Ú s t í n/L. - Ústecký se Slovan se po debaklu v Karlových Varech dal dohromady a doma proti Třinci vydřel houževnatým výkonem dva body. I hokejisté Zlína mají co napravovat, v posledním utkání v Plzni inkasovali šest branek a v závěru ještě chtěli vyprovokovat potyčku. Valaši mají před Ústím náskok tři body a do očekávaných pozic v tabulce mají tedy daleko. Zápas nesoucí se ve žlutomodrých barvách začíná v pátek 23. listopadu v 17:00 hod.
Porovnání týmů

7-1-3-13 celková bilance 3-4-4-10
2-0-1-10 zápasy venku 2-0-1-7
5-1-2-3 zápasy doma 1-5-3-4
11. postavení v tabulce 13.
26 získané body 23
61:85 skóre 45:84
1 utkání bez vstřelené branky 3
1 utkání se shut-outem 0
4:0 (Pardubice) nejvyšší výhra 5:1 (Kladno)
2:8 (Třinec) nejvyšší prohra 0:11 (Karlovy Vary)
J. Balaštík; 18b (14+4) nejproduktivnější hráč P. Janků; 12b (7+5)
J.Balaštík; 14 nejlepší střelec P. Janků; 7
P. Leška; 15 nejvíce asistencí Janků, Pazourek; 5
M. Ďurák; 75 nejtrestanější hráč P. Hořava; 41
I. Murín - 90,19% úspěšnost brankáře P. Přikryl - 92,93%
I. Murín - 3,23 průměr inkas. branek P. Přikryl - 3,01
23 góly v přesilovkách 19
15,13% využití přesilovek 14,39%
3 góly v oslabení 5
7,75% střelecká úspěšnost 6,57%

Průběh sezony

Zlín se v úvodu nové sezony neuvedl špatně, v prvním kole porazil doma mistrovskou Spartu a záhy v pohodě vyhrál na Kladně. Do konce září pak ještě doma rozstřílel Chemiky z Litvínova 6:2, to už ale nechal dva body hostům ze Znojma, vysoko prohrál v Budějovicích a první podzimní měsíc zakončil ostudou v Třinci (2:8).
Od té doby se Berani perou s formou, v příštích deseti kolech totiž uhráli pouze šest bodů. Doma například utrpěli debakl se Slavií (2:7), nic nevymysleli ani proti Plzni (0:4) a taktéž doma nestačili na Vítkovice (2:4). Pouze proti Varům (3:4sn) a Kladnu (4:3pp) si dokázali domácí diváky jakž takž udobřit. Venku pak rozdílem branky v předehrávaném utkání přetlačili tehdy bezzubé Pardubice (2:1).
Ke zlepšeným výkonům se Zlín odrazil v 17. kole, kdy doma uspěl proti tehdejšímu lídrovi z Českých Budějovic (2:1). K pravidelnějšímu přísunu bodů to sice Zlín nepostrčilo, ale vedle porážek v Litvínově (2:4) nebo v Karlových Varech (2:3) dokázali Berani naplno bodovat proti Třinci (3:1) a Pardubicím (4:0). Poslední dvě kola však Berani zůstali opět s prázdnou. Na Slavii jejich sympatický výkon k bodům nevedl (2:3) a z Plzně se vraceli s debaklem (2:6).

Tahouni mužstva

Dlouholetá brankářská opora Zlína Igor Murín se letos potýká jak s výkonností, tak se zdravím. Příliš se neosvědčil ani mladý náhradník Jakub Čech. V půli listopadu přišel na střídavý start z Prostějova zkušený Radovan Biegl, ten však stačil odchytat jen necelá čtyři utkání. V tom posledním s Plzní musel po zranění krční páteře přepustit místo čerstvě uzdravenému Murínovi.
V nejhorší obraně ligy si kladnou bilanci +/- bodů udržuje pouze David Nosek (5+2, +1). Další produktivní obránci Lubomír Vostáko (4+2, -5) a Martin Hamrlík (3+2, -8) si v této statistice už vedou o poznání hůře.
V prvním útoku si společně notují Jaroslav Balaštík (14+4), který po dlouhém střeleckém půstu ze začátku sezony znovu straší obrany soupeřů, a Petr Leška (2+15). S odstupem za touto osvědčenou dvojicí poctivě sbírají body Ivan Rachůnek (4+4) a Dušan Andrašovský (6+2, kterému změna pardubického dresu za ten zlínský zatím prospívá.

Změny v kádru

Vedle střídavého startu Radovana Biegla si Zlín z hostování ve druholigovém Kolíně stáhl útočníka Petera Barinku. Výrazná je také spolupráce Zlína s prvoligovým Prostějovem, kde má domluvený střídavý start pětice Beranů - obránce Bořuta a forvardi Piluša, Vlach, Filip Čech a Michal Pšurný.

Vladimír Evan před utkáním

Trenér Ústeckých Lvů Vladimír Evan pošle do utkání se Zlínem na led sestavu ve stejném složení jako proti Třinci. „Klimt zůstává v prvním útoku s Janků a Pazourkem, Novák bude hrát ve druhé lajně.“ Nebude chybět ani obránce Ficenc, který příští měsíc bude na střídavé starty pomáhat Jihlavě. „Tomáše nabereme cestou do Zlína,“ dodal Evan. Na ledě se tedy neobjeví Pajič ani Andrej Nedorost, který má zdravotní problémy. „Andrej hrál s příznaky chřipky už v Karlových Varech. Má problémy s dýcháním, ještě se léčí.“
Svěřence trenéra Evana nyní čeká série čtyř zápasů venku, kterou zahájí právě ve Zlíně. „Máme za sebou tři zápasy venku. Body jsme čekali ze Znojma a z Varů, nakonec to dopadlo úplně opačně. Teď nás čekají venku čtyři zápasy. Všechny budou těžké, ale my chceme posbírat nějaké body a bylo by ideální, kdyby se to povedlo už ve Zlíně,“ přeje si Evan.

Vzájemné zápasy

2007/2008
Ústí - Zlín 3:2 report, preview

Sestavy z posledních zápasů

Zlín: Biegl (13. Murín) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, Ďurák, Klouček - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, Rachůnek, Andrašovský - Mokrejš, M. Čech, Kubiš - Barinka, F. Čech, Pšurný.

Ústí n. L.: Přikryl - Zeman, Vágner, Novotný, Hořava, Pojkar, Zápotočný, Gýna, Ficenc - Janků, Pazourek, Klimt - Šaffer, Martinec, Novák - Šagát, Špirko, Klobouček - Mrázek, Přeučil, Hašek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže