Ú s t í n./L. - V rámci 35. kola zavítají Ústečtí Lvi v sobotu po třech domácích úspěšných zápasech, které prodloužily šňůru neporazitelnosti na osm utkání, na led Horácké Slávie Třebíč. Domácí potřebují body snad ještě více než Slovan, protože na devátém místě ztrácejí na vysněnou osmou příčku zajišťující postup do vyřazovacích bojů dva body. Ústeckým půjde o útok na první příčku, na vedoucí Beroun ztrácejí jediný bod.
Historie třebíčského klubu se datuje od roku 1928, kdy vznikla Horácká Slavia, jež v průběhu let prošla několikanásobnou změnou názvu, aby se po revoluci vrátila k názvu původnímu. Klub, jímž prošli např. mistr světa O. Válek, dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru P. Eliáš nebo současný reprezentant M. Mikeska působí v první lize po úspěchu na třetí pokus v báráži roku 1996 nepřetržitě sedmou sezónu a vždy se do play-off probojoval, nejlépe v předloňské sezóně z druhého místa. Na své působení v Třebíči ve formaci právě s Mikeskou a Čermákem jistě rád vzpomíná i nynější lev Milan Buďa.

Pohled na tabulku může svádět k vyřčení role jasného favorita v ústeckém Slovanu, ovšem ve skutečnosti je třeba uvést, že Třebíči se na Lvy dlouhodobě daří, což částečně vyvracuje utkání z 1. kola letošního ročníku, kdy Slovan zvítězil na ledě Třebíče 4:2, ovšem Třebíč má tradičně pomalejší rozjezd do soutěže, což prokázala v odvetě a obrala Slovan o dva body po výhře v prodloužení 4:3. Vyrovnanou bilanci ukazuje srovnání ve statistice utkání doma/venku, když oba dokázaly tříbodově zvítězit shodně devětkrát. Blízko shodě je i poměr branek obou, u Třebíče 54:43, resp. 53:45 u Slovanu. Jestliže se Slovan pyšní sérií osmi utkání bez porážky a v posledních třinácti zápasech jedenáctkrát naplno bodoval, je třeba připomenout více než úspěšnou bilanci Slavie posledních jedenácti domácích zápasů, čítající jedinou porážku.

Nejvytíženějším mužem v brance Slavie je s 1329 odchytanými minutami Filip Luňák, který ovšem proti Ústí v letošní sezóně nastoupil pouze jednou, jednou chytal Koťátko a jednou Kučera. Nejproduktivnějším hráčem třebíčské sestavy je forvard elitní formace Michal Kaňka s 27(13+14) body, nejúspěšnějším obráncem ve stejné statistice je David Mazanec 16(6+10). Třebíčští přišli v posledním zápase o bojovníka Martina Fryaufa, který podle webu Třebíče zůstal po nikým zaviněné akci v bezvědomí a nyní je stále ještě v nemocnici. Poprvé vlastním divákům představí novou posilu, kterou získali na hostování z Českých Budějovic, Lukáše Květoně. Ústecké bodování vede Pavel Zdráhal , který ovšem drtivou většinu ze svých 33 (13+20) bodů nasbíral ještě v dresu Havířova, nicméně v pořadí celé soutěže mu patří osmé místo. Na druhé místo klubového hodnocení již poskočil v poslední době mocně bodující kapitán Daniel Hodek 27(14+13).

Ústecké úsilí bodovat bude zvyšovat vědomí, že z vedoucí čtveřice, jež se celá představí na ledě soupeřů, má tabulkově nejvýše postaveného soupeře, vedoucí Beroun zajíždí do Opavy, Chomutov do Brna a Jihlava do Havířova.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ STŘETNUTÍ:
HC Slovan Ústí nad Labem - SK Horácká Slavia Třebíč 4 : 2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a přihrávky: 2.Mrázek (Skuhrovec), 11. Hodek (Mrázek), 24. Buďa (Lipina, Dragoun), 54. Sedlák (Tvrzník) - 13. Bouz (Černý), 30. Kaňka (Holý).
Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. Diváci: 3000.

Ústí n.L.: Sáblík - Mrázek, Skuhrovec, Kočí, Kříž, Drábek, Pospíšil - Appel, Sýkora, Kudrna - Buďa, Lipina, Dragoun - Hodek, Tvrzník, Sedlák

Třebíč: Koťátko - Mazanec, Černý, Horák, Kučný, Hrbáček, Pecka, Kališ, Spitzer - Žiška, Holý, Kaňka - Beroun, Valko, Topol - Lála, Oliva, Fryauf - Hrůza, Bouz, Sobotka

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže