Ú s t í n/L. - Čtyři kola před koncem základní části se dostali Lvi na čelo prvoligové tabulky a funkce lídra se tedy znovu přesunula v republice dál. Výhra 5:2 byla vybojovaná a dvěma góly k ní napomohl Tomáš Sýkora. Ten měl ale větší radost ze hry své útočné trojice, než ze svých zásahů.
Zápas se začal vyvíjet pomalu, oba týmy vstoupily do utkání opatrně a s respektem, vždyť vážnější šance museli brankáři likvidovat až v 7. minutě. "My jsme to cítili, nebylo to ono. Hráli jsme tak trochu mrtvě, což musíme bezpodmínečně do play-off zlepšit, " upozorňuje Tomáš Sýkora.

I přes pomalejší začátek se dokázali domácí ujmout vedení a byl to právě Tomáš, kdo se po čtyřech zápasech znovu ozval. "To byla práce Davida Appela, když vybojoval zdánlivě ztracený puk v rohu, najel si blíž k brance a zkusil to na mě propasírovat. Nakonec dojel puk až na modrou čáru k Robetu Pospíšilovi, ten vystřelil a já jsem nastavil hokejku. Naštěstí to tam spadlo, " usmívá se střelec. Trvalo to ale jen 22 sekund a znovu svítilo na tabuli nerozhodné skóre. "V hokeji platí, že po vstřeleném gólu se nesmí obdržet. To jsme dneska nezvládli a dvakrát na to doplatili, vyplynulo to z individuálních chyb. Toho se musíme vyvarovat, jinak se nám to může opravdu vymstít," upozorňuje na možná rizika.

Ve 34. minutě znovu strhnul vedení na svou stranu kapitán týmu Daniel Hodek a 67 sekund po něm zvýšil při přesilové hře na rozdíl dvou branek znovu Sýkora. "Takhle to máme s Jirkou Kudrnou nacvičené. On na sebe nalákal levého obránce, poslal puk na mě a já se ocitl před brankářem sám. Nikoho lépe postaveného jsem neviděl, tak jsem to zkusil mezi nohy. A se štěstím to vyšlo." Jenže Boleslav se ozvala opět velice rychle. Tentokrát inkasoval Sáblík po 23 vteřinách.

Domácí nakonec ale dovedli utkání do vítězného konce a nejvíce byla v celém zápase vidět formace Appel-Sýkora-Kudrna. "Mám z té naší hry opravdu dobrý pocit. Myslím, že po Vánocích jsme se dali dohromady a klape nám to. S klukama je výborná spolupráce," uzavřel Sýkora.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže