Ústí nad Labem - Čtyřiatřicetiletý odchovanec z nedalekého Duchcova, kapitán chomutovského celku a dvacátý nejproduktivnější hráč druhé nejvyšší hokejové soutěže v České republice. V letošním ročníku nastřádal 29 bodů, desetkrát skóroval a devatenáctkrát na branku asistoval. Řeč je o Zdeňku SKOŘEPOVI, který zhodnotil své dosavadní výkony a utkání proti Ústeckým Lvům.

Zdeněk Skořepa si dobrý dárek k svátku, co se týče utkání s Ústím, nedal. "Hráli jsme od začátku až do konce špatně, nezasloužili jsme si vyhrát. Po dnešku nemůžeme být spokojeni," vysvětlil muž s "Céčkem" na prsou.

Za příčinu porážky označil pomalý pohyb na ledě, ze kterého plynuly dvě branky. "Byli jsme laxní, Ústí se po dvou gólech dostalo na koně. Krátce poté přidali i třetí a byli ještě více v laufu. Všechno jim vycházelo, třetí zásah domácích byl rozhodující," popsal průběh zápasu Skořepa.

V hodnocení vyzdvihl i brankáře domácích. "Se Zdeňkem Orctem (mým jmenovcem) se znám, začínal jsem s ním v Litvínově. Je to velmi kvalitní brankář, dnes chytal výborně," sdělil svůj názor chomutovský forvard.

Do Zlatopramen Areny, na derby Ústí nad Labem proti Chomutovu, si našlo cestu 5 170 hokejových příznivců. "Je tu vždy dobrá atmosféra, lidí bylo dost. Diváci dnes byli pro Ústí šestým hráčem," myslí si.

Na očekávané střetnutí se svěřenci trenéra Kašpárka nijak zvlášť nepřipravovali. "Přijeli jsme s tím, že chceme vyhrát, jinak proběhla příprava jako na každé utkání a dopadlo to, jak to dopadlo," smutnil.

Dva důležité přesné zásahy přidali Ústečtí v početní výhodě. Skořepa řekl, že po tomto klání bude muset celé mužstvo vypilovat úplně všechno. "Dnes se nám nedařilo téměř nic, před play-off budeme pilovat úplně všechno. Musíme hrát hokej, který chceme a šli do toho s tím, že zápasy musíme vyhrát, abychom se před nadstavbovou částí první ligy pozitivně naladili a hráli hru, kterou potřebujeme. Ústí po dnešku sice vede o sedm bodů, ale umístění nehraje velkou roli a my se musíme dát před play-off do kupy," míní zkušený útočník.

Na osobní statistiky forvard hájící chomutovské barvy příliš nehledí. "Sleduji to, ale nejsem typ, který by neustále sledoval veškeré statistiky jako počet gólů, počet nahrávek apod. V týmu jsem hlavně proto, abych odváděl co nejefektivnější práci. V kabině snad nějakou váhu mám, ale to si musí každý přebrat," uzavřel severočeský odchovanec.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže