Ú s t í n/L. - Povedl se mu husarský kousek. Málem. Po zápase byl středem pozornosti. Dvě gólové přihrávky ústeckého brankáře Dušana Salfického zkrátka nemohly uniknout zájmu médií ani fanoušků. Přestože jeho neobvyklý počin speaker na stadionu ohlásil, několik minut po derby se situace změnila.

Brankář Ústeckých Lvů Dušan Salfický má ofenzivní sklony. Není žádným tajemstvím, že často s oblibou vyjíždí z branky a pomáhá spoluhráčům s rozehrávkou. Minulou sezónu dokonce kuriózně skóroval. Tehdy se v zápase s Jihlavou ovšem postaral o vlastní branku od modré čáry, čímž se stal hlavní postavou pravidelné rubriky TV Nova - Borec na konec.

Tentokrát měl zásluhu na velice důležitém prvním gólu Šagáta a skvělé páté brance Pojkara. „Poprvé jsem vyrazil střelu chomutovského hráče a hokejkou posunul puk na spoluhráče. U druhé branky jsem vyhodil puk z lapačky vedle branky,“ popisoval inkriminované momenty.

Salfický však svůj zápis do statistik nijak neprožíval. „Kolik jsem si už za kariéru připsal asistencí, netuším. To se musíte podívat do informačních análů a statistik (smích). V Plzni jsem v minulosti za sezónu asi pět nasbíral. Něco potom v Rusku. Ale nějak zvláštně to neberu. Potěší to, diváci pak hlásí vaše jméno. Ale… Kdybych puk alespoň rozehrál hokejkou. Jako asistenci to proto dnes ani neberu. Když pustím puk z lapačky a on projede celým kluzištěm nebo takové plácnutí od brány, že to někam dojede. Jsem rád za výhru, ale asistence mě moc stejně nezajímají,“ byl na sebe Salfický přísný.

Stejný názor evidentně sdíleli i rozhodčí. A sedmatřicetiletý veterán několik minut po derby, v zápise o utkání jako autor finálních gólových přihrávek nefiguroval…

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže