Ú s t í n/L. - Poměrně jasný zápas v Šumperku si nechali hráči Slovanu ve třetí třetině zbytečně zdramatizovat a v posledních minutách se museli o tři body za výhru velmi strachovat. Nakonec však dokázali vyhrát i po dvanácté v řadě. Ve čtyřiadvacátém kole však přijede do Ústí soupeř nepoměrně kvalitnější. Páté Znojmo již v předchozím vzájemném utkání Lvy dost potrápilo, další měření sil se chystá na středu 25. října. Zápas v ústecké Zlatopramen aréně začne o osmnácté hodině večerní.
19-3-0-1 celková bilance 10-1-3-9
1. postavení v tabulce 5.
63 získané body 35
86:37 skóre 64:60
8:1 (Šumperk) nejvyšší výhra 5:2 (Šumperk, Třebíč)
3:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 1:4 (Benátky)
0 utkání bez vstřelené branky 0
5 utkání se shut-outem 3
Rok Pajič; 20b (12+8) nejproduktivnější hráč Jakub Svoboda; 18b (10+8)
Rok Pajič; 12 nejlepší střelec Tomáš Hradecký, Jakub Svoboda; 10
Roman Pšurný; 12 nejvíce asistencí Radek Haman, Karel Plášek; 9
Zbyněk Sklenička; 42 nejtrestanější hráč Marian Morava; 50
94,32% úspěšnost brankářů 92,39%
1,61 průměr inkas. branek 2,52
28 góly v přesilovkách 24
28,28% využití přesilovek 16,22%
3 góly v oslabení 2

Aktuální forma Znojma

Orli si až do osmnáctého kola hověli v sériích výher a proher, nicméně posledních pět zápasů hrají tak trochu jako na houpačce; prohry se střídají s výhrami. Zřejmě největší zkouškou posledních zápasů Znojma byl domácí souboj s Olomoucí, který Jihomoravané vyhráli 3:2. V následujícím dvaadvacátém kole však padli v Táboře, aby v zatím posledním odehraném zápase doma opět uspěli s Chrudimí. Pokud bude zajímavá matematika pracovat dál tak jako v posledních utkáních, měla by Lvy ve středečním zápase čekat výhra. Hokej je však hra nevyzpytatelná a na počty moc nehledí. Papírový favorit je přesto jasně daný, přestože se Znojmo bude jistě ve městě nad Labem snažit za každou cenu uspět.

Opory Znojma

V kádru Znojemských se dá najít celá řada jmen, která nejsou ústeckému fanouškovi neznámá. Z působení v Ústí nad Labem jistě zůstal v paměti Petr Hořava, který hájil žlutomodré barvy dvě sezony, mj. i tu extraligovou. Obránce Hořava je s deseti body zatím sedmý v kanadském bodování Orlů, ovšem prvním obráncem. Do soupeřovy sítě se trefil dvakrát, osmkrát pak nahrával. V Ústí nad Labem nastupoval též Tomáš Kolafa, další bývalý obránce Lvů zatím svému zaměstnavateli zařídil čtyři góly a na dva nahrával. Za Znojmo hraje i v Ústí nepříliš oblíbený Marian Morava. Z útočníků uveďme Jakuba Svobodu, momentálního lídra znojemských statistik. Ty vede s osmnácti body za deset branek a osm asistencí. Branku pak hájí zkušený Luboš Horčička, dlouholetý gólman Chomutova, který se ovšem v sezoně 2001/2002 představil i v ústeckém dresu. A jeho statistiky kvalitu potvrzují, úspěšnost zákroků má na velice dobrých 92,39%.

Předchozí vzájemný zápas

Poslední měření sil vyšlo lépe pro Ústecké, o jasnou výhru ovšem rozhodně nešlo. Lvi se sice podle očekávání dostali do vedení díky úniku Alinče, který se nerozpakoval skórovat i ve vlastním oslabení. Tak se stalo během druhé třetiny. Ve třetím dějství se po výborné přihrávce Mrázka prosazoval opět Alinč a Slovan již sahal po výhře. Určité zdramatizování hry zařídil čtyři minuty před koncem Morava, který snižoval na 1:2. Znojmo se dostalo do tlaku, ke konci utkání se ještě pokoušelo vyrovnat při hře bez brankáře, skóre se však již neměnilo a Lvi si odvezli ze vzdálené štace všechny tři body.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct – Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Sklenička, Gýna, Vobořil - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Hanzl, Kloz - Šagát, Pajič, Heřman - Pšurný M. , Havlíček, Dragoun.

Orli Znojmo: Horčička - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Kolafa, Štrach, David - Haman, Plášek, Havlík, Hradecký, Sedlák, Barus, Staněk, Meidl, Beroun, Barták.

Zápas bude řídit hlavní sudí Tomáš Zubzanda, na čarách mu budou asistovat Roman Hynčica a Petr Mašek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže