Ú s t í n/L. - Další očekávané derby přináší 24. kolo první hokejové ligy. Zlatopramen arénu poprvé navštíví hráči Stadionu Litoměřice. Těžko říct, pro který z celků je souboj důležitější. Kališníci se potřebují zvednout po pěti prohrách v řadě, Lvi by zase Litoměřicím rádi oplatili potupnou prohru z devátého kola. Utkání začíná ve středu 1. prosince v 18:00.
Partner utkání
5-5-1-12 celková bilance 10-6-4-3
13. postavení v tabulce 2.
26 získané body 46
57:75 skóre 84:54
2 utkání bez vstřelené branky 0
2 utkání se shut-outem 3
6:1 (Hradec Králové) nejvyšší výhra 6:0 (Benátky n. J.)
1:8 (Havlíčkův Brod) nejvyšší prohra 2:4 (Hradec Králové)
Ladislav Slížek 14 b. (6+8) nejproduktivnější hráč Marek Čurilla 18 b. (11+7)
Petr Horčička; 10 nejlepší střelec Marek Čurilla; 11
Petr Šinágl; 10 nejvíce asistencí Robin Hanzl; 13
Jaroslav Hašek – 42 min nejtrestanější hráč Petr Kanko – 65 min
Martin Volke – 91,89 %; Petr Přikryl – 91,86 % úspěšnost brankáře Dušan Salfický – 95,18 %; Zdeněk Orct – 91,48 %
Martin Volke – 3,15; Petr Přikryl – 2,22 průměr inkas. branek Dušan Salfický – 1,8; Zdeněk Orct – 2,52
13,28 % využití přesilovek 24,39 %

První vzájemný zápas

Na deváté kolo se fanouškům i samotným hráčům Slovanu jistě nevzpomíná nejlépe. Bez přehánění by se tento den dal vzpomenout jako varovný výprask ústeckému hokeji. Samotnému zápasu předcházela hutná atmosféra plná očekávání, ale i dobré nálady, vztahy obou fanouškovských táborů jsou více jak kolegiální. Leč behem zápasu musela jít kolegialita na chvíli stranou, kdo bojuje o body, nezná bratra. Utkání začalo výraznou ústeckou převahou. V bouřlivé atmosféře se během úvodní čtvrthodiny trefil dvakrát Janků a jednou Čurilla, čímž se zdál zápas rozhodnutý. Litoměřice se však před vyprodanou halou nechtěly nechat pokořit a hráči se vzepjali k neuvěřitelně srdnatému a obětavému výkonu. Na konci druhé třetiny snižoval Hašek a v samém závěru se ještě prosazoval Tvrzník. Vypadalo to na čestné góly domácích, leč ti ještě zkusili do posledních vteřin hru bez brankáře a vteřinu před koncem neuvěřitelně srovnal Slížek. Hala bouřila a fanoušci hostí jen nechápavě kroutili hlavami. A když se ve druhé minutě prodloužení trefil Přeučil, bylo jasné, že Ústečtí budou mít nad čím přemýšlet. Jak se zdá, Slovan bude mít o motivaci do nadcházejícího zápasu rozhodně postaráno.

Momentální forma Litoměřic

Fanoušci Stadionu v současné době musí prožívat lehké vystřízlivění z euforie počátku sezony. Bojovníkům z města Máchova se poslední dobou nedaří tak, jak by si zřejmě představovali. Až do osmnáctého kola (tedy zápasu s Kadaní) pravidelně bodovali, leč poté byla započata smutná série proher, která se zatím Litoměřických drží. Nejdříve Stadion padl s Třebíčí 2:5 a mělo býti hůře. Následovala prohra v Havlíčkově Brodu 1:8, doma s Berounem 1:3, v Hradci Králové 1:6 a konečně doma s Vrchlabím 0:4. Ústecké tak čeká nalomený soupěř a hra o tři body, leč kolikrát se již letos fanoušci Lvů přesvědčili, že předzápasové prognózy mohou vzít za své rychleji než studentovo kapesné.

Bývalí žlutomodří v litoměřickém dresu

Provázanost celků na Labi nebyla zřejmá jen při senzačním postupu Litoměřic do první ligy, kdy se mohli tamní hokejisté těšit značné a nadšené podpoře i fanoušků z krajského města. Poznáme ji i při pohledu na soupisku týmu zpod Radobýlu. Kdo z fanoušků Lvů by neznal bývalého ústeckého srdcaře a nynějšího trenéra Stadionu Dana Tvrzníka? V brance je zatím stálicí Martin Volke a i při pohledu do obrany a útoku vidíme mnoho známých jmen. Namátkou obránci Milan Vobořil, Ondřej Kříž, David Mizera nebo odchovanci ústecké mládeže Vladimír Brož či Jan Kaltenböck.

Spousty bývalých ústeckých akvizic najdeme ale i v útoku. Kanadské bodování Litoměřic vede nezapomenutelný Ladislav Slížek následovaný Martinem Heinischem, za Stadion bojuje i Martin Tvrzník, Petr Přeučil nebo Pavel Kříž. Mocná to žlutomodrá stopa.

Poslední zápasy obou týmů

HC Stadion Litoměřice - HC Vrchlabí 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Bezouška (J. Drábek, Zíma), 5. Chaloupka (Poživil), 26. Rusnák (Kubeš), 51. Kubeš (Chaloupka).
Sestava HC Stadion Litoměřice: Volke (Wegert) - Brož, O. Kříž, Stříteský, Vobořil, Evan, Martinka, Kolbaba, Macek - Hašek, Šinágl, P. Kříž - Doležal, Slížek, Horčička - Přeučil, Hlusička, Novák - Rod, Heinisch, Rindoš.



HC Chrudim - HC Slovan Ústečtí Lvi 3:4sn (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Stoklasa (Zohorna, Semorád), 32. Semorád (Král, Radil), 60. Semorád (Zohorna) - 5. Janků (Pazourek, Mikulík), 35. Diviš (Poživil), 45. Kloz (Hanzl, Handlovský), 65. Mikulík.
Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němček, Pojkar, Klobouček, P. Hořava, L. Poživil, Holomek, Sklenička - Kanko, Čurilla, Diviš - Janků, Mikulík, Pazourek - Hovorka, Šagát, Ludvík - Kloz, R. Hanzl, Handlovský.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže