Ú s t í n/L. - Den po svém uvedení do funkce hlavního trenéra si Vladimír Evan vybral svého asistenta. Stal se jím dosavadní asistentent trenéra ústecké juniorky Vladimíra Bednáře Miroslav Mach. Trenér, který byl v letošní sezóně u historického okamžiku udržení juniorské extraligy v Ústí nad Labem a který pomáhal udržet děčínskou juniorku, jako "farmu" Ústí, v juniorské 1. lize.

Miroslav Mach je odchovancem kladenského hokeje. Čerstvě sedmatřicetiletý trenér poprvé naskočil do rozjetého rychlíku nejvyšší soutěže v sezóně 1988/89 jako osmnáctiletý v dresu s paní Poldi ve znaku. V následující sezóně absolvoval vojnu v trenčínské Dukle. Následoval návrat do mateřského Kladna. Poté během následujících šesti extraligových sezón střídal rovnoměrně dresy Kladna a Plzně. Zajímavostí je epizoda ze sezóny 1993/94, kdy oblékal dres plzeňského klubu, když za urážku rozhodčího vyfasoval trest na sedm utkání. V sezóně 1994/95 si zahrál semifinále play-off, ve kterém Kladno podlehlo 2:3 na zápasy Zlínu. Na sezónu 1996/97 se opět vrátil do Plzně, ale sezónu dokončil v Berouně. V berounském dresu odehrál i sezónu následující. V roce 1998 odešel na dvouleté zahraniční angažmá do Německa (Bad Aibling EHC a Regensburg EV). Kariéru hráče ukončil v druholigové Příbrami, za kterou nastupoval v letech 1999 až 2005. V té době už vykonával i trenérskou činnost u mládeže. Nejprve v sezóně 1999/00 v Kladně, poté v Příbrami. Tam se postupně vypracoval až na šéftrenéra mládeže a trenéra dorostu a juniorů.
V roce 1988 se zúčastnil Mistrovství Evropy "18" a v roce 1990 vybojoval na Mistrovství světa dvacetiletých ve Finsku bronzové medaile. Pod vedením trenérů Vimmera a Bergera si zahrál např. s Jiřím Šlégrem, Jiřím Vykoukalem, Milošem Holaněm, Richardem Šmehlíkem, Robertem Reichelem, Jaromírem Jágrem, Robertem Holíkem nebo Martinem Procházkou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže