Ú s t í n/L. - Překvapení. To, co čekal málokdo, se stalo skutečností. Ústečtí Lvi v úvodním zápase semifinále roli favorita nesplnili a museli tak skousnout hořkou porážku od Hradce Králové. V nepovedeném zápase se nakonec gólově prosadil Milan Mikulík, ke zdárnému obratu však ani jeho branka nevedla.
Takový triller zaskočil. Ústečtí v pozici vítěze základní části soutěže na úvod semifinále selhali. Nic naplat, že rozdíl po dlouhodobé fázi mezi ústeckým a východočeským soupeřem činil bezmála čtyřicet bodů. Šestý tým konečné tabulky byl více než vyrovnaným protivníkem. A navíc dokázal to, co bylo pro domácí těžkým oříškem. Být efektivní v koncovce. „Věděli jsme, že Hradec bude určitě silnější než Benátky. Že bude hrát útočně, což se potvrdilo. Bohužel jsme si prvních třicet minut nechali utéct. Ke konci jsme je fyzicky přehrávali. Týden jsme měli pauzu, která jistě byla znát. V pátek každopádně uděláme vše proto, abychom vyhráli,“ hledá příčiny čtvrtečního nezdaru Milan Mikulík.

Úvod zápasu z ústeckého pohledu přitom vypadal nadějně. Již po dvou minutách nabídli hosté Lvům hned dvojnásobnou přesilovku. „Takovéto příležitosti v play-off musíme prostě proměňovat. Dnes se nám to nepovedlo. Doufejme, že jsme si to dneska vybrali a že to příště bude lepší,“ lituje Mikulík.

Ač na to na lvím ledě nebývá zvykem, premiérovou branku zápasu vsítil soupeř. Zaskočení fanoušků bylo znát. Milan Mikulík však tomu velkou váhu nepřikládá. „Na to se nesoustředíme. Dostaneme gól, nevadí, hrajeme dál. Je to o tom, kdo udělá první chybu a tu jsme tentokrát udělali my. Dělali jsme všechno proto, abychom ten zápas otočili, ale už zbývalo málo času,“ ví agilní útočník.

V prvních dvou třetinách se na ústeckých hokejkách usadila nervozita a jakási svázanost. Domácí dřeli, bojovali, ale vytouženou branku zkrátka nedali. „Samozřejmě se mohla projevit zmíněná týdenní přestávka. Každopádně uděláme vše proto, abychom vyhráli a dnešek odčinili,“ vysvětluje a zároveň slibuje Mikulík.

Jestli podle severočeských představ neprobíhala první třetina, tak druhá byla naprosto skandální. Lvi nezvládli její začátek a hned dvakrát během krátké doby lovili puk ze sítě. „Doma nemůžeme dostávat tolik gólů, ale bohužel jsme je po našich chybách dostali. V obraně jsme nehráli důsledně,“ nezapírá Mikulík.

S nelichotivým a skoro blamáží zavánějícím výsledkem vyjádřili nespokojenost i diváci, kterých do lvího ledového království dorazilo téměř pět tisícovek. Pokřiky typu „My chceme Slovan“ a pískot tribun jasně vystihovaly, že situace je vážná. „Fanoušci si můžou zapískat, když to tak cítí. Každopádně jsme ukázali, že jsme se ten zápas snažili zvrátit. Ke konci nám i fans pomáhali a hnali nás za vyrovnáním,“ chválí.

Z dost špatné situace po třetí inkasované brance domácí borce vysvobodil až time-out. „Potřebovali jsme nějaký impuls. Takže si kouč vzal oddechový čas. Bylo třeba se uklidnit. Pauza nám pomohla a následně jsme hráli lépe,“ pochvaluje si Mikulík.

V závěru druhé třetiny přece jen vysvitla naděje na lepší průběh zbytku zápasu. Milan Mikulík si v přesilovce sjel mezi kruhy a po přihrávkách Skleničky a Němečka prostřelil velmi dobře chytajícího Koutského. Konečně tak prolomil střeleckou mizérii, která provázela jeho tým v dosavadních minutách. „Každý gól pomůže, my jsme ho potřebovali dát. Byl to takový první bod a vrátil nás aspoň trochu zpět do zápasu. Určitě nás pozvedl.“

Jaká po frustrující druhé části hry mohla být nálada v kabině? „Tři góly jsou moc, ale na druhou stranu ne tolik, abychom ten zápas ještě nestrhli na naší stranu. Hecovali jsme se, byli jsme nabuzení. To jsme přenesli i na led, třetí třetina byla v naší režii. Škoda toho konce…“ vypráví Mikulík. A ví, o čem mluví. V závěrečné dvacetiminutovce totiž domácí hýřili aktivitou, Václav Novák přidal druhý gól. Soupeře dál zasypávali sprškou střel, ale i přes drtivý tlak těsně padli.

První zápas v domácím prostředí lví bojovníci ztratili. V pátečním duelu si tak Slovan již nemůže moc zahrávat. „Určitě musíme zlepšit obrannou hru. Jejich hráče musíme ještě víc dohrávat. V poslední třetině začali dělat chyby, takže tu fyzičku máme. Myslím, že tím je přehrajeme,“ věští Mikulík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže