Ú s t í n/L. - Do předposledního zápasu nadstavbové části zasáhl uzdravený útočník Marek Hovorka. Obyčejný člověk by nepoznal, že více jak měsíc nenaskočil do zápasu, ale pouze s mužstvem trénoval. Diváci opět viděli toho „starého Máru“, co se nebojí jít do souboje a sráží jednoho soupeře za druhým jako kuželky. V dnešním utkání sice neskóroval, ale předvedl se dvěma samostatnými nájezdy, při kterých nechybělo mnoho a mohly skončit gólem.

Dlouhou dobu jste nezasáhl do zápasu. Můžete nám připomenout, co se vám stalo?
V zápase doma se Znojmem jsem napadal hráče, ten udělal kličku, já jsem tam nechal ruku a on mi vyvrátil prst a zlomil mi záprstní kůstku.

Kdy jste začal trénovat?
Tak já jsem trénoval vlastně ihned druhý den. Mně nebránilo nic v tréninku, takže jsem trénoval normálně s klukama.

Takže na sobě žádnou únavu necítíte?
Nenene, já jsem nevynechal ani jeden trénink. Ještě jsem si vlastně dával tréninky navíc, takže jsem normálně připravený.

Na začátku první třetiny vás Hradec uzamkl v obranné třetině. Nepřekvapila vás ta jejich aktivita, se kterou šli do tohoto zápasu?
Myslím si, že ne. My víme, že Hradec má šikovné hráče, kteří umí podržet puk na hokejce, takže jsme s tím tak trochu počítali.

I vy jste pak Hradec dokázali dlouhé dvě minuty držet v jejich obranném pásmu. Měli jste spoustu šancí, několik samostatných nájezdů, ale brankář Jágr zůstal neomylný. V čem vidíte ten hlavní problém, že jste ty šance neproměnili?
Hodněkrát jsme tam měli velký tlak, velké šance, ale prostě jejich brankář zachytal opět výborně. Góly jsme jednoduše nedávali. Je to naše chyba.

Když se vrátíme k první inkasovanému gólu. Tento gól pramenil ze špatné rozehrávky ve vlastní třetině. Vyčetl vám trenér něco? Naříkal třeba, že nemáte s rozehrávkou tolik otálet?
Tak určitě jsme si k tomu něco řekli. Ale v hokeji se dělají chyby a z těch padají góly. My musíme dále pracovat tak, abychom ty chyby nedělali.

Ve třetí třetině byl za stavu 2:1 vyloučen Jirka Zeman na pět minut. Toto oslabení jste s přehledem ubránili. Poté následovala klasická přesilovka, v níž jste bohužel inkasovali. Nemrzelo vás to pak?
Tak každý inkasovaný gól mrzí. Ten zákrok jsem neviděl, nevím, jestli to bylo na pět minut plus do konce utkání. Byli jsme pod velkým tlakem pět minut, potom z toho padl gól, ale nic se nedalo dělat. Potom jsme ještě měli jednu dvě šance, ale neproměnili jsme je.

Za stavu 2:2 začal být Hradec velmi nepříjemný. Bylo vidět, že je vyrovnání „nakoplo“. Nebáli jste se, že vás nakonec soupeř připraví o všechny body?
Ale tak strach si myslím, že v tomto zápase nebyl. O nic nejde. Jiné by to bylo, kdyby to byl zápas play off. Jak už jsem říkal, tak každý gól zamrzí, ale dneska prakticky o nic nešlo.

Nakonec prohra po samostatných nájezdech. Není to zklamání, když jste po celý zápas udržovali nadějné skóre?
Tak určitě je to škoda. Samostatné nájezdy nám moc nejdou. Ale určitě je to škoda, že ty góly nedáváme.

V sobotu zajíždíte na led nedalekého Chomutova. Těšíte se na toto utkání?
Tak je to zase derby, ale je to zápas prakticky o nic. Hlavně aby se před play off nikdo nezranil, aby bylo všechno v pořádku, abychom se na play off pořádně přirpavili.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže