Ú s t í n./L. - Ve třetím utkání po sobě se Ústečtí Lvi střetnou s možným adeptem pro vzájemný souboj čtvrtfinálové série vyřazovací části, která se kvapem blíží. Po prohře s devátou Třebíčí na jejím ledě a vítězství nad osmou Mladou Boleslaví se nyní vedoucí celek 1. ligy v sobotu od 17 hod. na domácím stadionu poměří s šestým Hradcem Králové. Dlouhodobá část spěje ke svému rozuzlení, zbývá odehrát pouhá čtyři utkání a stále je o co hrát, vedoucí čtyřka zdaleka nemá rozdělené pozice, je vměstnána do tří bodů a na osmičku nejlepších zbývá stále devět kandidátů.
Hradci se díky poslednímu úspěšnému vystoupení v Olomouci 4:2 začalo dýchat o poznání lépe, zle dotírající soupeře v bitvě o postupovou osmičku po sérii neúspěchů, kdy v šesti utkáních porazil pouze Opavu a remizoval se slabšími Pískem a Brnem, opět odrazil a na šestém místě aktuální tabulky si vybudoval před devátou Třebíčí náskok osmi bodů, čímž se výrazně přiblížil branám play-off.

Východočeši připravili Slovanu první porážku v letošním ročníku, když na svém ledě ve čtvrtém kole zvítězili 4:2, v dalších dvou partiích již byli Lvi úspěšnější 4:1 v 17. kole a 4:1 v 30. kole. Slovan se v domácích utkáních pyšní nejlepší bilancí z celé soutěže, prohrál pouze dvakrát a posledních deset zápasů užíval samá tříbodová vítězství při průměru vstřelených branek 4,4. Naproti tomu Hradec dokázal v zápasech na ledě silné čtyřky bodovat jedinkrát po prohře v prodloužení 3:4 v Berouně. Tato hlediska jasně favorizují ústecký Slovan.

Hradecští se mohou pochlubit třetím nejproduktivnějším forvardem soutěže, Jaroslav Roubík nasbíral 40 (16+24) bodů, do první patnáctky se ještě vměstnali Jaroslav Polák 30 (16+17) a Jiří Hubáček 33 (13+20). Z obrany je nejpilněji podporuje matador Stanislav Mečiar, který nasbíral 22 (6+16) bodů. V brance od výprasku ve 31. kole v Jihlavě (3:8) pravidelně nastupuje Tomáš Dušek, jinak druhý brankář Malý nasbíral více jak polovinu Duškových minut, ale ani jeden z nich se v pořadí brankářů nepohybuje na předních místech, procento úspěšnosti zásahů lepšího z nich, Duška, nedosahuje zdaleka hranice 91 %. Pro srovnání, ústecký Sáblík vykazuje úspěšnost převyšující hranici 93%. Východočeši se posilují o hráče extraligového souseda z Pardubic, i letos nastoupila reprezentační letka Koukal, Kolář, Průcha, prvně jmenovaný dokonce i v posledním utkání a podílel se přihrávkami na dvou gólech.

Z vedoucí čtveřice nastoupí před vlastními diváky ještě Beroun, který posledně doma zaváhal, hostí Olomouc, Chomutov zajíždí k derby do Kadaně a Jihlava do Mladé Boleslavi, tak se nechme překvapit jak se silnými soupeři uspějí a přejme Slovanu prodloužení série domácích výher, k čemuž mu, doufejme, opět bude pomáhat slušná divácká kulisa.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže