Ú s t í n/L. - Čtyři klíčové muže, čtyři opěrné sloupy, na nichž měl ústecký hokej stát, ztratil Slovan během této sezony. Ještě doufá, že dva z nich ve Lví aréně pomohou v boji o hokejovou extraligu. Dva však už určitě do hokejového dění v Ústí na jaře nezasáhnou. Důvody jsou různé. Jakub Grof a Milan Antoš jsou zranění. Plánovaná jednička v brankovišti Michal Fikrt na začátku listopadu po nevýrazných výkonech uvolnila post pro Petra Přikryla. Poslední změna je nejpřekvapivější. Generál téměř nejvyšší, trenér Pavel Hynek byl odvolán.
Čtyři klíčoví muži tak postupně odpadali z ústecké střídačky. Brankář, nejlepší obránce, nejzarputilejší útočník a kapitán v jedné osobě a nakonec trenér.

Jen fotbalová Sparta a hokejové Ústí se zbavuje svých koučů, když tým vede ligu. Snad bude i závěr soutěže u obou klubů stejný. Sparta poté, co Jaroslav Hřebík přebral mužstvo po Františku Strakovi, dokončila ročník s titulem. Až pak výsledkově strádala. Kormidlo v Ústí přebírá „Hynkův pobočník“ Vladimír Evan. Zatímco Hřebík si do Sparty přiváděl své koně, Evan žije podobnou hokejovou strategii jako jeho předchůdce, který si jej navíc před minulou sezonou vybral jako svého parťáka. Ani jiné koně si přivádět nemůže, přestupní termín skončil.

Slovan prošel po třech letech nejdelší výsledkovou mizérií. Čtyřikrát po sobě odkráčel z ledu se svěšenou hlavou. A výsledek? Totožný. Také tenkrát se musel poroučet hlavní kouč. I tehdy Jindřicha Setikovského nahradil jeho asistent Vít Borůvka. Tehdy pak s týmem cíl sezony splnil. Sice po těžkopádném postupu přes Olomouc. Tehdejší cíl však byl značně skromnější. Letos Slovan míří až na vrchol.

Hynek udělal pro Ústí spoustu práce. Nejen, že přivedl mužstvo k nejlepším výsledkům v historii. Významně se podílel na příchodu mnoha hráčů. Prohlédněme soupisku a srovnejme, kolik již pod ním působilo, ať v juniorce Sparty nebo v Berouně… Odvolat jej po sérii čtyř porážek (z toho dvou po samostatných nájezdech, ještě loni by to byly remízy) se mi zdá dost unáhlené. Zvlášť když se razí heslo: Mužstvo si musí sednout. A ukazují se špatné příklady, jak u největšího konkurenta v Boleslavi po pár nepodařených mačích končí hráči. Trenéři se tam střídají na podzim každoročně. V Ústí žádný z hráčů (snad až na Fikrta) letos nebyl vytrejdován. Kolika z nich se nepovedly čtyři zápasy za sebou? Týmu se věří. Že padne trenér? Nemyslitelné? Překvapivý omyl.

Nezbývá než věřit, že krok vedení bude vítězný. Třeba proto, že Vladimír Evan je pro Ústí trenérem postupovým. Loni v podobném čase nahradil u juniorů, kteří si tehdy také nevedli zle, Víta Borůvku. A výsledek? Junioři vybojovali postup do extraligy. Snad je bude Áčko pod Evanovým vedením následovat letos.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže