Ústí n/L. - Přijeli uhrát solidní výsledek a připsali si hned vítězství. Hradečtí hokejisté ústeckým šelmám vskutku zatopili, a po těsné výhře vyloupili Zlatopramen Arenu. K nečekanému skalpu favorita nasměroval svůj tým i útočník Patrik Fořt. Postavou nevelký forvard načal zkázu Lvů vedoucím gólem uprostřed první třetiny.
Ústeckého fantoma v brance Dušana Salfického překonal v deváté minutě. Ke svému vydařenému výkonu přidal navíc asistenci u třetího gólu. „Myslím, že nás domácí nepodcenili. V sezóně s námi taktéž prohráli,“ zdůraznil, že ho nepřekvapuje vedení v sérii.

Červenožlutí měli ve čtvrtek i špetku tolik potřebného štěstí. Přečkali snad všechny krizové momenty. V samém úvodu střetnutí přežili oslabení tří proti pěti, v závěru zase několik dvouminutových vyloučení. „Beci hrají perfektně, útočníci jim pomáhají. Dneska nám zkrátka všechno sedlo,“ potvrzuje Fořt.

Hradečtí v semifinálové premiéře těžili ze své velmi důrazné a důsledné hry. „Ústí je také důrazné a velice rychlé mužstvo, ale dneska jsme jejich všechny útoky a přesilovky uhlídali. Navíc jsme přidali góly a to bylo stěžejní,“ ví, kde je příčina čtvrteční výhry jeho týmu nad Ústím.

Východočeši dlouho vymazávali ústecké útoky, mnohdy je přiváděli až k zoufalství. Téměř bezchybně pracovala obrana, pozadu nezůstával ani útok. Ten se prosadit dokázal, v polovině zápasu vyúčtoval Salfickému tři puky v jeho síti. Nejen přítomní diváci si připadali, jak ve zlém snu. „Vedení 3:0 je fantastické, zvlášť v Ústí a prvním zápase. Slovan je tu doma, musí se tlačit do útoku, jestli chtějí dát gól. A my pro změnu z toho můžeme těžit. Oni občas párkrát v obraně propadli, takže jsme toho využívali,“ připomíná nejedno zaváhání ústeckých v obranné činnosti.

Když v polovině zápasu vedli Hradečtí už 3:0, vypadalo to na jasnou záležitost. Realita však byla jiná. Ústečtí se přece jen začali prosazovat, Koutského dvakrát překonali a až do konce ze zápasu bylo pořádné nervy drásající drama. „To se dalo čekat. Soupeř nás zatlačil. Měl nějaké ty přesilovky a prostě něco jim z toho do branky padlo. Ale vedení 3:0 bylo dost značné a nakonec jsme ho dokázali udržet,“ oddechuje si Fořt.

Že získá jeho tým triumf na ledě lídra ligy po základní části již v úvodním zápase semifinále, možná nečekal ani on sám. A proto si uvědomuje, jak důležité čtvrteční vítězství je. „Každá výhra venku je velice důležitá. Za to, že jsme teď v Ústí vyhráli, jsme moc rádi. Ale hraje se na čtyři vítězné zápasy, takže musíme dále pracovat,“ upozorňuje a připomíná, že jeho tým nechce usnout na vavřínech.

Hradecké „válečníky“ přijela podpořit početná skupina fanoušků, oděná v klubových dresech a šálách. „Naši fanoušci nás podporují celé play-off, vlastně celou sezónu. Jsou fantastičtí a my se jim za to chceme odvděčit,“ chválí hradecký fanclub Fořt.

Zkušený útočník dává najevo, že jeho tým v boji mezi nejlepšími čtyřmi celky soutěže nečeká nic lehkého a připouští, že tempo série by měli udávat Ústečtí. „Soupeř je určitě favoritem celé série, ale my máme kvalitní mužstvo. Postavíme se jim, zabojujeme. Ve čtvrtek se nám to podařilo. Možná jsme nebyli favoritem už v soubojích s Vrchlabím. My ale víme, jak na tom jsme a chceme vyhrát i s Ústím.“

V pátek se však jede nanovo, brány Zlatopramen Areny se znovu otevřou a borci z obou týmů budou bojovat v dalším průběhu semifinálové série. „V pátek musíme vycházet ze zodpovědné obrany. Zkusit navíc vstřelit nějaký ten gól. Jinak se proti Ústí nedá hrát,“ prozrazuje taktické prvky Fořt.

Hradecký tým je v letošním play-off druhé nejvyšší soutěže protřelým celkem, vyřadil již Kadaň a naposledy Vrchlabí. „V letošním play-off jsme si už splnili dost. Chceme jít dál. Vedeme v sérii 1:0. V pátek není co ztratit. Máme ale určitou výhodu,“ uvažuje Patrik Fořt.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže