Ústečtí Lvi vyplnili reprezentační pauzu intenzivními tréninky. Pod vedením hlavního kouče Jana Votruby mužstvo nabíralo potřebné fyzické i psychické síly na poslední utkání základní části O2 extralgy a následné skupiny play out. Více čtěte v tomto článku.

Po reprezentační přestávce je na programu 49. kolo extraligy. Hokejisté HC Slovan Ústečtí přivítají ve středu od 17:30 hod. v domácím prostředí celek HC Oceláři Třinec. V letošním ročníku ústecký Slovan dokázal svého soupeře doma již jednou porazit (3:2 po prodloužení). Na severu Moravy byli dvakrát úspěšní Oceláři. Třinec, který nemá ještě jistou účast v play off, nesmí v Ústí nad Labem zaváhat. Nováček po sérii osmi porážek by rád před svými příznivci konečně naplno bodoval. Naposledy se z tříbodového zisku ústecký tým radoval ve 40. kole (11. ledna 2008), kdy zdolal ve Zlatopramen Areně Liberec 4:1. Během reprezentační přestávky Slovan nezahálel a navýšil tréninkové dávky. O přípravě před utkáním s Třincem jsme hovořili s trenérem Janem Votrubou, který povede Slovan proti Ocelářům již v šestnáctém zápase.

Jak probíhala příprava během reprezentační přestávky?

"V podstatě jsme se zaměřili na všechno. Objem tréninků byl minulý týden hlavně na začátku vyšší. Trénovali jsme dvakrát denně na ledě a ještě tam byla posilovna, švihadlo a další věci, kterému k tomu patří. Od neděle se věnujeme hlavně kombinacím a nácvikům, oslabením a přesilovým hrám."

Bude těžké hráče namotivovat na posledních šestnáct zápasů, protože baráž váš tým asi nemine?

"Bodový odstup našeho mužstva od třináctého Zlína je velký. Se čtrnáctým místem nebudu smířen nikdy. V určitých chvílích nemůže být člověk naivista, když vidí ten rozdíl. Je potřeba zhodnotit, tak je to je. Bavili jsme se o tom i s hráči. Co se týká motivace, každý by si měl uvědomit, že je profesionální sportovec a každý chce vyhrávat. Do pravděpodobné baráže chceme připravit hráče tak, aby se naučili vyhrávat. Nechceme jít do baráže s tím, že budeme mít například dvanáct proher za sebou. Nedá se tomu však poručit. Chceme jít do baráže po šňůře vítězství a ne po šňůře proher. Mužstvo pak jinak reaguje, když několikrát vyhraje a psychika v tom dělá strašně moc pozitivního. V tomto duchu s hráči o tom mluvíme."

Máte s mužstvem za sebou patnáct utkání v extralize. Co vám předchozí zápasy ukázaly?

"Bilance není dobrá. Po mém příchodu do Ústí byla situace velmi složitá a měli jsme hodně zraněných hráčů. V jednu chvíli jsme měli až sedm zraněných hokejistů a nejvíce z toho obránců. V tu dobu jsme si řekli začneme více pracovat na kondici i mimo tréninky. V tomto období jsme trénovali asi více jak ostatní týmy a to se promítlo možná i do výsledků. Sehráli jsme i několik kvalitních utkání, ale prohráli jsme je o jeden gól, což na psychice nepřidá. Když se to všechno skloubí, tak výsledek je takový jaký je. Na určitých věcech jsme pracovali a stále pracujeme. Věřím, že nedostatky odstraníme a tréninkové úsilí zúročíme."

K 31. lednu 2008 skončil přestupní termín. Jste spokojen s hráči, kteří do Ústí přišli?

"Klub jsem do ničeho netlačil, že chci určité hráče. Vycházeli jsme z možností, co se vyskytlo na trhu, a to co bylo v našich dostupných možnostech. Myslím si, že jsme proto udělali maximum. Jsem spokojen s Němečkem a Káňou, kteří dobře zapadli do mužstva. Spokojenost panuje i s Krajčim. Mrzí mě, co se stalo Hovorkovi. Jeden den podepsal smlouvu, druhý den s námi trénoval a třetí den ho operovali se slepým střevem. Pro nás to byla obrovská smůla. Hovorka je již po operaci a od příštího týdne začne již s lehčím tréninkem. Nejpozději za tři týdny by měl být v pořádku. Co se týká brankářského postu, tak pro něj jsme dělali strašně moc. Hlavně generální manažer David Šaffer a sportovní manažer Vladimír Evan na tom usilovně pracovali. Měli jsme rozjednáno strašně moc brankářů. Dělali jsme proto maximum, ale bohužel se to nepovedlo. Situace je letos jiná než před rokem, kdy kluby mohly hráče včas pustit a včas věděly, že se nedostanou do play off. V letošním ročníku musí týmy, které se neprobojijí do play off, hrát play out. Každý celek si své hráče hlídá prakticky až do konce sezony. Co se týká posil ze zahraničí, tak jsme na to byli i finančně připraveni, ale i mužstva v zahraničí nám nechtěla hráče uvolnit. Naši manažeři seděli na telefonu do posledního možné chvíle přestupního termínu, kterým byla půlnoc 31. ledna 2008 a stejně z toho nakonec sešlo."

Jaká je situace v hráčském kádru před zápasem s Třincem?

"Nemůže počítat s Hovorkou, jsem se již zmínil. Chybět nám bude Přikryl, který dostal zánět do oka. V obraně se musíme obejít bez Jakuba Evana, který má zánět nártu a za týden by mohl začít trénovat. Ostatní hráči včetně obránce Pojkara již budou k dispozici."

Očekáváte s Třincem těžké utkání, který musí bojovat o play off?

"Jsme jenom rádi, že s Třincem nás čeká těžké střetnutí. My těžký zápas potřebujeme. Třinec bude hrát u nás o život. Počítal jsem, že Třinec ve Zlíně neklopýtne. Utkání měl dobře rozehrané a vedl 2:0. O tři body nečekaně přišel a situaci si dost zkomplikoval. Čeká nás nesmírně těžké a náročné utkání. Takové zápasy nám určitě jen prospějí."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže