Ú s t í n/L. - V páté minutě vstřelil svůj letošní patnáctý gól, o dvě minuty později navýšil osobní bodové konto na šestadvacet a zdálo se, že páteční večer bude pro Ústecké Lvy po dvou týdnech opět tříbodový. Nestalo se, ani produktivita slovenského štírka Rastislava Špirka nestačila na více než jeden bod. „Byli jsme odhodlaní to udržet, věřili jsme si,“ neskrýval zklamání slovenský forvard. Po měsíci se na domácím ledě objevil Daniel Zápotočný, který marodil se zlomeným prstem. "Fyzicky se cítím dobře, já už jsem teď chodil čtrnáct dní na led, trénoval jsem individuálně a poté i s mužstvem. Akorát mi chybí ten měsíc herní praxe," hlásil bek.

„Vstoupili jsme do toho zápasu výborně, dali jsme dva rychlé góly, což se nám dlouho nepodařilo, většinou jsme ještě inkasovali jako první,“ pustil se Rastislav Špirko do hodnocení zápasu, který se pro lvy vyvíjel nezvykle dobře. „Byli jsme odhodlaní to udržet, věřili jsme si. Nedovedu si to vysvětlit. Přišlo nějaké polevení, přišly vyloučení, zbytečně jsme faulovali a inkasovali jsme,“ vidí hlavní příčiny neúspěchu.

Zlomovým momentem byl pravděpodobně inkasovaný gól ve 39. minutě, který Kladenské před přestávkou nabudil. „Myslím, že to byl velmi důležitý gól. Já jsem tam tu situaci taky možná trochu podcenil a nestihl se vrátit. Jsme z toho zklamaní, ještě za stavu 2:2 jsme dali gól na 3:2, ale nedokázali jsme to udržet právě kvůli těm zmíněným faulům.“

Právě častá vyloučení ubírala domácím v závěrečné třetině hodně sil. „Když hrajete polovinu třetiny v oslabení, tak ty síly samozřejmě odcházejí rychleji. Všechno pramenilo z toho, že jsme do toho vstoupili možná trochu laxněji, Kladno nás překvapilo agresivitou a rychlejším přístupem, více bruslili. Když člověk nebruslí, tak z toho pak vyplynou ty fauly. Musíme se nad tím zamyslet a budeme se to snažit napravit," hledí populární Rusty k dalším zápasům.

Šikovný forvard v souboji o prémiový bod neproměnil svou oblíbenou disciplínu, nájezd. „Zkusil jsem něco jiného, proti Kladnu už jsem jednou takový gól dal. Dvakrát předtím už se mi nepodařilo dát gól z té kličky, tak jsem chtěl zkusit něco nového, překvapit. Vystihl mi to a vyrazil to nad. Zlobím se na sebe, protože ty góly se ode mě očekávají a v takových situacích to musím proměnit,“ zpytoval svědomí nejproduktivnější hráč Ústeckých Lvů.

Bezmála po měsíci se do ústecké obrany vrátil jeden z marodů. Daniel Zápotočný odehrál svůj první zápas po zranění již v úterý v Českých Budějovicích. „Já jsem s tou pauzou počítal. Když mi bylo po zápase (30. 12. s KV, pozn. red.) řečeno, že je to zlomený a že mě čeká šest týdnů se sádrou nebo operace. Dali mi tam šroub a zhruba po třech týdnech jsem začal hrát s ortézou,“ popisuje bek období bez zápasů.

Nepřekáží hráči ortéza při hře? "Pod rukavicí ji cítím. Nemůžu s tím prstem hýbat, ortéza mi ho drží vzpřímeně, ale že by mi to nějak stěžovala, to si myslím, že ne. „Za ty dva zápasy dostala naše lajna čtyři góly, takže určitě nemůžu být spokojený, i když to bylo v oslabeních,“ je Zápotočný nespokojený s výkony.

"Měli jsme parádní nástup, měli jsme dát na 3:0. Mají tam na přesilovky zkušené hráče, kteří nedělají chyby. Je to velice těžké ubránit, takže jsme tam zase dostali ty dva góly. To už je obehraná písnička. Děláme fauly, které se nemusejí dělat, nejde se vymlouvat na nějaký zaujatý pískání, ty fauly tam jsou," přiznává ústecký obránce.


Bonusový bod pro kladenské barvy vybojoval dvěma zneškodněnými nájezdy gólman Miroslav Kopřiva, který chytal ve čtvrtém zápase po návratu ze zámoří. Třikrát přitom pomohl ke dvěma bodům právě vychytanými penaltami. "Je to o šteští, ale psychice to určitě pomůže," hlásil po zápase.

"Když jsem přišel do Kladna, tak jsme byli předposlední, teď hrajeme výbornej hokej a bodujeme, to je důležitý. Hlavně je to asi tím, že se nám začaly dařit přesilovky a máme víc štěstíčka než ostatní," neskrývá kladenský odchovanec spokojenost se současnou situací.

"Brzo jsme prohrávali 2:0, Ústí hraje na to, že nemá co ztratit," vrací se k pátečnímu klání. "Dobře bránili, sice jsme pár šanci měli, ale hráli dobře dozadu a čekali na brejky," překvapila Kopřivu hra domácího týmu.

Nakonec však byli úspěšnější Kladenští. Jak se gólman připravoval na ústecké exekutory nájezdů? "Jejich styl jsem neznal, pomohl mi Zdeněk Orct s trenérem brankářů Krásou. Řekli mi, co můžou udělat a z většiny to tak taky udělali," uzavřel Kopřiva.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže