Ú s t í n/L. - Ve 42.kole hostili Ústečtí Lvi sedmou Jihlavu, kterou zatím dvakrát porazili a jednou jí podlehli, a to pokaždé o jednu branku. Oba týmy se i tentokráte postaraly o dodržení tradice. Domácí sice na začátku druhé třetiny vedli už rozdílem dvou branek, ale Dukle se podařilo vyrovnat. Udělali jsme dvě chyby a oni jeli dva na nikoho a dva na jednoho a dokázali skórovat, povzdechl si Jiří Zikmund, který v tomto utkání hájil domácí svatyni. Ani jeden tým nedokázal ve zbylých minutách přidat další branku, a tak zápas dospěl až k trestným nájezdům, ve kterých byli šťastnější hosté. V nájezdech už je to loterie, zaplať pánbůh za to, že to vyšlo, říká Tomáš Čachotský, který se na výsledku podepsal vyrovnávací brankou a proměněným nájezdem.
Vítězná série Ústeckých Lvů skončila. Boleslavi podlehli na nájezdy, z Třebíče se vraceli bez bodu, tentokráte jim nevyšly nájezdy proti Jihlavě. Kde hledat příčiny porážek? Jiří Zikmund i Daniel Zápotočný (na snímku) shodně mluví o neproměňovaných šancích. „My jsme měli šance na vítězství, v Třebíči i tady jsme měli dost příležitostí a ztrestá nás tým, který dvakrát ujede a dá dva góly,“ poznamenává obránce, který kvůli zranění v obličeji, jež si přivezl z Třebíče, odehrál zápas v celoobličejové masce. Jeho kolega z branky pátrá po důvodech neúspěchu ve stejných vodách: „Myslím si, že bychom měli začít proměňovat nějaké šance, dneska jsme jich měli hodně, ale většinou to tam prostě nepadlo. A pak jsme udělali dvě chyby a oni jeli dva na nikoho a dva na jednoho, sehráli to pěkně, ale je to škoda.“ S Jihlavou má v této sezóně Slovan vyrovnanou bilanci. Dvě vítězství, dvě prohry, a to pokaždé rozdílem jednoho gólu. Dvakrát se rozhodovalo na nájezdy, v nichž jednou zvítězili Lvi, jednou Dukla. V těchto utkáních se většinou diváci nedočkali vyššího počtu gólů. Jak se Ústeckým hraje proti týmu, na nějž by mohli narazit i v prvním kole play-off? „Obecně nám takový bojovný tým nesedí. Jak Třebíč, tak Jihlava má mladé dravé hráče, kteří nás spíš ubojují, ubruslí, než že by na to šli hokejově, a to nám moc nevyhovuje,“ uznává Zápotočný a Jiří Zikmund k tomu přidává konkrétnější pohled na soupeře, který si ze Lví arény odváží dva body: „Jihlava hraje dobře zezadu, mají výborného brankáře, dobré přesilovky, ale i šikovné hráče.“ Jednou z velkých kapitol letošní sezóny jsou nájezdy. Lvi se v nich před touto sezónou příliš nevynikali, v základní části ale prokázali, že se umí poprat o vítězství i v prodloužení, nebo v loterii zvané nájezdy, ale poslední dvě utkání, která došla až do této fáze, nedopadla pro Slovan nejlépe. Jak se na celou věc dívá brankář? „Nájezdy jsou hodně o štěstí, sice se dá něco natrénovat dopředu, některé hráče znáte. Já hraju tuhle soutěž už dlouho, tak už víte, jak střílí, nebo jak jezdí. Třeba dneska na ten druhý nájezd na Petra Kaňkovského jsem si věřil, bohužel to tam spadlo z toho následujícího.“


Jihlava opět sehrála proti Ústeckým vyrovnanou partii. Prakticky celou první třetinu si držela čisté konto a na opačné straně kluziště se snažila dostat puk za brankovou čáru. Nakonec byli úspěšnější domácí, ale ani vedení 2:0 z úvodu druhého dějství nevedlo k tomu, že by jihlavské útoky složili své zbraně a usnadnili Slovanu cestu za vítězstvím. Nakonec byl pravdou pravý opak, nejprve snížil Hanzal a ve 48.minutě vyrovnal Tomáš Čachotský, který proměnil i rozhodující nájezd, v Jihlavě ho tak mohou oslavovat, v Ústí proklínat, protože právě on se nejvyšší mírou podílel na konečném výsledku. On sám ale své úspěchy rozhodně nestaví nad úspěchy týmu: „Hlavní je, že jsme vyhráli a připsali si dva další body. Teď nás čeká Kadaň - ta nám moc nesedí, oni hrají takový upracovaný hokej, dávají nám málo místa na ledě, dobře brání. Proti těm se vždycky těžko hraje. Čím lepší je soupeř, tím se hraje lepší hokej.“ Jak vypadala hra hostů, poodhaluje Jonáš Fiedler (na snímku), který byl dnes v jihlavském útoku také hodně vidět: „Snažili jsme se hrát technicky, hrát hokej, ne jenom z obrany a sedlo nám to.“ O tom nemůže nikdo z přítomných pochybovat, Jihlavští předvedli hned dvě ukázková řešení situací, kdy se hráči dostanou do přečíslení. Tomáš Čachotský pak svůj hokejový um předvedl i ve vítězném nájezdu: „V těch nájezdech už je to loterie, zaplať pánbůh za to, že to vyšlo. Povedlo se mi to, udělal jsem to přesně tak, jak jsem si představoval.“
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže