Ú s t í n/L. - Slovenský forvard Marek Hovorka přišel do Ústí společně s několika dalšími hráči krátce před koncem přestupního období. Na rozdíl od nich však ještě nemohl dokázat své kvality. Před prvním zápasem nastoupil do nemocnice se zánětem slepého střeva a po chirurgickém zákroku si tak od hokeje musel na nějakou dobu odpočinout. V posledních zápase už se sice objevoval na soupisce a párkrát na ledě, ale to všechno jen kvůli dosažení 15 zápasů, které musí mít každý hráč, aby za tým mohl nastoupit v baráži.

Marku, strávili jste několik dní ve Špindlerově Mlýně. Jak se Vám pobyt líbil?
Na soustředění to bylo skvělé. Byli jsme v areálu, kde jsme měli možnost využít všechny služby, které jsme potřebovali. Ať už se jedná o regeneraci nebo sporty jako squash, tenis, florbal, fotbal. Další věci jsme mohli využívat i v čase osobního volna, například solárium. Takže mně se to určitě hodně líbilo.

Jaká aktivita Vás nejvíce zaujala?
Byli jsme na sáňkách autobus nás vyvezl na kopec a jeli jsme lesem dolů. Bylo to moc zajímavé, i přesto, že jsme promokli na kost...

Špindlerův Mlýn je vyhlášené středisko zimních sportů. Byli jste si i zalyžovat?
Lyže a snowboardy jsme měli zakázané, protože bychom tak mohli ohrozit vlastní zdraví.

A mrzelo Vás to? Jezdíte na lyžích či snowboardu?
Mně určitě, já už asi čtyři roky jezdím na snowboardu. Ty sjezdovky byly velmi lákavé, ale nedalo se nic dělat.

Jak se cítíte po fyzické stránce, naskočíte už do zápasové zátěže?
Už se cítím velmi dobře, nepociťuji žádné bolesti a ve Vítkovicích bych měl poprvé nastoupit do zápasu.

Jak se těšíte na první zápas, ve kterém si za Lvy opravdu zahrajete?
Těším se moc, ale lepší by bylo, kdybych si premiéru mohl odbýt na domácím ledě.

Domácí premiéry se dočkáte o dva dny později v zápase se Zlínem...
Na to už se moc těším a doufám, že to utkání bude s dobrým koncem pro nás.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže