Ačkoliv ústeckým hráčům do řeči příliš nebylo, našel se mezi zdecimovanými hráči minimálně jeden, který depresi nepropadal. Byl jím obránce Martin Vágner. Tato výztuha zadních řad byla ze všech žlutých bojovníků gólu nejblíže, když ve druhé třetině trefila tyč. Sám Vágner ale potvrdil: "Nevím zda by se něco změnilo."
Karlovy Vary – Ústí nad Labem 11:0. Ano, opravdu to není výsledek juniorské extraligy, ale výsledek ze zápasu hokejové O2 extraligy. Sám Martin Vágner potvrdil, že něco takového se jen tak nevidí: „K tomu nic říci nejde. Nikdy jsem nic takového nezažil. Dnes mám premiéru.“

V utkání s Ústím se nejednalo o pravou westernovou gólovou přestřelku, spíše o jednostrannou moderní palbu z kulometu. Ačkoliv se Martin Vágner pokoušel také z opasku tasit kolt, jeho střela branku pouze orazítkovala. Nicméně se dá říci, že to byla jedna z velkých šancí ústeckých Lvů. „Bylo tam přečíslení. Venca Novák to na mě dával zpátky, ale já ten puk netrefil pořádně a sjelo mi to na tyč,“ popisuje ústecký obránce.

Jak velká změna ve hře by nastala, kdyby puk přeci jenom své místo v bráně našel, o tom se dá pouze spekulovat. „Možná, že by se s tím dalo něco dělat. Nám tam ale dneska nic nespadlo a jim tam spadlo všechno,“ trefně hodnotí utkání.

Již po prvním dějství bylo o vítězi tohoto duelu celkem jasno a ústečtí hráči si v šatně rozhodně měli co říci. Tak studenou sprchu zřejmě nikdo z nich nemohl čekat. Ačkoliv se v šatně podle slov Martina Vágnera na příčinu přišlo, průběhu utkání už se zřejmě zabránit nedalo, Energie byla v tento den až příliš silným soupeřem.

„Říkali jsme si, že jsme dostali vlastně 3 góly v oslabení. To je vlastně náš problém, protože tohle prostě neumíme. Máme strašně vyloučených a minimálně z poloviny těch oslabení dostaneme góly. Potom už se těžko hraje a hrozně špatně se ten zápas otáčí.“

Po úvodních dvaceti minutách nastoupil na led jiný strážce brankové čáry. Petr Přikryl přenechal své místo Zikmundovi, ale ani ten tým nespasil a sám měl až příliš často plné ruce práce. „Petr Přikryl teď má formu, ale není to o tom, jaký tam je gólman, ale o tom jestli mu pomůžeme nebo ne. Když nejsme schopni tomu brankáři pomoci, tak tam může být kdokoliv a stejně pak ty góly dostaneme,“ vidí chybu ve svých řadách.

Opomenout nemůže ani excelentní výkon svých fanoušků, kteří jakoby snad ani stav neznali. Skandování a povzbuzování Lvů bylo slyšet až do posledních vteřin utkání a nejen od svého týmu si vysloužili velký potlesk za neutuchající fandění. „My jim můžeme jenom poděkovat. Musíme se jim trochu omluvit za ten výkon.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže