Ú s t í n/L. - Pošmourné počasí, brzká tma a hlavně výtečné výkony ústeckých hokejistů jsou nejlepší pozvánkou na další zápas Slovanu. V sobotu 14. listopadu se do Zlatopramen arény chystá Hockey Club Tábor. Jedenáctý tým tabulky Lvi v prvním měření sil bez větších problémů přehráli, je však otázkou, s čím Jihočeši přitáhnou do Čech severních. Zápas začíná výjimečně v 18:00.
16-2-0-1 celková bilance 7-1-0-11
1. postavení v tabulce 11.
52 získané body 23
72:27 skóre 49:57
8:1 (Šumperk) nejvyšší výhra 5:2 (Šumperk, Třebíč)
3:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 1:4 (Benátky)
0 utkání bez vstřelené branky 0
5 utkání se shut-outem 1
Roman Pšurný; 20b (8+12) nejproduktivnější hráč Zdeněk Šperger; 14b (8+12)
Rok Pajič; 11 nejlepší střelec Jaroslav Kocar; 7
Roman Pšurný; 12 nejvíce asistencí Zdeněk Šperger; 9
Zbyněk Sklenička; 40 nejtrestanější hráč Ivan Padělek; 43
95,07% úspěšnost brankářů 89,06%
1,42 průměr inkas. branek 2,95
21 góly v přesilovkách 18
26,92% využití přesilovek 15,93%
3 góly v oslabení 1

Aktuální forma Tábora

Jako nováček první ligy si Jižané nevedou špatně a zatím se pohybují zcela bezpečně mimo nejnižší příčky tabulky. S průběžným jedenáctým místem by se dokonce dalo směle uvažovat o účasti v předkole play off. I když do toho je jeětě velmi dlouhá cesta. Tábor předvádí poměrně vyrovnané výkony a žádná z proher nebyla nikterak drastická. Ba naopak, poměrně velké množství zápasů uteklo Táborským o jediný gól. V posledních zápasech se opět Jihočechům daří spíše střídavě. Domácí vítězství nad Vrchlabím 4:3sn v rámci sedmnáctého kola sice není nikterak přesvědčivé, nato však vítězí v Berouně otočením zápasu 4:2. Poslední zápas však Táboru nevyšel podle představ, padl doma s Olomoucí v souboji týmů s kohoutem ve znaku 1:4.

Opory Tábora

Pokud Jihočechům něco nechybí, tak to jsou zkušení hráči. Tábor před prvoligovou sezonou mohutně posílil, nápomocen jim k tomu byl i partnerský klub z blízkých Českých Budějovic. Ivo Kotaška (3+7, -1), nejproduktivnější obránce kádru, přišel sice před sezonou ze Znojma, nicméně dlouho působil právě v Budějovicích. Za Tábor hraje i starý známý Jan Kudrna, který v letech 2004 - 2008 oblékal dres Lvů. Za pět kanadských bodů (1+4, -4) mu přísluší druhé místo mezi obránci.
Nejproduktivnějším útočníkem je se čtrnácti body (5+9) je Zdeněk Šperger, který poslední čtyři sezony působil v druholigovém ZVVZ Milevsko. S body jedenácti mu na paty šlape již známější Martin Štrba (4+7), ústečtí obránci si ovšem budou muset dát pozor i na další známá jména, například Lukáše Květoně či Davida Kuchejdu, kterého též známe z působení v ústeckém dresu. Brankářskou jedničkou je pak Josef Kučera, pět zápasů odchytal i nadějný mladík Pavel Francouz. V posledním zápase hájil branku Jihočechů Jakub Kovář, pravidelný reprezentant v mládežnických kategoriích a brankářská naděje Českých Budějovic.

Předchozí vzájemný zápas

Mnozí z fanoušků Slovanu, kteří se v pátém kole vydali podpořit Lvy do Tábora, na průběh zápasu jistě vzpomenou. Ústečtí nevstoupili do zápasu dobře a v osmé minutě gólem Martínka prohrávali. Nicméně to byl poslední puk za zády Salfického. Deset vteřin před koncem prvního dějštví se trefil ústecký ostrostřelec Pajič. Druhý gól z hole Pavla Kříže padl opět na konci třetiny, tentokrát té druhé. A když se v půli poslední dvacetiminutovky trefil Mikulík, bylo o zápase rozhodnuto. Lvi Tábor na jeho domácím hřišti výrazně přestříleli (44:21), dokázali využít jednu přesilovku a zásah přidali i v oslabení. Favoritem tak bezesporu budou i v nadcházejícím zápase.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Novotný, Gýna, Sklenička - Hovorka, Alinč, Dragoun - Janků, Hanzl, Kloz - Šagát, Pajič, Heřman - Pšurný M., Pšurný R., Mikulík.

HC Tábor: Kovář - Havran, Černý, Kotaška, Lukáč, Poživil, Jindra, Kanov - Červený, A. Padělek, I. Padělek - Nedorost, Šperger, Kocar - Kuchejda, Mrkvička, Stejskal - Matušík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže