Jan Kudrna, který asistoval u první gólové akce. "Tu černou sérii jsme chtěli ukončit a teď máme soupeře, abychom začali sérii novou."">
Ú s t í n/L. - Po čtyřech zápasech si Ústečtí Lvi opět připomněli pocit vítězství. Ukončili však i další nelichotivou sérii. Po šestizápasové odmlce využili přesilovku! Hra v početní výhodě dala základ dnešní výhře, když domácí s výhodou jednoho muže skórovali hned dvakrát, třetí gól padl navíc krátce po vypršení trestu hráče hostí. S "céčkem" na prsou se dnes představil Jan Kudrna, který asistoval u první gólové akce. "Tu černou sérii jsme chtěli ukončit a teď máme soupeře, abychom začali sérii novou."

"Po sérii čtyř porážek jsme se na ten zápas hodně soustředili. Museli jsme vyhrát, to je jasná věc. Ze začátku jsme byli až moc přemotivovaní a z toho pramenilo spoustu chyb," začal hodnocení zápasu jeden ze služebně nejstarších hráčů ústeckého Slovanu. "Chtěli jsme hrát odzadu, ale z té přemíry snahy jsme tam měli nějaké chyby a soupeře pouštěli do přečíslení. Po první třetině jsme si řekli, že takhle ne, že musíme hrát zezadu a na ty brejky budeme hrát my."

Sérii neúspěšných přesilovek ukončil po bezmála 400 minutách svým letošním čtvrtým gólem David Pazourek. "My jsme se na to zaměřovali. Je paradox, že na tréninku nám to padalo. Ty góly jsme tam dávali, ale nepřenesli jsme to do zápasů. Řekli jsme si, že v těch přesilovkách nebudeme nic vymýšlet, všechno střílet na bránu, kde budou dva útočníci. Každý odražený puk musíme sebrat my. My za tu přesilovku musíme mít větší četnost střel a to se nám dnes vyplatilo."

O zlomení šňůry neúspěšných zápasů však museli Lvi bojovat až do konce zápasu. "Tu sérii čtyř porážek jsme samozřejmě chtěli ukončit a začít novou sérii. Tu prohru jsme si prostě nepřipouštěli." A jak přišel Jan Kudrna ke kapitánskému "céčku"? "Pavel Janků na rozbruslení byl, ale pak říkal, že se necítí, že má teplotu. Tak zůstal doma a zbylo to na mě. Určili to trenéři. Pavel Janků byl čtyři zápasy, čtyřikrát jsme prohráli, takže teď mu to snad nedám do té doby, než se vrátí Anty (Milan Antoš, pozn. red.)," pokračuje zadák s úsměvem.

Horkým tématem bylo i pondělní odvolání trenéra Pavla Hynka. "Musím říct, že nás to všechny zaskočilo. Měli jsme dost dlouhou diskuzi v sobotu v autobuse, to jsme o té výměně trenérů nevěděli, tam jsme si řekli, že budeme chtít hrát poctivý zodpovědný hokej. Samozřejmě to probíráme, je to trochu neobvyklé odvolávat trenéra z prvního místa. Vedení nám řeklo, že se tak rozhodlo a my to musíme akceptovat. My jsme od toho, abychom hráli. Žádné konflikty mezi hráči a trenérem nebyly." Na místo hlavního trenéra nastoupil dosavadní asistent Vladimír Evan: "On tady působil dva roky jako asistent, takže jsme si řekli, že ten styl zůstane stejný. Nebudeme nic měnit, musíme hrát lépe odzadu, nesmíme bláznit. Musíme hrát zodpovědný hokej. V těch dvou posledních zápasech jsme si mysleli, že to půjde samo, ale bez bojovnosti to prostě nejde."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže