Ú s t í n/L. - Základní část a nadstavba je za námi a do play-off zbývá více jak týden. Ideální čas na ohlédnutí za časy uplynulými. Jako první bude v sérii článků hodnotit dosavadní průběh sezóny předseda fanklubu Tepličák. V článku se vyjadřuje kupříkladu ke klesajícímu zájmu fanoušků o výjezdy či o nevyhovujícím stavu kotle. Čas na rozhovor si našel i fanoušek z diskusního fóra.

Jaká byla sezóna pohledem z kotle?
Bylo to tak trochu schizofrenní. Byly zápasy, kdy Slovan svoje soupeře nemilosrdně válcoval, ale byla i utkání, kdy hrál Slovan třeba proti papírově výrazněji slabšímu soupeři jako prase šachy. Takže jsem sám zvědav, co nás čeká v play-off.

Během sezóny toho fanoušci zažili opravdu hodně. Na jaké okamžiky, dobré i zlé, nejvíce vzpomínáš?
Výjezd do Litoměřic: pozitivně na cestu tam, negativně na samotné utkání.

Celkově ale moc výjezdů nebylo, proč?
Nižší počet autobusových výjezdů v této sezóně byl ve většině případů způsoben nedostatkem zájmu fanoušků.

Funguje fanklub podle představ?
Hm... Činnost fanklubu bohužel povětšinou znamená činnost užšího okruhu skalních jedinců. Snad se nám do budoucna podaří víc vyburcovat mladé, určitý schopný základ už máme vytipovaný. Nicméně i moje aktivita v záležitostech kolem hokeje se snižuje a nadále bude, takže nehodlám nikomu nic vyčítat.

V Hradci momentálně probíhá spor mezi vedením a fanoušky hokeje. Jaké vztahy jsou mezi fanklubem a vedením v Ústí?
Tradičně na vynikající úrovni, vedení nás stále podporuje (např. příspěvky na výjezdy).

Letos se fanklub pokusil o odmontování překážejících sedaček v kotli, bohužel se to příliš nepovedlo...
Akce vyndání sedaček byla spontánní záležitost, která měla sloužit jako vyjádření nespokojenosti nad stavem kotle. Nechtěli jsme klubu působit nepříjemnosti. Stadion je v majetku města a nyní již víme, že jakékoliv úpravy jsou bohužel v podstatě nedosažitelné. Ideální umístění pro kotel by bylo na jižní tribuně v prostoru V.I.P. nebo alespoň na severní tribuně (kde jsou polstrované sedačky). Jelikož jsou tyto dvě varianty vysoce nepravděpodobné, byli bychom rádi, kdyby alespoň z části západní tribuny zmizely sedačky a namontovaly se držáky na bubny.

Co očekáváš od play-off?
No, doufám samozřejmě v příčky nejvyšší, nicméně žádná konkrétní očekávání radši nemám.

Určitě sleduješ konkurenční Chomutov, jak se ti zatím jejich sezóna jeví?
Klasika... Velké cíle, hodně peněz a nákupů, nicméně nevím, jestli dokážou nakonec i s Kašpárkem zahrát velké divadlo.

A závěrem. Tepličáku, tři nejoblíbenější hráči?
Robin Hanzl, Milan Mikulík a Pavel Janků.

Děkuji za rozhovor.

Dlouho jsme též k rozhovoru hledali zástupce diskutujících z ústeckého fóra. Nakonec jsme si vybrali mladého fanouška s přezdívkou Severočech, který je na diskuzi už jistou stálicí a s rozhovory různých druhů již má jisté zkušenosti.

Severočechu, i vás se ptám, jak hodnotíte letošní sezonu z pohledu fanouška?
Užil jsem si ji a to je podstatné. Obecně mě mrzí menší návštěvy fanoušků, po Vánocích Slovan předváděl nadmíru atraktivní hokej. Smutné také je, že jezdí stále méně lidí na výjezdy.

Jaká jsou vaše očekávání před závěrem sezóny?
Na hokej chodím léta a snažím se nemít přehnaně velká očekávání. Ale člověk si občas nemůže pomoct. Samozřejmě, že si přeji postup do extraligy. Leč když se to nepodaří, konec světa to nebude. Čtvrtfinále by mělo být jasnou záležitostí, zdá se ale, že semifinále bude těžkou prověrkou. Nicméně náš tým je (i přes početnou marodku) natolik kvalitní, aby prošel do finále.

Sledujete extraligu a možné aspiranty na baráž?
Jistě. Cesta do baráže je dlouhá a trnitá, ovšem případné soupeře je dobré sledovat. Stále se nemohu rozhodnout, jestli bych si přál Kladno nebo Boleslav. Ani jeden z těchto týmů mi není příliš sympatický, osobně bych ale raději Kladno a konečně postup. Na výjezdy do Kadaně jezdím rád, ale Sparta by byla lepší. (smích)

A jaké týmy si přejete v play-off?
Je to jednoduché. Můj sen potkat ve čtvrtfinále Litoměřice se bohužel nesplní. Z hlavy nevím, jaké jsou možnosti, ale v prvním kole bych si přál Vrchlabí, v semifinále Hradec a finále samozřejmě Chomutov. V případě prvního města oceňuji sympatické prostředí, fanoušky i stadion. Pro Hradec pak hovoří známost prostředí i místních a preference Chomutova je jasná. Můžu si o něm myslet, co chci, ale zápasy jsou s nimi suverénně nejlepší.

Máte nějakou nutkavou myšlenku závěrem?
Je to zvláštní, ale mám. Byl bych velice rád, kdyby na play-off přišlo co nejvíce fanoušků a vydali ze sebe maximum. Slovan bude jistě potřebovat podpořit tak, jak si za odváděné výkony zaslouží. Vrchol sezony je tady, pojďme si ho společně užít.

Děkuji za rozhovor i za Váš čas.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže