Ú s t í n./L. – Těžký úkol mají před sebou Ústečtí Lvi. Pokud chtějí pomýšlet na postup do semifinále play-off musí na Hané minimálně jednou zvítězit a vrátit tak soupeři ztrátu z vlastního ledu. První příležitost k tomu mají již ve středu, další dostanou hned o den později. Pokud zvítězí v jednom z duelů vrátí sérii na rozhodující zápas v sobotu do Ústí, v případě dvou porážek sezóna končí, pokud by dokázali v Olomouci dvakrát zvítězit, postoupí.
Podle slov nového hlavního kouče, Borůvky, se Lvi chystali na cestu do hanácké metropole již v úterý po dopoledním tréninku a obědě.

V Olomouci již dokázali Ústečtí v této sezóně zvítězit, ale vítězství je již dost vrásčité, datuje se do 17. září, kdy ve 2. kole utkání skončilo 4:1. Že umějí v play-off zvítězit i na ledě soupeřů ukázal Slovan v loňském i předloňském, kdy dokázal sebrat zápas favoritům Chomutovu, resp. Jihlavě. Věřme, že letos tomu bude stejně a že Olomouc také pouze sebrala zápas favoritovi na jeho půdě, ale na postupové rozřešení to nebude mít rozhodující vliv.

Přestože v tabulce produktivity vevodil klubovým statistikám po dlouhodobé části forvard Liška, měla Olomouc ve svém středu jiné tahouny, o jejich branky na ústeckém ledě se rovnoměrně podělila dvojice Kárný, Mimistr, navíc druhý jmenovaný ve třetí třetině druhého zápasu spálil další stoprocetní příležitost, kdy postupoval sám na Sáblíka, mohl utkání rozhodnout dříve. Dal Ústeckým ještě šanci, ale ti ji nevyužili a vyrovnat již nedokázali.

Na postu brankáře proběhla v řadách Olomouckých malá revoluce. Druhý brankář pořadí celé soutěže po dlouhodobé části za již extraligovým Jarinou dle statistiky úspěšnosti zásahů, Petr Svoboda, ve dvou utkáních v Ústí odchytal jen třicet minut a dostal čtyři góly. Pak jej nahradil Radek Tihlář. V prvním zápase ještě třikrát kapituloval, ale ve druhém přiváděl Ústecké k zoufalství, když několikrát zastavil puk zázračně, v poloze ležmo, kdy již tribuny málem oslavovaly. Tihlář v dluhodobé části odchytal čtyřikrát menší porci než Svoboda a svou úspěšností zákroků zaostával o více jak 4%. Naproti tomu ústecká jednička, Lukáš Sáblík, byl v rozhovoru po utkání ke svému výkonu hodně kritický.

Podle slov Olomouckého kouče se Hanáci chystají pokračovat ve své hře s vědomím, že jako nováček soutěže nemají co ztratit. Ústečtí ústy svého trenéra doufají, že sérii minimálně vrátí zpět do Ústí, i když dobře vědí, že Olomouc bude silným soupeřem, což již dokázala nejen svým pátým místem po čtyřiceti kolech.

Doufejme, že se Ústeckým povede zvláště střelecky, protože vyjma nedělního zápasu, kdy vstřelili tři branky v posledních třech minutách, v ostatních pěti posledních duelech nedokázali vstřelit více jak dvě branky

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže