prvním a druhém onlajnu, lépe přímo na místě, kam se chystá početná delegace z Ústí. V neděli 15. 2. 2009 začne zápas v 17:00, o den později pak v 17:30.">
Ú s t í n/L. - Povinnost splněna. Ústečtí potvrdili roli favorita a oba domácí čtvrtfinálové zápasy vyhráli. Přestože se druhé vítězství nerodilo lehce. Na to se ale historie ptát nebude. Série se nyní přesouvá do Benátek nad Jizerou. Pokud Slovan oba zápasy vyhraje, může se radovat z postupu do semifinále. Ovšem Benátky předvedly, že hokej hrát umí a ústeckých borců se rozhodně nebojí. Sledovat utkání můžete na prvním a druhém onlajnu, lépe přímo na místě, kam se chystá početná delegace z Ústí. V neděli 15. 2. 2009 začne zápas v 17:00, o den později pak v 17:30.

Porovnání týmů ve ČF

2 gólů v sérii 9
18 střely v prvním zápase 59
18 střely ve druhém zápase 44
/ průměrná návštěva na zápas 4305
17 vyloučení 9
Rastislav Konečný; 5b. (2+3) nejproduktivnější hráč Jan Čaloun; 3b. (2+1)
J. Stejskal - 92,75% úspěšnost brankáře D. Salfický - 94,44%
J. Stejskal - 2.87 průměr inkas. branek D. Salfický - 1,00
0 góly v přesilovkách 3
0 góly v oslabení 0
34 trestné minuty 18

Něco málo úvodem...

Dva nula a vesele do Benátek. Že se vedení v sérii rodilo lehce? Ale kdež. Někteří fanoušci sice očekávali odpočinkový dvojzápas, nicméně fakt, že Benátky porazily v předkole pátou Chrudim, dával tušit plnohodnotné čtvrtfinále. A to se potvrdilo. První zápas, který žlutomodří borci vyhráli jednoznačně 6:1, některé možná až příliš ukolébal. Do toho druhého ovšem Středočeši vstoupili méně zakřiknutě a dokázali Ústí pěkně potrápit. Mnozí přímí účastníci jistě pamatují šanci Benátek za stavu 1:1, kterou Salfický s pomocí obránců zlikvidoval vpodstatě až na brankové čáře. Všechno tak mohlo být jinak, nicméně kdyby se hrálo na kdyby, hokej taky vůbec nemusel vzniknout. Jisté tak je, že žlutomodří zatím ovládají celou sérii a s tím jedou i do městečka poblíž Mladé Boleslavi. Máme se ještě každopádně na co těšit. Nastoupí opět výborný brankář Stejskal, nebo budou ústečtí hráči ostřelovat velezkušeného, ovšem dlouho nehrajícího Hniličku? Buď jak buď, jsou to jména hráčů, která lákají nerozhodnuté fanoušky na stadiony a minimálně co se týká atraktivity souboje, by byl lepší volbou právě Hnilička. Na druhou stranu - Stejskal prožívá období, kdy si užívá přízně štěstěny a výborně zúročuje svůj um. Bude tedy zajímavé sledovat, kdo z nich do boje o semifinále ještě zasáhne.

Benátky v základní části

Pokud je možné u některých týmů odhadnout formu již začátkem soutěže, Středočeši k nim rozhodně nepatří. Nováček nevkročil do prvních zápasů nejlépe, naopak. V prvním kole zvítězil nadějně 5:2 nad Chrudimí, následně ale přišlo kruté vystřízlivění v podobě debaklů s Hradcem a Chomutovem. Benátečtí nepředváděli zcela přesvědčivé výkony a v roce 2008 se jim dokonce nepodařilo jedinkrát vyhrát dva zápasy v řadě! Zdálo se, že farmu Liberce budou čekat zcela reálné problémy s udržením prvoligové příslušnosti.
Nicméně pak přišlo zmrtvýchvstání, za které by se nestyděli mnozí světci. V domácím prostředí na začátku roku 2009 vrátili Benátečtí Hradci i Chomutovu porážky i s úroky. Pak sice dvakrát soupeři podlehli (naštěstí pro žlutomodré mj. i jim), aby následně do dnešního dne prohráli jen jediný zápas - v Chomutově. V novém roce se tak pyšní bilancí deseti výher a pouhých tří proher.

Opory Benátek

Výborný brankář. Ten je hlavní devizou hry Středočechů. Podle nejednoho hlasu měl právě Jiří Stejskal obrovskou zásluhu na senzačním postupu do čtvrtfinále. Ale pozor. Proti Ústí může klidně nastoupit brankář, jehož jméno budí nemenší respekt. Pětatřicetiletý Milan Hnilička bojoval s únavovým syndromem, nicméně asistent trenéra Benátek Luděk Škaloud je optimistou. „Milan Hnilička s námi trénuje a je pravda, že technicky je vše připraveno, aby mohl zasáhnout do hry. Kdyby bylo potřeba a Milan byl zdravý, mohl by nastoupit. Z tohoto důvodu zde Milan trénuje, vše je připraveno. Sám mi říkal, že v případě, že se bude cítit dobře a bude potřeba využít jeho služeb, pomůže našemu mužstvu a půjde do toho,“ řekl mimo jiné pro klubový web.

V obraně působí ústeckému publiku velmi známý Václav Drábek. Tedy - momentálně nepůsobí. Díky zranění se v sérii dost možná ani neobjeví. V polovině února se má navrátit další marod, obránce Petr Hrach, který se dává dohromady po otřesu mozku. V podobném čase by se na led měl vrátit po léčení pásového oparu i David Kajínek. Ústeckým divákům by se ale měl představit další starý známý, obránce Tomáš Kolafa.

V útoku se pak ukáže například Ctibor Jech, hráč, na něhož bude zřejmě velmi dlouho vzpomínat ústecký mladík Jan Kloz. Není tedy velkým překvapením, že se Jech stal druhým nejtrestanějším hráčem Benátek v základní části. Pozor by si měli ústečtí dát i na Antonína Duška a Rastislava Konečného. Tentokrát ovšem z důvodu jejich schopností. Dušek vede klubové bodování s šestadvaceti body (16+10, +1), Konečný mu dýchá na záda (11+12, +5).

Ústecký kotel na cestě do Benátek

Pokud se mohou hráči Slovanu na něco opravdu spolehnout, pak je to věrnost jejich fanoušků. Ti nejpilnější fanklubáci již za svými oblíbenci najezdili letošní sezonu okolo čtyř a půl tisíce kilometrů, zahanbit se nenechávají ale ani ostatní. A je to znát. Vždyť vytvořit hráčům na některých venkovních zápasech téměř domácí atmosféru, to už dokáže pomoci. Ovšem základní část vítr odvál, hraje se play off, vyřazovací soutěž, ve které již jde o všechno. A ve které bude potřeba každých volných hlasivek, které se připojí k ostatním za honbou po vytvoření onoho pověstného "šestého hráče na ledě". Lion Patriots vyrazí v neděli i pondělí na Benátky vždy ve dvou autobusech. Dá se tak očekávat, že bude hokejisty provázet bouřlivá žlutomodrá vlna, která je, jak Ústečtí pekně doufají, donese ze všech prvoligových týmů nejdál. Nemáte tedy v neděli či v pondělí odpoledne co dělat? Vemte manželku, manžela, přítele, děti, babičky, sousedky či psy a vyražte do Benátek nad Jizerou. Žlutomodrá družina se lvem na prsou vás bude potřebovat!

Vzájemné zápasy čtvrtfinále

2008/2009
ČF1: Ústí - Benátky 6:1 report, preview
ČF2: Ústí - Benátky 3:1 report

Sestavy z posledních zápasů

HC Benátky n.J.: Stejskal - Kolmann, Kajínek, Tondr M., Kolafa, Pavlů, Müller, Hrach - Konečný, Urban, Hruška - Kopic, Skořepa, Weiss - Nevyhoštěný, Bárta, M. Pabiška - Kadeřábek, Kazatel, L. Tondr.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Němeček, Macháček, Kříž, Tůma, Klobouček, Zeman, Pojkar, Gýna - Šagát, Sklenička, Čaloun - Hovorka, Špirko, Heřman - Janků, Hanzl, Pazourek - M. Pšurný, V. Novák, S. Procházka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže