Ve středu 6. prosince odehráli ústečtí hokejisté jubilejní čtyřicátý vzájemný zápas s Benátkami. Pokud se hráčů zeptáte, kdo je jejich nejméně oblíbený soupeř, mnohdy dostanete odpověď právě Benátky. Byť se jedná o nepopulárního soupeře, Slovan na tento tým opravdu umí.

Benátky do druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže postoupily v sezóně 2007-2008. Mimochodem, ve stejném roce se do ligy dostala také Chrudim. Tým z města nad řekou Jizerou ihned po postupu začal spolupracovat s Libercem, a tak se stal jeho oficiální farmou. Díky kooperaci s extraligovým týmem se do WSM Ligy (dříve první ligy) dostalo mnoho nadějných mladých hráčů. Od postupu až do současnosti Benátky přímo o sestup nebojovaly, jen jednou (2015-2016) hrály skupinu o udržení, kde skončily na druhém místě a zachránily se.

Celkem 40 zápasů odehrálo Ústí s Benátkami. Žlutomodří vyhráli 23 zápasů v základní hrací době a dalších deset v prodloužení či nájezdy. Poražení byli v sedmi zápasech. Pět prohráli v základní hrací době a dvě v prodloužení či po nájezdech. Skóre je 146:84. Pokud jde o četnost výsledků, tak hned tři výsledky se narodily třikrát – výhry Slovanu 3:1, 3:2 a 4:3 po samostatných nájezdech.

V zatím posledním vzájemném zápase Ústí vyhrálo 6:2. Diváci viděli kromě osmi branek také několik statisticky zajímavých momentů:

  • Posila ze Sokolova, Pavel Kuběna zaznamenal ve třetí třetině svou premiérovou trefu v ústeckém dresu (4 zápasy, 1+1).
  • Prvního gólu ve svém prvním zápase za Ústí se dočkal také ze Vsetína příchozí Tomáš Pšenička.
  • První bod ve Slovanu získal Tomáš Jandus (5 zápasů; 0+1), který ve třetí třetině přihrával právě Tomáši Pšeničkovi.
  • První ligový letošní zápas odchytal za Slovan brankář Jan Dlouhý, který pomáhá druholigovému Děčínu.
  • Po pěti zápasech bez bodu se Jaroslav Roubík zapsal do statistik, přihrával na gól Davidu Bernadovi a Antonínu Melkovi.
  • Právě David Bernad vstřelil gól při vlastním oslabení. Byla to již šestá ústecká trefa v početní nevýhodě, žádný jiný tým jich více nevstřelil (Vary 4, další čtyři týmy 3).
  • Sdílet článek na sociálních sítích

    Nejnovější články

    • Dorostenecký Try-out

      20. 3. 2024

      Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

    • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

    • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

    Hlavní partneři

    Významní partneři

    Mediální partneři

    Partneři mládeže