Ú s t í n/L. - Když v osmnácté minutě první třetiny zápasu s Porubou nahrával Martin Šagát na gól svému kolegovi z lajny Skleničkovi, dostal se Slovan již do třígólového vedení a o zápasu tak bylo téměř rozhodnuto. Šagát v utkání stihl přihrát ještě jednou a dokonce vsítil poslední branku utkání, čímž se dostal do vedení v klubových statistikách. „Spoluhráči ví, jak přihrát. Pak už je jen na mně, abych to tam dal,“ nedělá slovenský reprezentant ze statistik vědu.

Zápas s Porubou byl jednoznačnou záležitostí pro Lvy. Herně na ledě bez problémů dominovali a svého soupeře pustili do pár ojedinělých šancí, které jim bez servítek sebral brankář Volke. Poruba tak tvořila spíše jen kulisu pro střelecké představení ústeckých hokejistů, které jistě udělalo příchozím fanouškům velkou radost. „K zápasu není moc co dodat, musíme v těchto výkonech pokračovat a snažit se dávat co nejvíce gólů, abychom štěstí dále neuráželi. Pokud budeme nadále takto hrát, bude to dobré,“ zná Martin Šagát cestu k dalším úspěchům. A nelze mu nedat za pravdu, vždyť podobným výkonem srazili doma i zlepšující se tým z Vysočiny, Jihlavu.

Díky jednomu gólu a dvěma asistencím se urostlý útočník dostal na první místo statistik Lvů. Se Špirkem má sice shodný počet třiadvaceti bodů, dal ale o jeden gól více, a tak s dvanácti přesnými trefami ústeckým střelcům vede. V rámci první ligy je zatím čtvrtý, že by pomýšlel na další posun statistikami vzhůru? „Já to nijak nesleduji, jsem rád, když se vyhraje. To je důležité v první řadě, ať už o gól, či o více,“ má o proměňování šancí slovenský hráč jasno. Svou nynější formu tak nijak nepřeceňuje. „Celý tým hraje velmi dobře, je tu dost hráčů, kteří přesně vědí, kdy mají přihrát. Pak už je jen na mně, abych to tam dal. Zatím to tam padá, snad to tak bude i nadále,“ je ohledně své úspěšnosti skromný.

Soudě dle herní pohody celé lajny, ve které Šagát nastupuje společně s Dragounem a Skleničkou, se dá usuzovat, že se mu s jeho kolegy v útoku spolupracuje velmi dobře. To ostatně hráč nevyloučil, naopak. „S mnoha hráči se tu dá dobře hrát. Každý má svoje zkušenosti, je v něčem šikovný. V tomto ohledu mě trenér dal do velmi dobré lajny,“ pochválil kolegy z pětky, která skutečně předvádí dobrý a produktivní hokej.

V rozhovoru se mladý Slovák vrátil i k nedávnému působení ve slovenské reprezentaci. V rámci Německého poháru v ní působil společně se spoluhráčem ze Slovanu Špirkem a zkušenost si opravdu pochvaloval. Aby také ne, během tří zápasů měl plusové hodnoty účasti na ledě a pozornosti rozhodně neušel. „Určitě to byla dobrá zkušenost. Měli jsme tam tři zápasy za tři dny, to bylo sice velmi náročné, ale jak jsem říkal, zkušenost velká. Doufám, že jsme se Špirom (R. Špirkem) zapůsobili oba dva. Byli jsme tam spolu, snažili jsme se hrát jednoduše a to, co nám trenér říkal, což nám vycházelo. Z toho dala naše pětka dva góly, měli jsme nahrávky… Bylo to výborné,“ byl Šagát spokojený. A jestli se do reprezentace v dohledné době podívá znovu? „Velmi v to doufám. Ale když pozvánka nepřijde, nic se neděje. Jsem stále mladý a do budoucna s námi snad počítají.“

V příštích zápasech čekají Ústecké týmy, které jsou na opačném pólu tabulky a Slovan tak bude v roli jednoznačného favorita. „My se hlavně nesmíme dívat na to, kde jaký soupeř v tabulce je. Jestli je to s Benátkami nebo s Chomutovem, hrát naplno musíme po celý zápas. Chceme v sezoně skončit co nejlépe, abychom měli dobrou pozici pro play off. Takže každý následující zápas odehrát na maximum a vyhrávat,“ tuší Šagát cestu k úspěchu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže