Ústí n.L. – Na dnešním dopoledním tréninku byl trenérské dvojici Votruba – Mach k dispozici slovenský obránce Marek Zukal. Tento devatenáctiletý bek nepřichází do úplně neznámého prostředí. V ústeckém klubu působil již v loňské sezóně, kdy patřil mezi členy juniorského týmu. Marek Zukal bude zítra připraven naskočit do kolotoče O2 Extraligy a s největší pravděpodobností si tak odbude premiéru v nejvyšší české soutěže.

Není žádným tajemstvím, že současná marodka v obranných řadách Ústí je pro nováčka citelným oslabením. Andrej Novotný, Petr Hořava, Martin Vágner a Daniel Zápotočný sledují díky zranění utkání pouze z tribuny. Vedení využilo k zacelení mezer alespoň formou střídavých startů prostějovského beka Michaela Procházky, proti Litvínovu nastoupil v obraně Bořek Sláma, bek SK Horácká Slavia Třebíč.

Během posledních čtrnácti dnů tak registrují fanoušci třetí nového hráče v sestavě Ústeckých Lvů.

Marek Zukal: Podruhé cesta na sever Čech

Marek Zukal nastupoval v dorosteneckém věku za bratislavský tým HC Ružikov 99 v tamní Extralize. Od roku 2004 hrál za tým Dukly Dubnice, kde stihl 17 startů v juniorské lize. V Dubnici vydržel až do minulé sezóny. Tehdy kývl na nabídku trenéra juniorské české dvacítky a trenéra ústeckých juniorů v jedné osobě - Vladimíra Bednáře. Na severu Čech stihl tento robustní bek nastoupit k 29 duelům a nastřílel 9 branek a přidal stejný počet asistencí.

V právě probíhající sezóně byl členem reprezentační dvacítky Slovenska, která hraje klubovou Extraligu. Účastník MS 20 v Pardubicích a Liberci nastoupil k 6 zápasům, ve kterých si připsal dvě trestné minuty.

„Marek Zukal už v Ústí působil loni. Původně měl pokračovat v našem klubu, ale jeho mateřský klub ho uvolnil pro slovenskou dvacítku. Při současném stavu naší obrany nám pomůže, navíc může nastoupit i za juniory,“ řekl k novému přírůstku v sestavě Lvů sportovní ředitel ústeckého klubu Vladimír Evan.

Nyní se vrací tedy Marek Zukal do města blízko německých hranic a zítra by měl nastoupit ke svému prvnímu startu v české Extralize. V nejbližších dnech vám přineseme s nadějným slovenským obráncem rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže