Ú s t í n/L. - Dvěma bodům vděčí Ústečtí zejména svému vlastnímu specialistovi na nájezdy. Bekhendová klička Rastislava Špirka už se stala na ústeckém zimním stadionu téměř pověstnou. Hbitý útočník takto rozhodl už druhý duel, poprvé se takto vyznamenal v duelu s Plzní. "Jsme rádi, že nám to vyšlo aspoň na ty nájezdy. Já si na ně věřil, pomohl jsme mužstvu a to je nejdůležitější."

Co byste řekl k zápasu?
Tak my jsme si dopředu říkali, abychom si dali pozor hlavně v těch prvních minutách, abychom nedostali gól a hráli pozorně v obraně, ale stejně jako v těch předchozích zápasech jsme inkasovali hned v prvních minutách. Určitě to nabourá psychiku, ale my jsme se nezlomili. Řekli jsme si, co každý budeme hrát. Hodili jsme to za hlavu, šli jsme od nuly a díky bohu, že jsme to zvrátili.

Bylo to srovnatelné s tou situací v Budějovicích, vzpomněli jste si na to?
Tak určitě, ale my jsme byli odhodlaní vyhrát za každou cenu. Zachovali jsme klid, začali jsme hrát pozorně v obraně a jsme rádi, že nám to vyšlo aspoň na ty nájezdy.

Vy jste opět svůj nájezd proměnil. Cítíte se jako specialista na nájezdy?
Já jsem si na ně věřil a pomohl jsem mužstvu, to je nejdůležitější. Specialista? Ani ne, minulý rok v Martině mi to moc nešlo. Jednoduše mám nějaké varianty nacvičené a snažím se dát gól, když se to ode mě očekává.

Je to o tom, že když vy dáte ten první gól, tak to bude zlomové, protože zas tolik gólů z nájezdů nepadá?
Tak to už je na trenérech. Když jsem rozhodl s Plzní, tak to jsem šel jako třetí, poslední. Tentokrát jsem šel jako první. To pořadí je na trenérech, já jsem jen vykonavatel toho, co se ode mě očekává - dát gól. A to jsem udělal.

Od poloviny třetí třetiny se Vaše lajna neobjevovala na ledě. Jaké to bylo jít potom na ten nájezd?
To samé jsem zažil, i když jsme hráli proti Plzni, to jsem nastupoval s Haškem a už si nevzpomenu, kdo tam byl na druhém křídle, ale také jsme toho od druhé třetiny moc nehráli. Určitě je tam víc tlaku na toho hráče, že je takový ztuhlý, není v tom tempu. Ale zatím mi to vychází.

Jak se Vám teď hráje s kluky z Vrchlabí?
Jsou to šikovní kluci. Hlavně Rok Pajič skvělý chalan do kombinace. A myslím, že kdybychom dostali víc příležitostí, tak to mohlo vypadat trošku jinak. Ale uvidíme.

Vy tou sestavou trochu cestujete, jak to zvládáte pořád se sehrávat?
Tak určitě, člověk by se cítil lépe, kdyby byl v nějaké lajně už nastálo. Může se i usadit psychicky, co se toho týká. Ale zatím mi nezbývá nic jiného než čekat a uvidí se časem, kde zakotvím.

Jak přijde týmu vhod ta reprezentační přestávka?
Volno sice je, ale my trénujeme dvoufázově, musíme něco natrénovat. Někteří hráči dostanou víc volna, jinak tam máme všichni asi dva dny volna, jinak se trénuje a připravuje na další část.

Pak Vás čeká hodně zápasů venku…
No tak musíme se na to připravit. První čtvrtinu jsme hráli zase víc zápasů doma. Jednoduše takové je rozlosování, musíme to akceptovat a připravit se na to co nelépe.


Vladimír Evan o nájezdech:
Tam je vždycky důležitý ten první gól a já tuším, že to byla tyčka ten první nájezd Kally. A my jsme měli připravenýho Frantu Mrázka, Pavla Janků a Rasťu Špirka, který je na tohle spolehlivý. Když to Jarda nedal, tak jsme okamžitě poslali Špirka jako prvního, protože jsme mu věřili. On to zkrátka umí a povedlo se mu to.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže