Ú s t í n/L. - Že Ústečtí Lvi naleznou přemožitele už ve druhém klání čtvrtfinále a ještě k tomu na domácím ledě, čekal málokdo. Zklamání po sobotní bitvě s Vrchlabím cítil i hlavní kouč Slovanu Petr Rosol. Na poplach ale zatím nebije, žlutomodří mají nadále osud prvního kola play-off ve svých rukou. „Musíme vyhrát čtyři zápasy, přes to nejede vlak,“ má jasno šéf ústecké střídačky.

Bezbrankový zápas ústecké Lion´s Coliseum pravděpodobně ještě nezažilo. Ústečtí Lvi nenašli recept na překonání perfektně chytajícího Koutského, současně podal bezchybný výkon ústecký Francouz. „Když za sedmdesát minut nevstřelíme branku, nemůžeme pomýšlet na vítězství. Vrchlabí hrálo aktivně, důsledně forčekovalo i bránilo. A navrch mu perfektně zachytal gólman. Mělo několik slibných šancí, současně jsme i my měli brankové možnosti,“ rekapituloval ústecký headcoach.

Lodivoda lví smečky alespoň potěšila obranná hra. „Nedá se říct, že bychom byli nějací šílení. Vždyť jsme za sedmdesát minut neinkasovali. Ale žádná sláva to z našeho pohledu také nebyla, abych si nemazal med kolem huby. V kabině jsem klukům říkal, že se nedá nic dělat, že jedeme dál,“ prozradil.

Rosol litoval několika příležitostí Robina Hanzla, který nejednou ohrozil hostující defenzivu. „Dostával se často do šancí. Současně bych pochválil výkon Handlovského. Hraje taktéž solidně a je pro soupeře nebezpečný,“ našel trenér alespoň nějaká pozitiva.

Trenér si oddechl po prvním zápase, poté co Ústečtí získali první bod. Poznal totiž, že Vrchlabí, přestože získalo po základní části o několik desítek bodů méně, nebude žádným outsiderem. „Náročný byl už první zápas. Po přestávce před play-off jsme se potřebovali znovu dostat do zápasového tempa a hra měla kvalitu až od poloviny zápasu. Myslel jsem, že v dobré hře budeme pokračovat i v sobotu, ale bohužel se tak nestalo. Ale nemůžeme věšet hlavy, jedeme dál. Musíme se vyvarovat zbytečných chyb a předvádět kvalitní hokej,“ motivuje.

Série se přesouvá do Krkonoš za vyrovnaného stavu. Současně je jasné, že na ledě Horalů to pro Lvy nebude snadná práce. „Musíme vyhrát čtyři zápasy, v tom není co řešit. Osobně jsem ale předpokládal, že Vrchlabí bude těžkým soupeřem a že nás nebude čekat snadný úkol,“ připouští.

„Vrchlabí má za sebou předkolo s Berounem, může na ně přijít únava. Tím se ale nemůžeme zabývat. Budeme muset přeházet útoky, takhle by to dál nešlo. Povolávat hráče z extraligy nebudeme, sami mají práci ve svých klubech. Z marodky se někdo v nejbližší době asi také nevrátí,“ uzavřel Rosol. Úvodní dvě porce čtvrtfinálového programu máme za sebou. Co přijde příště?

Koutský: Neuměl jsem finsky, tak mě vyhodili

Jeho jméno si zapamatujte. Slovan potrápil již v předminulé sezóně, když v brance Hradce Králové komplikoval v semifinále play-off cestu Ústí mezi dva nejlepší celky soutěže. Ještě větší problém způsobil žlutomodrým v rámci druhého utkání čtvrtfinále, kdy nepustil za svá záda jediný puk. A to ani při následných nájezdech. Dost možná má životní formu, vždyť včetně předkola s Berounem vychytal v šesti utkáních vyřazovací části čtyři čistá konta! Vrchlabí dotáhl do play-off a pracuje na tom, aby v něm hokejisté z Podkrkonoší setrvali co nejdéle.

V tom jim má pomoci i domácí prostředí, kam se nyní čtvrtfinálová bitva přesouvá. "U nás bude plno, lidi budou viset i na střeše," zahlásil brankář.

Jeho stoupající výkonnosti si však v letošní sezóně nevšimli manažeři extraligových klubů. Zatímco znojemského gólmana Horčičku si vytáhla Plzeň, litoměřického Volkeho Litvínov, někdejší dvojka Pardubic si zkušenost v nejvyšší soutěži letos nepřipíše. „Žádnou nabídku jsem nedostal, ale nevadí. Soustředím se na Vrchlabí. V první lize je spousta kvalitních hráčů, je to dobrá soutěž,“ vypráví.

Jednu zajímavou zkušenost ale už má za sebou. V létě 2009 se mu zachtělo po zahraniční štaci, proto nasedl do letadla a upsal se účastníkovi finské SM-liigy – týmu Saipa Lappeeranta. Tahle anabáze byla ovšem z jeho pohledu spíše bizarní. Ještě před zahájením sezóny si sbalil věci a vrátil se zpátky do Čech. „Neuměl jsem finsky, tak mě vyhodili,“ glosuje s odstupem času. Jeden krok v postupu v kariéře mu nevyšel, kvalitními výkony si třeba získá další šanci ve velkém hokeji příště.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže