onlajnu.">
Ú s t í n/L. - Slovan si naposledy poradil s Olomoucí a pro vítězství si v rámci 19.kola jede i na Vysočinu. Na ledě Horácké Slavie Třebíč se pokusí o prodloužení své vítězné série. „Ústí přijede s dobrým mančaftem a asi po nás půjde,“ věští útočník Horácké Slavie Lukáš Nahodil. Duel startuje ve středu 11.11 v 17:30. Utkání je možno sledovat v tradičním onlajnu.
15-2-0-1 celková bilance 6-2-4-6
1. postavení v tabulce 7.
49 získané body 26
67:25 skóre 49:61
Roman Pšurný; 18b (7+11) nejproduktivnější hráč Petr Obdržálek; 21b (7+14)
Rok Pajič; 11 nejlepší střelec David Dolníček, Lukáš Nahodil; 8
Roman Pšurný; 11 nejvíce asistencí Petr Obdržálek; 14
Zbyněk Sklenička; 28 nejtrestanější hráč Milan Přibyl; 37
Roman Pšurný; 15 +/- hodnocení Petr Obdržálek; 5
1,19 průměr inkas. branek 3,54
95,83% úspěšnost brankářů 90,93%

Aktuální forma Třebíče

Třebíčský web označuje středeční souboj za svátek. Hráči Horácké Slávie totiž vyzvou lídra první ligy. Na Vysočině to bude už druhá událost v poslední době. Před čtrnácti dny Třebíč vyzvala na domácím ledě dalšího favorita soutěže – Chomutov. Padla s ním 1:3.

Třebíč v minulém kole přehrála poslední Kadaň 5:2. Zápas rozhodla dvěmi přesilovkovými zásahy v poslední periodě. „Byl to nepříjemný zápas, ve druhé třetině byl hodně rozkouskovaný. Kadaň nehrála špatně. Byli nepříjemní, měli přesilovky. Nebyla to proti nim vůbec sranda,“ říká klubovému webu Lukáš Nahodil.

Klubu vyznávající červenobílé barvy patří sedmá pozice v průběžném zúčtování. Třebíč provází celkem nevyrovnané výkony. Po vítězství v poslední době většinou přišla porážka. Za rámeček si celek zaskakujícího kouče Kamila Pokorného nedá vystoupení v Havlíčkově Brodě (0:7). Za cenný skalp může považovat vítězství nad Jihlavou (5:2).

Opory Třebíče

Pozor na Davida Dolníčka (8+4) s Lukášem Nahodilem (8+10). Prvně jmenovaný hattrickem a asistencí sestřelil v regionálním derby Jihlavu. V sobotu se pro změnu čtyřmi kanadskými body proti Kadani zaskvěl Nahodil. Klubovou produktivitu vede Petr Obdržálek (7+14). Třebíč disponuje mladým kádrem. Věkový průměr soupisky činí 23 let. Jediným veteránem je devětatřicetiletý Marcel Hrbáček. Oporou celku může být Marek Laš, jenž hrával extraligu v Plzni. Dobré výkony podává Jan Káňa. V posledním třebíčském duelu řádil Tomáš Štůrala, jenž si proti Kadani připsal 47 zákroků. Prostor v brance dostává i Jakub Lev, jenž byl v minulosti chvíli vázán i s ústeckým klubem.

Zpátky do minulosti

Ústečtí na ledě sedmého týmu tabulky budou favoritem. Navíc se nesou na vítězné vlně, kterou podtrhli povedenými výkony z poslední doby. Přesto není nic jasného a rozhodne se až na ledě. Vzpomeňme si, jak to bylo naposledy. V rámci 4.kola tehdy Lvi v domácím utkání Třebíč udolali až po samostatných nájezdech. Bonusový bod Lvům v zářijovém střetnutí přihrál rozhodujícím nájezdem Mikulík. „Ústí přijede s dobrým mančaftem a asi po nás půjde. Oni mají dobrý tým, hodně bruslí, jsou kombinační. Musíme je dohrávat a třeba to na ně bude platit. Musíme hrát jako v první třetině proti Jihlavě a Chomutovu. Myslím, že bychom mohli uspět a nějaký bod urvat,“ tvrdí z třebíčského tábora Lukáš Nahodil.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Vobořil, O. Kříž, Gýna, Sklenička - Hovorka, Šagát, Heřman - Janků, Hanzl, Kloz - Mrázek, Pajič, Dragoun - M. Pšurný, Mikulík, R. Pšurný

SK Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Hrbáček, Koktan, Sedláček, Sláma, Ostrčil, Gula, Bulička, Kaláb - Burian, Dolníček, Bartoš - Laš, Nahodil, Obdržálek - Přibyl, Zahradník, Čech.

Další program 19.kola

Vyložený šlágr kola tentokrát v prvoligové nabídce není. Zajímavý bude souboj šestého Znojma s devátým Vrchlabím, v jehož dresu válí exústecký Jan Čaloun. Olympijský vítěz naposledy vstřelil dvě branky Chrudimi.

Druhý Chomutov přivítá dvanáctý Havířov. Panteři se nesou na vlně zlepšených výkonů, navíc se odlepili ode dna tabulky. Na ledě Chomutova by však jejich bodový zisk byl senzací.

Jihlava – Benátky nad Jizerou
Chomutov – Havířov
Znojmo – Vrchlabí
Kadaň – Hradec Králové
Havlíčkův Brod – Šumperk
Chrudim – Beroun
Tábor - Olomouc

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže