zde.">
Ú s t í n./L - Rozjetí Lvi se tentokrát chystají až do daleké Třebíče. Ta si díky menší herní krizi z poslední doby zavřela přímou cestu do čtvrtfinále. Fanoušci klubu z Vysočiny ovšem nemusejí zoufat. Jejich hokejisté se dobrými letošními výkony postarali o jedno z největších překvapení letošního ročníku. A současné páté místo předpovídá, že tým kolem nadějných mladíků a dvou reprezentantů do dvaceti let může dojít daleko. Lepší náladu jim určitě zvedly i tři body od Havířova, který ze soutěže odstoupil. Poslední dvě utkání Třebíč prohrála se ztrátou minimálně dvou gólů. K pojištění solidní výchozí pozice pro play-off jí zvývají pouze dvě utkání, a tak můžeme očekávat, že se o body bude rvát zuby nehty. Jak sobotní mač proti Slovanu dopadne, se dozvíme v sobotu 30.1.2010 od 17:30. Online přenos můžete sledovat zde.
33-5-2-3 celková bilance 20-2-4-18
1. postavení v tabulce 5.
111 získané body 68
182:89 skóre 124:132
12:1 (Tábor) nejvyšší výhra 8:4 (Vrchlabí)
0:5 (Benátky) nejvyšší prohra 0:7 (Havl. Brod)
1 utkání bez vstřelené branky 3
5 utkání se shut-outem 5
Jan Alinč; 38 (13+25) nejproduktivnější hráč Nahodil Lukáš; 42 (16+26)
Pavel Janků; 20 nejlepší střelec Nahodil Lukáš; 16
Milan Mikulík; 27 nejvíce asistencí Nahodil Lukáš; 26
Zbyněk Sklenička; 85 nejtrestanější hráč Přibyl Milan; 82
Roman Němeček; 30 hodnocení +/- Nahodil Lukáš; 11
Zdeněk Orct 93,48%; Dušan Salfický 91,41% úspěšnost brankářů Lev Jakub 91.44%; Míča Pavel 92.37%; Francouz Pavel 92.16%; Štůrala Tomáš 92.06%
Zdeněk Orct 1,95; Dušan Salfický 2,48 průměr inkas. branek Lev Jakub 3,16; Míča Pavel 3,27; Francouz Pavel 2,17; Štůrala Tomáš 2,95

Aktuální forma Třebíče

Po výprasku od Lvů 6:2 se Horácké Slavii nadále příliš moc nedaří. Od té doby zaznamenala pouhá čtyři vítězství z celkových devíti utkání. Díky tomu je její úspěšnost téměř padesátiprocentní, a to je také ještě drží na pátém místě. V posledním střetu s Olomoucí skórovali hokejisté Třebíče jen jedinkrát v první třetině. Zbytek zápasu ovládla Olomouc, která celkem výběru kouče Šindela nasázela pět gólů. V předcházejícím utkání na domácím ledě proti Jihlavě se Třebíči také moc nedařilo. Na začátku druhé třetiny prohrávala už 3:0. Dokázala sice snížit na 3:2, ale pojistný čtvrtý gól vsítili Jihlavští ještě chvíli před koncem utkání. Ani menší herní útlum z poslední doby by však neměl Horácké Slávii zabránit k vybudování nadějné výchozí pozice pro play-off.

Opory Třebíče

Nejlepším hráčem celého týmu je Lukáš Nahodil. Ten se svými dvaačtyřiceti body za šestnáct bodů a skvělých šestadvacet asistencí šéfuje celé třebíčské tabulce a v celé první lize je na páté příčce. O pět bodů pozadu je Petr Obdržálek. Třináct gólů a čtyřiadvacet přihrávek mluví za vše. Na třetí pozici se třinácti vstřelenými góly a jednadvaceti asistencemi je Marek Laš.

Nejlepším obráncem je podle klubových statistik Radim Ostrčil. Ten si je připsal za jeden gól a dvanáct asistencí. Na kontě má ale tři minusové body. O dva góly více, ale o pět asistencí méně má na svém účtu Lukáš Sláma. Se sedmi body se hned za něj řadí dva třebíčští obránci Jakub Kania a Marcel Hrbáček. Kania se ze vstřeleného gólu radoval dvakrát a Hrbáček jedenkrát.

Do branky Horácké Slavie se staví celkem čtyři brankáři. Nejzatěžovanějsí je ale Jakub Lev, který má úspěšnost 91,44% a jeho průměr inkasovaných branek je 3,16. V roce 2003 si zahrál i v brance reprezentační osmnáctky. Záda mu kryje Pavel Míča, který odchytal pouhých šest zápasů. Za ně má úspěšnost 92,37%. Dalším gólmanem Třebíče je Pavel Francouz. Tento dvacetiletý plzeňský odchovanec si pár zápasů zachytal i v extraligové Plzni a od svých šestnácti let byl také v každé mládežnické reprezentaci. I letos se ukázal na reprezentaci dvacítek. Tam bohužel pustil ve dvou zápasech osm gólů. Jako posledním brankářem týmu je Tomáš Štůrala, kterého můžeme znát ze Zlína. Tam také letos odchytal celkem jedenáct zápasů, ze kterých si odnesl třicet jedna obdržených gólů. V Třebíci zatím ve dvanácti zápasech pustil gólů třicet čtyři.

Vzájemné duely

V prvním vzájemném utkání měli Lvi co dělat, aby nakonec na Třebíči urvali alespoň dva body. Utkání se dohrálo až v nájezdech, kde byli Lvi úspěšnější a zvítězili 2:1sn. V druhém zápase, který se odehrával na ledě Slavie, si Lvi už vítězství pohlídali a pokořili Třebíč 5:2. V posledním mači, který se ve Zlatopramen Aréně odehrál těsně po Novém roce, se mohli Lvi radovat ještě víc. Deklasovali totiž Třebíč 6:2, čímž opět nastartovali svou další výherní sérii.

Sestavy z posledních zápasů

HC Horácká Slavia Třebíč: Štůrala - Ostrčil, Gula, Kania, Koktan, Hrbáček, Kaláb, Bulička, Kadela, Laš, Zahradník, Šedivý, Káňa, Rod, Obdržálek, Heřman, Ostřížek, Stejskal, Přibyl, Burian, Fila.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, O. Kříž, Brož, Novotný, Sklenička - Kloz, Alinč, Pazourek - Přeučil, Pajič Heinisch - Šagát, Hanzl, Heřman - M. Pšurný, Mikulík, R. Pšurný.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže