Ústí n.L. – V tradiční anketě MF Dnes o nejlepší sportovce jednotlivých krajů České Republiky vyhrál útočník Ústeckých Lvů Rastislav Špirko. Prvenství za poslední měsíc roku 2007 mu zajistilo celkem 1173 hlasů. Velkou zásluhu na výsledku mají věrní fandové Slovanu. Více čtěte v tomto článku.

„Podpory fanoušků si velice vážím“, děkuje Rastislav Špirko

Slovenský hokejový útočník Rastislav Špirko byl jedním z pěti kandidátů na Sportovce měsíce Ústeckého kraje, čtenářské ankety MF Dnes. V hlasování získal bezmála o 700 hlasů více jak mladičký fotbalista Pavel Čermák z Mostu, který se umístil na druhém místě ankety. Bronzovou příčku zařadili fanoušci Františku Lukešovi, hráči HC Litvínov.

A co říkal na svoje vítězství nadějný slovenský útočník? „Ani jsem nevěděl, že taková anketa vůbec běží. Řekl mi to Přemek Zeman (marketingové oddělení klubu – pozn. Autora), ať se podívám na stránky akce. Děkuji všem fanouškům za podporu, potěšilo mě to,“ děkoval alespoň na dálku příznivcům sympatický útočník. Zároveň ale jedním hlasem dodává, po čem touží aktuálně více. „Raději bych vyhrál už konečně s týmem na ledě. Bojujeme, trápí nás koncovka,“ zmiňuje nemoc, která se drží hokejek Ústeckých Lvů.

Pohodu si Rastislav Špirko užívá alespoň mimo led. V Ústí je s podmínkami spokojen. „Bydlím kousek od zimáku, líbí se mi tady. Nyní mi přijede přítelkyně ze Slovenska, bude si tu hledat zaměstnání,“ prozradil Rastislav. V Ústí nad Labem by chtěl Špirko působit i v příští sezóně. „Věřím, že Extraligu udržíme! Nikdo z týmu nic nevzdává. Čeká nás ještě řada zápasů,“ neztrácí víru křídlo formace kapitána Nováka.

Další zápas čeká nejen na Rastislava Špirka už tento pátek, kdy od 17:30hod. přivítají Ústečtí Lvi ve Zlatopramen Areně Bílé Tygry z Liberce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže