Ú s t í n/L. - Po týdenní přestávce, kterou si ústečtí hokejisté zpříjemnili pobytem ve Špindlerově Mlýně, čeká na svěřence trenéra Votruby další extraligový zápas. Po povedeném rozloučení se základní částí, které se uskutečnilo v Litvínově, čeká na Slovan v prvním kole play outu soupeř na druhém konci republiky, tým HC Vítkovice Steel. Utkání, které se hraje v pátek 29. února, začíná v ostravské ČEZ Areně v 17:00 hod. V ústeckém dresu by si měl poprvé naplno zahrát i Marek Hovorka, který se léčil po zánětu slepého střeva.
Základní část

Tým, který se v loňském ročníku umístil na jedenácté příčce, vstupoval do letošního ročníku s jednoznačným cílem, postoupit do play-off. Vítkovické vedení ponechalo důvěru trenéru Fryčerovi, který přišel k týmu v průběhu ročníku. Přišly i posily zvučných jmen - z Finska střelec Viktor Ujčík, o kterého se ucházelo hned několik extraligových klubů, navrátil se i gólman Martin Prusek, který tak s Markem Pincem vytvářel nadstandardní extraligové duo. První čtvrtinu okořenila i přítomnost Róberta Petrovického a Jiřího Marušáka, kteří měli namířeno do Švédska. Zkušenosti se očekávaly od matadora Ivo Proroka a explzeňského beka Jiřího Trnky.

Už první zápas, který Vítkovičtí odehráli v Plzni, jako by předznamenal vývoj celé sezóny. Moravané vedli na Západě Čech po první třetině o dva góly, nakonec pak padli po prodloužení. Hokejisté s rytířem Vítkem ve znaku se po nepříliš povedeném startu pohybovali ve středu tabulky, po Novém roce dokonce bojovali o první šestku. Závěr ročníku se však týmu, který v průběhu sezóny přebral trenér Ernest Bokroš, vůbec nepovedl a stejně jako v loňské sezóně, skončil na 11. příčce.

Ač měl tým střelce jako Burger, Hubáček nebo Ujčík, největším problémem byla právě produktivita. Ostravský tým vstřelil hned po Ústí nejméně gólů. Nejvíce Vítkovičtí doplatili na potenci ve venkovních zápasech, kde skórovali pouze devětačtyřicetkrát a stali se tak nejméně produktivním týmem na stadiónech soupeřů.

Vzájemné zápasy

2007/2008
Vítkovice - Ústí 3:2p report
Ústí – Vítkovice 1:4 report
Vítkovice - Ústí 3:2p report
Ústí – Vítkovice 2:4 report

Sestavy z posledních zápasů

Ústí n. L.: Přikryl - A. Novotný, Hořava, Němeček, Pojkar, Zeman, Vágner - Čaloun, Martinec, Mrázek - V. Novák, Pazourek, Hašek - Janků, Klobouček, Špirko - Krajči, Šagát, Šaffer - Hovorka.

Vítkovice: Prusek - Jurečka, Barinka, Kuboš, Trnka, Ovčačík, Heš, Mrázek - Tomášek, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Hubáček P. - Klimek, Hruška R., Köhler - Svačina, Jánoš, Vala.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže