Vysoký útočník Slovanu nevypustí jediné střídání a v duelu s hradeckými Energetiky to nebylo jiné. Byl za to po zásluze vyhlášen jako nejlepší hráč Lvů. “Byl bych radši, kdybychom vyhráli,” litoval Tomáš Micka. Zatímco předchozí tři vzájemné duely v této sezóně měli šťastný konec pro Lvy, v tom posledním se poprvé radovali Hradečtí. “Dneska jsme měli více štěstí holt my,” usmíval se kapitán hostů Jaroslav Roubík.
Úvod zápasu v podání Lvů byl katastrofální. Nejprve se již v sedmatřicáté vteřině prosadil po dlouhém nájezdu Jaroslav Roubík a o pár desítek sekund později téměř knokautoval Lvy Petr Haluza – 0:2. ”Začátek jsme prostě zaspali a to se proti takovému soupeři nemůže stávat. Pak dotahujeme, oni nám zase odskočí, my zase dotahujeme, no prostě jsme to nezvládli,” pronášel zklamaně Tomáš Micka a pokračoval: ”My si před začátkem v kabině řekneme, že budeme hrát dobře dozadu a první střídaní dostaneme góla, druhá lajna tam má šanci a třetí dostane dalšího góla. Takhle se prostě hrát nedá. Musíme se na to ze začátku více soustředit a hrát více do obrany.”
Jako první pozvedl prapor Slovanu z popela právě forvard s jednašedesátkou na zádech. Po krásné individuální akci snížil na jedna dva. Radost však vydržela domácím jen šest minut. Ještě před první pauzou kontroval hradecký Volráb. ”O přestávce ani nějaké dusno nebylo. Trenér nám vytknul ty chyby, co jsme udělali a řekl, že máme čtyřicet minut na to, abychom to otočili.”
Dobrou možnost zvrátit zápas ve svůj prospěch měl Slovan ve druhé třetině během přesilovky pět na tři. ”Tam byl asi zlomový bod. To byla škoda, že jsme to nedali. Měli jsme tam hodně střel, spoustu šancí a bohužel to tam nespadlo,” smutnil Micka. Ztráta bodů však nebyla jediná ztráta v tomto utkání. ”Škoda, že jsme přišli o Pojkyho (Davida Pojkara). Myslím, že má tu ruku špatnou. Ten hrál velmi dobře. Je to takový dobrý defenzivní bek. Tak uvidíme, jak trenér slepí ve středu sestavu. Další zápasy už musíme vyhrávat, abychom skončili na konci sezóny první.”
Aby se tento cíl podařilo naplnit, bude zřejmě nutné se vyvarovat jakýchkoliv bodových ztrát. ”Hlavně ten začátek je poučením. Musíme se soustředit celých šedesát minut a ne tam vlézt a myslet si, že hrajeme proti Havlíčkovu Brodu. Hradec má dobré a zkušené hráče, kteří umějí dát góla a bylo to vidět. My máme zkušený tým a věřím, že si to dokážeme podržet, když si dáme pozor na první střídání, budeme se soustředit na obranu a budeme mít štěstí a budeme dávat góly,” doufá v obhájení pozice lídra první ligy.
Tomáš je rozhodně jedním z nejpříjemnějších překvapení této sezóny, a tak se vkrádá otázka, jak mohli tento klenot v Trenčíně, odkud do Slovanu přišel, ignorovat. ”Musím poděkovat trenérům, protože mi dávají hodně prostoru na ledě. Začal jsem hodně posilovat a chodit ke kondičnímu trenérovi panu Machurovi, který mi dost pomáhá. V tomhle jsem udělal velký skok. Jsem tady mnohem spokojenější, protože jsem stále na ledě. Tam jsem hrál čtvrtou lajnu, která se tam dostane párkrát za zápas a s mojí výškou, když sedím šest minut a pak jdu na led a než se rozhýbu, tak to nebylo ideální,” děkuje na dálku trenérům.

Hradecký tým před sobotním zápasem nad Slovanem nevyhrál včetně play-off zápasů již šestkrát za sebou, tentokráte však odváží ze Lví Arény těsné vítězství. ”Dneska jsme nic jinak neudělali. Ústí je kvalitní soupeř a v těch ostatních zápasech možná mělo více štěstí, možná je to lepší mužstvo, a dneska jsme měli více štěstí holt my,” říkal po zápase hostující kapitán Jaroslav Roubík.
Hosty posadila do sedla již výše zmiňovaná hvězdná úvodní dvouminutovka a tak mohli potom Hradečtí v klidu hrát svojí hru. ”Určitě to byl parádní začátek a Ústí to zaskočilo a dlouho se s tím srovnávalo. Potom hrálo dobře a také nás dostalo pod tlak. Ten úvod ale hodně naznačil,” viděl Roubík ve startu zápasu téměř rozhodující momenty celého utkání. Přestože jednu chvíli narostl brankový rozdíl až na 2:5 pro hosty, ti se nakonec o své vítězství v závěru muesli strachovat. ”Ústí má dobré přesilovky a možná jsme začali brzy bránit a Ústí se dostalo do tlaku a ty přesilovky k tomu tlaku pomohly a dali góly.”
Zajímavostí je, že zatímco na Slovan se Hradci až do tohoto zápasu příliš nedařilo, s dalším konkurentem, v tabulce třetí Mladou Boleslaví mají Východočeši skvělou bilanci čtyř výher. ”Třeba vloni jsme s Boleslaví nevyhráli ani jeden zápas a letos jsme je čtyřikrát porazili. Je to prostě o štěstí a letos se nám na ně daří. Každý zápas je prostě jiný,” nehledá v tom Roubík žádnou zákonitost.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže