Ú s t í n/L. - Po třech dnech znovu proti celku z východu Čech. Ústečtí Lvi uprostřed týdne v Hradci Králové natáhli na svou vítěznou šňůru již desátý korálek. O víkendu mohou pokračovat. Do Zlatopramen Areny totiž přijede Chrudim. Úvodní buly sobotního střetnutí bude vhozeno v tradičních 17:00.
18-2-0-1 celková bilance 7-2-3-9
1. postavení v tabulce 9.
58 získané body 28
77:30 skóre 56:61
Roman Pšurný; 20b (8+12) nejproduktivnější hráč Jan Šeda; 16b (7+9)
Rok Pajič; 11 nejlepší střelec Jan Šeda; 7
Roman Pšurný; 12 nejvíce asistencí Tomáš Martinec; 12
Zbyněk Sklenička; 40 nejtrestanější hráč Marek Zadina; 54
Roman Pšurný; 16 +/- hodnocení Tomáš Blažek, Petr Mocek; 5
1,81 průměr inkas. branek 2,31
93,82% úspěšnost brankářů 93,04%

Aktuální forma Chrudimi

V minulé sezóně přinášeli překvapení. Jako nováček skončili na nečekaném pátém místě po základní části. V následném play-off však jako favorité senzačně selhali, když v předkole vypadli s Benátkami nad Jizerou. Letos jim patří příčky ve středu tabulky. Ale Chrudim je klub ambiciózní. Poznal to i Martin Hosták, jenž byl v průběhu ročníku z pozice kouče odvolán.

Chrudim loni a letos. Je to rozdíl. Těžko říci, jestli klub spolupracující s extraligovými Pardubicemi těžil z jakési nečitelnosti a pro kluby první ligy byl týmem vcelku neznámým. V minulém ročníku se Chrudimi povedl úvod, když z prvních sedmi utkání nastřádala jedenáct bodů. Letos? Šest bodů za stejné období dokázalo, že letos to Chrudim mít jednoduché nebude. A ať má každý na věc jiný názor, vykročení do soutěže je pokaždé důležité a předznamená budoucí vývoj. „Vloni nás každý podcenil. Dnes má každý video, podívá se jaké máme přesilovky a založení útoku,“ pravil před časem pro klubový web obránce Zdeněk Toužimský.

S Hostákem Chrudim získala dvacet bodů za třináct mačů. S novým trenérem Rohlíkem se konto klubu rozšířilo za osm utkání o jedenáct bodů. Poslední dny mohly oko diváka chrudimského hokeje potěšit. Tým bodoval čtyřikrát v řadě. Ve dvou případech po výhrách po prodloužení proti Berounu a Vrchlabí bral dva body. Jednou padl v nastaveném čase s favorizovanou Olomoucí a naposledy přehrál 3:0 Tábor.

V následujících dnech přihrál los chrudimskému klubu celkem ďábelské menu. Po utkání v Ústí nastoupí proti Znojmu, pak na ledě silného Chomutova a síly změří i na první ligu kvalitní Jihlavou.

Chrudimi se na Slovan nedaří. Vloni s ním padla ve všech čtyřech soubojích, jednou vydolovala bod za porážku po prodloužení. Ani letos to z jejího pohledu zatím nebylo lepší. Na svém ledě padla 3:5.

Poslední vzájemný duel

V 7.kole Ústečtí Lvi zdolali Chrudim na jejím ledě rozdílem dvou branek. Domácí nebyli žádnými sparing-partnery, se Slovanem odehráli vyrovnané utkání. Dokonce dvakrát vedli. Ve druhé třetině zaznamenal vítěznou trefu Pazourek. Na 4:2 zvyšoval Pajič. Chrudim ještě vývoj utkání zásahem L.Krále zdramatizovala. Konečnou pojistku v samém závěru při power-play přidal M.Pšurný.
Jak to bylo naposledy.

Opory Chrudimi

Klub spolupracuje s Pardubicemi. Proto se na jeho soupisce tu a tam objeví některé zajímavé tváře. V brance se střídají Vladislav Koutský s Martinem Růžičkou. Záda jim kryje Filip Landsman. Všichni tři nastoupili letos i v Pardubicích.

Při pohledu na kádr devátého týmu první ligy určitě zaujme jméno veterána Jiřího Malinského. Dále pak Marka Zadiny a Tomáše Blažka. V klubu zkušenosti nechybí. Zvláště pak, když připočteme přítomnost Tomáše Martince, Martina Vágnera nebo Stanislava Procházky, bývalých hráčů Ústeckých Lvů. Za Slovan v minulosti nastupoval i Jakub Evan.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Vobořil, Gýna, Sklenička - Janků, Alinč, Pazourek, Hovorka, Hanzl, Kloz, Šagát, Pajič, Heřman, Pšurný, Havlíček, Mikulík

HC Chrudim: Landsman (Koutský) - Charousek, D. Mocek - Evan, Drtina - P. Mocek, Toužimský - Vágner, Malinský - Rákos, Klejna, Semorád - Šeda, Zadina, Radil - Žák, Martinec, Procházka - Bláha, Bělohlávek, Buchtele

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže