Ú s t í n/L. - Od středy trénuje na ústeckém ledě další nová tvář. Po nadějném Martinu Šagátovi posílil ústecký útok liberecký odchovanec Václav Novák. Ten po velmi úspěšné přípravě nedostával od trenéra Gregora příliš prostoru na ledě, který bojovný forvard potřebuje. Konec v týmu Bílých Tygrů však nečekal. „Nebyly tam žádné náznaky a byl to pro mě opravdu hodně velký šok,“ přiznává po pár dnech nový Ústecký Lev. V úterním zápase se třiatřicetiletý hráč objeví pravděpodobně v prvním útoku po boku Janků a Pazourka, neboť těm vypadl z lajny zraněný kapitán Antoš.

Václave, ještě v pondělí jste trénoval v Liberci, od středy už polykáte dávky pod vedením trenérů Evana a Macha. Je to velký rozdíl?

Je to úplně stejný, kluci mě tady přijali v pohodě. Spoustu jich znám. Co se týče tréninků, tak je to úplně stejné jako v každém extraligovém týmu. Jsem spokojený.

V tréninku se objevujete v útoku s Davidem Pazourkem a Pavlem Janků. Jak Vám jeví noví spoluhráči?

Je příjemné hrát s takovými hráči. Jsou techničtí a jsou to výborní bruslaři. Budu se snažit, aby byli spokojení a aby nám to šlapalo.

Znal jste se předtím s nějakým ústeckým hráčem?

Davida Pazourka znám z vojny, pak Honzu Kloboučka a znám i další kluky. Potkávali jsme se v zápasech proti sobě, takže nic nového.

Z týmu bojujícího o titul jste se rázem ocitl v mužstvu bojujícím o záchranu. Jak to berete?

Je to hodně nepříjemná situace, zažil jsem to už jednou s Libercem, když postoupil do extraligy. Já se tam tenkrát vracel ze Sparty, to také bylo hlavním cílem udržet to za každou cenu. To samé mě teď čeká tady a já věřím tomu, že s klukama uděláme všichni maximum pro to, abychom to udrželi. Popereme se o to. Mančaft je takový, jaký je, takže to musíme ubojovat. Určitě nemůže ostatní týmy přehrávat, ale určitě máme na to sbírat bod po bodu a pomalu se zvedat.

Mluvili už jste s trenérem o Vaší roli v týmu?

S trenérem už jsme se bavili, ale ještě ne příliš o tom, co ode mě bude chtít. Kupovali mě a věděli o mě úplně všechno, takže bych jim do toho týmu měl zapadnout. Ale jestli mě v Liberci brali za bojovníka, tak teď už tomu snad ani nevěřím. Já už nevěřím ničemu. Je to od nich celkem nepříjemné, ale už se k tomu nebudu nijak vracet.

Budete bydlet v Ústí nebo dáte přednost dojíždění?

Bohouš (Slavíček, technický manažer, pozn. red.) už mi shání byt, zatím tu mám takovou garsonku na přespání. Manželka s dcerkou za mnou budou jezdit, takže bych potřeboval trošku něco většího.

Už víte, s jakým budete nastupovat číslem? Bude to třináctka jako v Liberci?

Hned jsem ji zabral při prvním rozhovoru s kustodem Tomášem (Bartoněm - pozn. red.). Hned jsem řekl, že chci třináctku (úsměv).

V Liberci jste šéfoval pozápasovým děkovačkám. Chystáte něco takového i v Ústí?

Já jsem pro všechno. Už jednou jsem řekl, že ústečtí diváci jsou fantastičtí a chtějí to. Já jsem tu krátce, nemohu přijít a hned něco dirigovat. Nejde o to, jestli jsem starý nebo mladý. Když ten mančaft bude šlapat, tak se s klukama domluvíme a můžeme udělat cokoliv. Já divákům děkoval vždy i po prohraném zápase. Diváci jsou šestým hráčem na ledě a strašně to pomáhá.

Za tři týdny se opět postavíte na led liberecké Tipsport areny, budete na sobě ale mít ústecký dres. Bude to pro Vás hodně zvláštní pocit?

To je to samé, jako když jsem přijel s Libercem na Spartu, kde jsem předtím hrál. Já jdu do každého utkání naplno. Samozřejmě budu chtít, abychom v Liberci vyhráli, to je pro mě hlavní.

Děkuji za rozhovor a ať se Vám v Ústí daří.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže