nevěděli jestli budou potřebovat jednoho nebo dva hráče. Nakonec to tam nevyšlo. Naopak Ústí, které mě kontaktovalo okolo Vánoc, mělo stále zájem. Byly tu ještě nějaké české extraligové kluby, ale nebyli si jistí. Ústí to potřebovalo vědět a nakonec jsme se s mým agentem dohodli na Ústí.” Po delší době byla ve Lví aréně skvělá atmosféra, kterou byl nadšen i Róbert Liščák. ”Atmosféra byla výborná. Ve Skalici je hodně lidí, kteří jenom sedí. Rodiče a ti starší nepovzbuzují. Tady jsem viděl, že i ti starší povzbuzují, roztleskávají,” vyseká poklonu publiku.

Přestože nebyl kapitán Boleslavských Richard Král nejlepším hráčem hostů, rozhodující moment duelu patřil jemu. Čtvrtý nájezd střelecké loterie proměnil, a protože ten následující Pavel Janků nedal, byl i rozhodující. ”Já jsem začal nájezdy jezdit až poslední dobou. Prostě buď to tam padne nebo ne. Já jsem mohl dát samostatný nájezd ve druhé třetině, nedal jsem a možná bychom vyhráli již v základní době, připomněl situaci z konce druhé třetiny. ”Výsledek ale bereme. Dva body z Ústí jsou super.” Hned několik nájezdníků se rozhodlo dojet před gólmana co nejpomaleji, vynikl v tom zejména Petr Lipina s Pavlem Janků, kteří se před gólmanem téměř zastavili. ”Čím pomalejší, tím je to pro gólmana horší. Když se jede v zápase, tak se musí jet rychle, protože hráči dojíždějí a tam má gólman daleko větší šanci. Když ten hráč jede pomalu, tak ten brankář vlastně stojí, takže si myslím, že je určitě lepší jet pomalu,” nechává pod pokličku této dovednosti nahlédnout Král.
Jaké byly podle velezkušeného útočníka rozhodující momenty zápasu? ”My jsme udělali za stavu jedna nula zbytečnou chybu a v přesilovce jsme jim nabídli góla a pak hned další ruku. To kdyby potrestali, tak to bylo těžké. Asi rozhodla ta naše šťastně sehraná power-play a pak trestné střílení.” Psychologickou bitvu tedy Boleslavští vyhráli a je otázkou, zda to může ovlivnit případný vzájemný souboj v play-off. ”Tohle je pořád základní část. Play-off bude ještě úplně o něčem jiném. Už je to ale taková příprava. Je vidět, že se hraje na málo gólů,” cítí Král blížící se vyvrcholení sezóny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže