Ú s t í n./L. - Před dvěma koly se zdálo, že Lvy nemůže nic zastavit. Z deseti předchozích zápasů prohráli jen jednou a dostali se tak na vedoucí pozici. Tam se ale neohřáli dlouho. Přišly dva nepovedené duely Hradcem Králové a Berounem a Ústí se v tabulce opět propadlo. Do konce základní části zbývají dvě kola. Hůře než čtvrtý už ale severočeský tým skončit nemůže...
Do zápasu o první místo vstoupili Lvi dobře, ve 13. minutě otevřel skóre gólem v přesilovce Jiří Kudrna a byli to i nadále domácí, kdo si vytvářel jednu šanci za druhou. Jenže to ještě nikdo netušil, že je to jediný zásah žlutomodrých v celém utkání. “Od desáté minuty byl zápas ovlivněn hlavním rozhodčím, který často přerušoval hru a nenechal nás hrát. Nám se ten vstup dnes relativně povedl, dali jsme branku a měli to dobře rozehrané. Pak jsme ale dvakrát inkasovali a od té doby se bránilo. Oni se dostali do vedení a nám štěstí nepřálo, střely se nám odrážely od hokejek a Beroun to betonoval. My byli ti, kdo potřeboval vstřelit branku. To se nám bohužel nepodařilo.“

Lvi se dostali čtyři kola před koncem na čelo prvoligové tabulky, ale tíhu okamžiku zřejmě hráči nezvládli. Po dalších dvou zápasech opět klesli na čtvrtou příčku a svou roli v tom sehrál i fakt, že se nešťastně vybourali Drábek s Křížem. “Je to paradoxní. Bojujeme tak dlouho o první místo a když se tam dostaneme, nalepí se nám na paty smůla a my jdeme zase dolů. Ta autonehoda se nás v kabině dotkla a mrzí nás to, dnešní zápas jsme chtěli hrát za kluky. Ale na to oslabení obrany se vymlouvat nemůžeme,“ objasňuje se sklopenou hlavou Lipina.

Play-off klepe na dveře a Lvi jako by se dostali do křeče. “Určitě se nám nehraje v posledních dvou třech zápasech nejlépe. Taháme nohy a nejde nám to. Vždyť jsme dali za dvě hodiny hry pouze dva góly, a to na domácím ledě. My jsme ale zkušené mužstvo a nic velkého z toho dělat nebudeme, na tohle musíme zapomenout. Je možná škoda že soutěž končí zrovna teď, ale my se musíme začít soustředit na vyřazovací boje, tyhle dva zápasy hodit za hlavu. V sobotu jedeme do Chomutova, na který si hodně věříme a jedeme tam vyhrát. Ještě není nic ztraceno, ještě můžeme skončit výš. “ uklidňuje situaci druhý muž kanadského bodování Ústeckých Lvů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže