Ú s t í n/L. - První úkol splněn. Ústečtí Lvi na domácím ledě nedali Benátkám nad Jizerou pramalou šanci. Svého soka vypráskali půltuctem branek. Na debaklu Středočechů se mimo jiné podíleli i Marek Hovorka s Janem Čalounem.
Lvi měli do zápasu vskutku raketový nástup. První třetina ukrojila pouhých čtyřicet sekund a diváci již slaví gól. Samotný střelec důležité branky nejdříve radosti spoluhráčů nevěřil. „Byla tam nějaká mela. Heřman sebral puk, hodil mi ho zpoza brány a já jsem vystřelil. Nejdříve jsem si myslel, že to gól není, ale nakonec to prošlo Stejskalovi mezi nohy,“ říká Hovorka. Že úvodní branka padla již tak brzy po zahájení zápasu však střelce výrazně netrápí. „Jsem hráč, který chce dát v každém střídání gól a hrát naplno. Vstřelená branka nás alespoň patřičně nabudila, takže se nám pak hrálo lépe,“ hodnotí výhody brzkých gólů Hovorka.

Slovenský útočník však nemusel zůstat u jediného gólového zásahu. Měl mnoho dalších příležitostí. „Šancí bylo hodně. Musím je příště prostě proměňovat. Snad to vyjde. Každopádně výsledek 6:1 je krásný,“ libuje si. Ústecký vstup do zápasu rychlostí blesku si Hovorka náležitě pochvaluje. „Zápas jsme začali velmi dobře. Hned ze druhé střely padl gól. Škoda, že jsme ale poté neproměnili několik šancí, byli jsme trochu nervózní. Potom jsme se rozpohybovali, začali lépe hrát.

Kdo si však myslel, že ústecký stroj vyřídí Benátky za pár minut, se poněkud zmýlil. „Předpokládali jsme, že budou hodně bránit. Snažili se, bylo jasné, že kůži lacino nedají,“ tvrdí legionář v dresu Slovanu. Nakonec hosté nevydrželi, a tak Ústečtí mohli spustit svůj gólový koncert. „Nakonec jsme jejich odpor zlomili a závěr jsme si bez problémů pohlídali,“ pokyvuje hlavou.

Ráz zápasu především určily početní výhody Lvů. Ti proměnili rovnou tři. Hosté z Benátek si s nimi zkrátka nevěděli rady. „Přesilovkám se věnujeme, takže jsme rádi, že nám vycházejí,“ nepřekvapuje Hovorku účinnost přesilovek.

Ústečtí získali první čtvrtfinálový bod. K postupu mezi nejlepší čtyři týmy první ligy jsou tak zas o něco blíž. Co vítězství znamená? „Dnešní výhra má velkou hodnotu. Je to povzbuzení do dalších zápasů. Přesto je ještě před námi dlouhá cesta,“ nepouští se Hovorka do výrazných rozborů čtvrtfinálových úskalí.

Za prvním vítězstvím v letošním play-off hnal ústecké hokejisty ve slušně zaplněné Zlatopramen Areně téměř čtyř a půl tisícový kotel. To nenechalo chladným ani Marka Hovorku, který práci ústeckých příznivců oceňuje. „Jsem moc rád, že přišlo tolik fanoušků. Doufám, že se jim to dneska líbilo a že zítra dorazí v ještě větším počtu,“ posílá na adresu fandů povzbuzující vzkaz.

V přestávce před vypuknutím čtvrtfinálové série rozvířily hokejové vody spekulace o případném startu hvězdného brankáře Milana Hniličky v dresu Benátek, kde má vyřízené hostování. To však Hovorku vůbec nezaujalo a dokonce tyto zprávy nezaznamenal. „Po pravdě jsem o tom vůbec nevěděl,“ krčí rameny.

Lvi získali první skalp svého soupeře. Ovšem, kdo by čekal výrazné rozebírání dnešního zápasu nebo dokonce oslavu, je na omylu. „Oslava žádná nebude, ve čtvrtek nás čeká další utkání. Prostě to je jeden schod na cestě do finále. Dále musíme tvrdě pracovat, vypilovat, co bude potřeba a jedeme nanovo,“ burcuje slovenský forvard.

Síť za Stejskalovými zády rozvířil i Jan Čaloun, který definitivně v poslední minutě zápasu uzavřel gólovou explozi ústeckého týmu. Vykročení do vyřazovacích bojů nepřeceňuje. „Pro nás je to důležité vítězství. První krok bývá vždycky těžký. My jsme ho ale zvládli." Z dnešního souboje s Benátkami má dobrý pocit. „Po výhře 6:1 jsme spokojení. Dnešní zápas hodnotím vcelku kladně, zítra však hrajeme zas,“ přemýšlí již o čtvrteční bitvě.

I jemu přišel vhod rychlý úvodní gól. „Brzký gól byl klíčový, protože kdybychom ho nedali, tak bychom se mohli začít trochu trápit,“ upozorňuje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže