Ú s t í n/L. - Uběhlo deset dní a před hokejovým Slovanem se objevilo zcela opačné téma. Když podlehl na domácím ledě ve vypjatém mači Mladé Boleslavi, povzdechli jsme, že skončila krásná série výher. Zastavila se na devíti. Co hůř. Právě vcelku úspěšně zvládnutý trojboj s týmy z elitní pětky nastartoval propad a sérii opačnou. Ústí včera utrpělo čtvrtý karambol v řadě. Tak špatné období nepamatuje přesně tři roky. Tehdy 15. února 2004 ji zlomil v prvním zápase play off s Olomoucí. Stejnou šanci, se stejným sokem bude mít ve středu 14. února.
Co jiného by mělo Slovan nastartovat než dva souboje před domácími fanoušky s celky ze spodku tabulky, které jej v příštím týdnu čekají?

Po výborném zápase s Boleslaví jakoby forvard Pavel Janků předvídal, co může Lvy potkat: „Čekají nás další těžké zápas a může se stát, že je můžeme prohrát a může to být srovnané.“ Asi netušil, jakou mluví pravdu. I když ujišťoval, že toto se stát nesmí a že Ústečtí se musí stále soustředit na hájení i když tehdy komfortního náskoku. Nestalo se. Manko pronásledovatelů se scvrklo na tři body. „Soutěž se sama nedohraje. Budeme muset hodně přidat, jestli chceme uhájit první místo,“ vyhlásil trenér Pavel Hynek.

JAKÉ JSOU NEJVĚTŠÍ PŘÍČINY NYNĚJŠÍCH KRACHŮ?

„Valentýnská krize"

Známá pravda říká, že žádný tým neudrží vrcholnou formu celou sezonu. Pro Ústí v posledních letech bývá kritický čas právě od počátku roku do svatého Valentýna (14. 2.) Loni také prožíval nejtrudnější období na přelomu ledna a února, kdy z devíti zápasů bodoval naplno jen třikrát. Předloni od začátku roku do půlky února, v patnácti kolech, padli Ústečtí pětkrát po šedesáti minutách (za celou sezonu jen osmkrát). Nejhorší sérii (srovnatelnou s nynější) jsem zmínil v úvodu.
Když Slovan letos před Vánocemi z pěti zápasů jen jednou naplno bodoval a pak po návratu z novoročných oslav nastartoval vítěznou mašinu, zdálo se, že „Valentýnská krize“ se letos konat nebude. Bohužel, nestalo se.

Vyrovnané pole soupeřů

Jednoznačně je soutěž oproti minulým létům o mnoho vyrovnanější mimo extra silné první pětice i týmy bojující na hraně play offové osmičky předvádí výborné výkony a jasné výsledky z posledních let neplatí. Dobře pro samotnou soutěž. Dobře pro Slovan. Musí být stále ve střehu a ve zbývajících kolech zase naplno zabrat, aby uhájil vedoucí pozici. Lehké to nebude. Stále však má tři body k dobru. „Prohráli jsme čtvrtý zápas v řadě, ale musíme koukat dopředu. Musíme už tu krizi prolomit,“ burcuje Hynek.

Chybí tahouni

Nejproduktivnější plejeři Jakub Grof a Milan Antoš jsou zraněni. V polovině inkriminovaných zápasů chyběl bojovník Tomáš Micka. „Nemůžeme se vymlouvat, kádr je široký, jsou tu další hráči, kteří je musí nahradit. Musíme zápasy ubojovat. Já tam tu bojovnost od všech hráčů nevidím,“ stěžuje si ústecký kouč.

Nestřílí branky

Hlavně však strádají ústečtí střelci. Z elitní pětky nastříleli Lvi nejméně branek. Desítky branek jako v Chomutově se v Ústí asi nikdy nedočkáme, ale vyhrávat stále na jednu, dvě vstřelené branky se nedá. Už šest kol se ústečtí hokejisté nedostali přes dvě vstřelené branky na zápas. Neproměněné šance jim pak ubírají sebevědomí. Projevilo se třeba v posledních dvou duelech, které končily na samostatné nájezdy, ústečtí střelci selhali. Přitom v minulých kolech byli úspěšnější. „Mně to přijde jako obehraná písnička. Provází nás střelecká nemohoucnost. Bez gólů se nedá vyhrávat,“ povzdechl si lodivod Hynek.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže