Ú s t í n/L. - Práce v klidu, s rozvahou a bez bláznivých hráčských nákupů. I takové důvody ovlivnily podle předsedy představenstva Ústeckých Lvů Jana Dragomira cestu Slovanu za tradiční obhajobou první pozice po základní části první ligy. Ústečtí hokejisté znovu vkročí do play-off z nejvýhodnější možné příčky.

Dva postupy už žlutomodří zažili. Jeden ze druhé ligy do první, další pak do extraligy. Obě události měly stejný jmenovatel. Druhé místo po základní části. Ústecký Slovan věří, že postoupí i z prvního postu po základní části. „Teď nám stačí vyhrávat pořád doma,“ je realistou jedenačtyřicetiletý Jan Dragomir, nejvyšší boss ústeckého klubu.

V extralize byste získali Prezidentský pohár, v první lize něco podobného asi neexistuje, že?

Žádnou trofej nezískáme, jen trošku sebevědomí. Trojnásobné vítězství po základní části v řadě svědčí, že dlouhodobě držíme špičkovou výkonnost. A to je jedině dobře. Začínáme každoročně play-off v domácím prostředí, což je výhoda. Nyní nám stačí vyhrávat až do baráže doma. To by bylo ideální.

Vypsali jste hráčům speciální prémie za první místo?

Ne. Není to potřeba. Hráči mají natolik vysoké měsíční odměny, že si myslím, že ještě další bonusy by byly zbytečné. Ani by to asi nechtěli (smích). Peníze přece kazí charakter (smích). My máme dobrý charakter a chceme si ho udržet.

Nepřekvapilo vás, že jste si prvenství v tabulce pohlídali vcelku s přehledem?

Ne. Bylo by pro mě spíš zklamáním, kdybychom skončili druzí. Tak po desátém až patnáctém kole jsem předpokládal, že budeme první.

Nicméně, nějaká slabší období se alespoň z herního hlediska v sezóně vyskytla...

Trenéři ovšem měli po celou dobu plnou důvěru. Jsou to špičkoví odborníci. Tým je dlouhodobě pohromadě, v čemž spočívá jeho síla. Vhodně jsme kádr doplňovali, nedělali žádné bláznivé nákupy. Pracujeme v klidu a s rozvahou.

Týmu může pomoci v play-off až desítka posil z extraligy v rámci střídavých startů...

Ano, máme pojištěno devět až deset hráčů. Ale že by se u nás ukázali, je možné jen v případě, že by někdo ze stávajícícho kádru vypadl. Bylo by to podle modelu hráč za hráče. S tím, že by přišli najednou tři noví hokejisté na úkor těch, co odtáhli skoro celou sezónu, nepočítáme. V současné době nás trápí marodka, ale pauza od 7. do 18. února je dlouhá a snad se někteří zranění hráči dají do pořádku.

Blíží se play-off, co od něj očekáváte?

Každopádně se na něj stejně jako hráči těším. Naší výhodou je, že s tímto způsobem vyvrcholení sezóny máme obrovské zkušenosti. Předpokládám, že se kluci s náročností play-off vyrovnají v klidu a v pohodě. Jsou na zápasy o všechno zvyklí.

Věříte, že se Slovan nakonec do baráže dostane?

Věřím tomu, a není to jen proklamace. Práce celého klubu je podpořena kvalitním managementem. Pan Šindel s panem Kyselou jsou zárukou nejvyšší sportovní úrovně. Jsou bývalými protřelými hokejisty a dnes i úspěšnými manažery. V této soutěži se jim někdo těžko může rovnat. Na našem snažení je vidět větší kvalita hokejového uvažování ve srovnání s ostatními celky. Ale o postupu či nepostupu se rozhodne samozřejmě na ledě.

Sledujete i vývoj v extralize a potencionální aspiranty na účast v baráži?

Samozřejmě. Nikdo jiný, než Kladno nebo Boleslav v baráži skončit nemohou. Dlouhodobě si myslím, že by do baráže mělo jít Kladno. Zatím to ovšem tak jednoznačně nevypadá. Kladno bojuje, což je o něm známo. Je tam vidět stále přetrvávající kladenské srdíčko. Bod po bodu skládají do tabulky a nyní mají náskok na Boleslav, vedou o pět bodů. Nad propastí baráže se Kladno vyskytujě již řadu let. Ale ani Boleslav neřekla v boji o záchranu ještě poslední slovo.

Ústí by se od příští sezóny mohlo klidně přejmenovat na Hockey Town. V případě, že by se do Zlatopramen Areny přestěhoval Litvínov během rekonstrukce svého stánku. Je to možné?

Bližší informace nemám. Víc by spíše mohl vědět generální manažer Robert Kysela. Teoreticky by to bylo hezké, a to hlavně pro fanoušky. Ale nedovedu to posoudit, navíc by se musely skloubit termíny zápasů Litvínova i Ústí nad Labem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže